Ethereum leder kryptomarknadssentimentet

Av | juni 7, 2021


Ethereum leder Crypto Market Sentiment 101
Källa: Adobe / boscorelli

Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadsstämningspoängen för 10 stora mynt steg från 5,03 förra veckan till 5,15 idag, visar analysen av marknadssentiment Omenics, medan ethereum (ETH) blev det enda myntet med en något positiv sentscore.

Efter att hela marknadssentimentet sjönk förra veckan verkar det som att känslan kring de bästa kryptoasseterna kan vara mogen för en vändning. De flesta tillgångarna har förbättrat sin känsla med undantag av den mest populära stablecoin, tether (USDT), vars sentiment sjönk med 15% från 5,2 till 4,5, möjligen driven av rapporter om kommande lagstadgad granskning i USA. Trots det förblir USDT i den neutrala zonen. Intressant är att dess utmanare, den näst största stablecoin genom marknadsvärde, USD-mynt (USDC), ökade sin sociala känsla med 6% och är nu i mitten av den neutrala zonen med poängen 5.

På den positiva sidan fortsätter ETH att leda kryptomarknaden när det gäller känslor, som ökade med 6% under den senaste veckan och är nu i det enda myntet i den positiva zonen med en sentscore på 6,2. Samtidigt har Cardano (ADA) förbättrat sitt marknadssentiment med de flesta under de senaste sju dagarna, eftersom det har stigit från neutralt 5,1 till 5,7 den här veckan – en ökning med 10%. Binance Coin (BNB) var det näst bästa, eftersom det registrerade en 9% ökning av sentimentet men förblir i en neutral zon med en relativt låg sentscore på 4,8.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Ethereum leder kryptomarknadssentimentet 102
Källa: Omenics, 10:20 UTC

Med tanke på den dagliga situationen är det XRP som leder marknadens sentiment i dag. Dess 24-timmars sentscore ökar med 13% men förblir fortfarande i den neutrala zonen med en totalpoäng på 4,8. De veckovisa ledarna, ETH och ADA är båda något positiva idag, eftersom de får 6,4 respektive 6. Bitcoin (BTC) ligger också på gränsen till den positiva sidan, med en daglig sentscore på 5,9. Den här måndagen är dock inte en bra dag för chainlink (LINK), eftersom den förlorade 7% av helgens sentiment och för närvarande är på väg mot en något negativ zon med 4.1.

Daglig Bitcoin-resultatpoängsförändring den senaste månaden:

Ethereum leder kryptomarknadssentimentet 103
Källa: Omenics

Bland de andra tillgångarna som Omenics mätt, var den bästa prestandan förra veckan 0x (ZRX) -protokollet, vars känsla förbättrades med över 20% och åter gick in i neutral zon vid 4.2. Bortsett från ovan nämnda topp 10 mynt, gjorde förra veckan bra för tillverkare (MKR), vechain (VET) och stjärnmynt (XLM), som alla förbättrade sin sentscore med något mer än 9% men fortfarande kvar i den neutrala zonen från 4,9 till 5,1. På motsatt sida av spektrumet hittar vi omiseGo (OMG) och qtum (QTUM) tokens. Den förstnämnda minskade med nästan 10% och är nu det enda uppmätta myntet i den något negativa zonen (3.7) medan den senare sentimentet sjönk med nästan 7% och ligger för närvarande på 4,3.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptoassets.Source link