Ethereum Miners accepterar sannolikt aktivering av EIP-1559

Av | februari 23, 2021


Ethereum Miners accepterar sannolikt EIP-1559 aktivering - analytiker 101
Källa: iStock / odefinierad odefinierad

De allra flesta Ethereum-gruvarbetare kommer sannolikt inte att protestera mot EIP-1559, en föreslagen ändring av Ethereums ” galna höga ” avgiftsmarknad som potentiellt skulle kunna minska en rimlig andel av gruvarbetarnas intäkter, enligt den populära kryptoanalytikern Hasu och Georgios Konstantopoulos, Research Partner på Paradigm, ett kryptoasset-investeringsföretag.

EIP-1559 är ett Ethereum-förbättringsförslag av ETHs grundare Vitalik Buterin som först föreslogs i april 2019. Det är tänkt att ändra reglerna för hur Ethereum-användare bjuder på blockutrymme för att få sina transaktioner bekräftade. Den kommer med en ny uppsättning regler som är relativt enkla men skulle betyda betydande förändringar för användare, gruvarbetare, plånboksleverantörer samt den övergripande säkerheten för Ethereum blockchain.

Fyra huvudsakliga förbättringar föreslagna av EIP-1559, som beskrivs i Analys av EIP-1559, är:

  • Alla transaktioner betalar samma avgiftssats. Ett av de största problemen med förstaprisauktioner som för närvarande används av Bitcoin och Ethereum är avgiftsuppskattning. EIP-1559 strävar efter att förbättra det genom att låta alla transaktioner betala samma ränta så mycket som möjligt istället för att lämna enskilda bud, vilket förhoppningsvis skulle leda till lägre avgifter och mer exakt uppskattning av avgifter.
  • Blockstorlek slack mekanism. Efterfrågan på blockutrymme varierar ofta, vilket gör att gruvarbetare validerar både halvfullt och mycket överbelastat block. EIP-1559 slackmekanism skulle göra det möjligt för vissa block att vara större medan andra block skulle vara mindre. Som sådan skulle den långsiktiga genomsnittliga blockstorleksgränsen fortfarande tillämpas, även om det skulle finnas kortsiktig variation mellan enskilda block.
  • Säkerhetsförbättringar. EIP-1559 strävar efter att göra Ethereums blockchain-säkerhet mindre beroende av användartransaktionsavgifter genom att bränna dem och istället uppmuntra gruvarbetare med en mer tillförlitlig evig blockstöd.
  • Förhindra ekonomisk abstraktion. EIP-1559 kommer också att tillämpa att transaktioner bränner en viss mängd ETH så att andra tokens inte hotar reservstatusen och den monetära premien för den inhemska token.

Som rapporterats är vissa gruvarbetare missnöjda med de föreslagna ändringarna och har börjat möta förslaget under hashtaggen # StopEIP1559.

En av de ledande gruvpoolerna som motsätter sig förslaget, Flexpool, har till och med lanserat en webbplats för att hålla reda på Ethereums gruvbassänger som står emot förslaget. Enligt några av poolens senaste tweets står deras fraktion mot att bränna transaktionsavgifter istället för att ge dem till ” ärliga gruvarbetare som investerade sina besparingar i Ethereum-säkerheten. ”

Icke desto mindre hävdar artikeln som författats av Hasu och Konstantopoulos och publicerats på Deribit Insights webbplats att de flesta gruvarbetare sannolikt kommer att aktivera förslaget eftersom de är strukturellt långa ETH och hela Ethereum-ekonomin, och de kommer sannolikt att fortsätta får samma intäkter från blocksubventioner. Dessutom betonade rapportförfattarna att gruvarbetare tillhandahåller tjänster till Ethereum-användare i ett transaktionsförhållande, så utan ett tillräckligt antal användare skulle det inte finnas tillräckliga intäkter för gruvarbetare.

“Användare har ingen moralisk (eller annan) skyldighet att betala gruvarbetare mer än vad som krävs för att Ethereum ska vara säkrare än att gruvarbetare har en moralisk (eller annan) skyldighet att fortsätta bryta när det inte är lönsamt för dem.”

Med denna dynamik i åtanke specificerar rapporten fem scenarier för hur EIP-1559-aktiveringen kan spela ut.

Scenario 1

Gruvarbetare underhåller den gamla kedjan utan EIP-1559. Detta scenario är osannolikt på grund av Ethereum-svårighetsbomben. Alla EIP-1559-motståndare måste gå igenom en extra hård gaffel för att undvika att deras version av Ethereum stoppas.

Scenario # 2

Gruvarbetare skapar ett nytt altcoin. Precis som med split Ethereum och Ethereum Classic (ETC), kan gruvarbetare dela Ethereum och skapa en helt ny kedja. Det är dock osannolikt också eftersom en gaffelversion av Ethereum idag också skulle kopiera tusentals olika tokens smarta kontrakt, applikationer och mycket mer. Även om alla projekten skulle kopieras i en gaffel, skulle de i princip utgöra bara skelett. Tänk på ett stablecoin-projekt eller Wrapped Bitcoin (WBTC) – de representerar fordringar på en tillgång i den verkliga världen, men duplicering av fordran skulle inte duplicera tillgången.

“Framväxten av tokeniserade tillgångar och Defi har gjort Ethereums tillstånd oförverkligt,” enligt författarna.

Scenario # 3

Gruvarbetare skapar ett altcoin med ett nytt tillstånd. Att skapa ett nytt altcoin med ett nytt tillstånd är mer genomförbart än det andra scenariot, men den nya kedjan skulle förlora den befintliga distributionen av ETH-leverans, som det var fallet med andra statslösa gafflar av Ethereum som Tron (TRX) eller Binance Smart Chain (BNB) ). Alternativt, om den nya kedjan kopierade distributionen av ETH, skulle alla nya mynt vara i händerna på potentiella motståndare som skulle kunna använda den för att undertrycka prisupptäckten av den nya tillgången.

Scenario # 4

Gruvarbetare kan gå med i den nya kedjan men blockera EIP-1559. I det här scenariot skulle gruvarbetare gå med i användarna på den nya Ethereum-blockkedjan, men skulle aktivt störa EIP-1559-mekanismen för att förhindra att den bränner ETH. Konkurrens mellan olika gruvarbetare gör emellertid denna strategi omöjlig utan implementering av en extra gruvarbetad mjukgaffel, vilket skulle utgöra en oöverträffad och självförstörande ekonomisk attack mot Ethereum-nätverket och dess användare.

Scenario # 5

Gruvarbetare går med i den nya kedjan och stöder EIP-1559. Enligt forskarna är detta det mest troliga scenariot. Även om gruvarbetare gjorde mindre på den nya kedjan, kunde de fortfarande tjäna mycket mer än att skapa någon form av altcoin.

Utöver dessa scenarier nämner rapporten också tre möjliga eftergifter som kan tillfredsställa gruvarbetarna ännu mer:

  1. Höj blockstödet på den nya kedjan för att öka gruvarbetskompensationen.
  2. EIP-969-aktivering, vilket skulle ta bort alla ASIC-gruvarbetare från Ethereum-nätverket.
  3. Istället för att bränna avgifterna kan det distribueras till gruvarbetare i nästa ospecificerade antal block.

Icke desto mindre drog rapporten slutsatsen att ”det är redan i gruvarbetarnas bästa att samarbeta med användarna om uppgraderingen”, och övergången kommer sannolikt att lyckas trots vissa protester.

Den kommande EIP-1559-övergången kommer att diskuteras vidare vid rundabordet EIP-1559 fredagen den 26 februari 2021, klockan 14:00 UTC.

I skrivande stund (17:12 UTC) handlas ETH till 1 562 USD och sjunker med nästan 10% på en dag och 12% på en vecka, vilket minskar sina månatliga vinster till mindre än 27%. Priset steg med nästan 500% på ett år.
___
Läs mer:
– EIP-1559 kommer inte att sänka höga Ethereum-avgifter på egen hand – professor
– ‘Extreme Selling’ orsakade Kraken Ethereum Flash Crash – VD
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIO
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?
– Stag för mer Bitcoin Flash-kraschar på den här tjurmarknaden – Hut 8 grundare
– BitMEX förklarar attacken för tvivlande kunder; Återbetalningar BTC 40
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
– Analytiker dekonstruerar Bitcoin mot Ethereum-debatt när alster överträffar

Source link