Ethereum gruvarbetare kan övergå till dessa mynt och öka deras värden

Av | juni 12, 2021


Ethereum Miners kan övergå till dessa mynt och öka deras värderingar 101
Källa: Adobe / albert schleich

Nu vet alla Ethereum (ETH) -fans att denna blockchain håller på att byta från en proof-of-work (PoW) till en proof-of-stake (PoS) konsensusmekanism. Vad som är mindre känt, även bland dem i Ethereum-samhället, är vad som kommer att hända med gruvarbetarna som hjälper till att säkra detta nätverk.

Efter att ha investerat mycket kapital i att utveckla gruvutrustningar och anläggningar verkar det osannolikt att slutet på Ethereum-gruvdrift kommer att resultera i att sådana gruvarbetare lämnar branschen helt. Faktum är att analytiker förväntar sig att Ethereum-gruvarbetare kommer att byta till en annan blockchain som (som Ethereum) är vänlig mot GPU-baserade gruvutrustningar, även om de inte kan säga vilka dessa kommer att vara.

En sak som de kan säga är dock att det är osannolikt att Ethereum-gruvarbetare kommer att flytta till gruvdrift Bitcoin (BTC), med tanke på att den senare kretsar mer kring ASIC-chips (som är engångsbruk). Resultatet av detta är att andra nätverk kan bli säkrare i beräkningen i förhållande till Bitcoin, i den mån de kommer att dra nytta av att ta emot Ethereums hashkraft.

Byt nätverk

Ethereums gruvarbetare har inte varit alltför glada över den senaste utvecklingen och förslagen rörande plattformen. De hotade att protestera mot den kommande EIP 1559-uppgraderingen, medan övergången till Ethereum 2.0 – och bevis på insats – kommer att göra dem överflödiga (vad gäller Ethereum-gruvdrift).

Med det sagt verkar det som om de fortfarande har en framtid att se fram emot, om än med olika blockkedjor. Enligt Evercoin grundare och Gumi Cryptos Generalpartner Miko Matsumura, Ethereums användning av GPU-baserad gruvdrift innebär att de kan övergå till andra.

”ETH-gruvarbetare kommer att ha många alternativ. De gräver i allmänhet med GPU och inte ASIC, vilket ger dem mycket mer flexibilitet när det gäller användning av beräkningsresursen, oavsett om de vill byta till ett annat mynt eller använda GPU för andra arbetsbelastningar som AI eller fjärråtergivningsuppgifter, sa han Cryptonews.com.

Ethereum Foundation community manager Tim Beiko instämmer i denna förutsägelse, även om han noterar att gruvarbetare som använder Ethereum-specifika ASIC-riggar kommer att ha svårt att hitta ett nytt hem.

”De flesta gruvarbetare på Ethereum använder GPU: er och de kan brytas i alla GPU-vänliga kedjor. Det finns Ethereum ASIC, och de kommer att vara föråldrade förutom om en annan kedja använder samma gruvalgoritm som Ethereum, säger han Cryptonews.com.

Med tanke på att Ethereum ASIC är specifika för Ethereum, råder det ingen tvekan om att ex-Ethereum-gruvarbetare inte kommer att flytta till Bitcoin.

“ETH-gruvarbetare kommer inte att bryta BTC troligtvis eftersom BTC är starkt beroende av ASIC och snarare än att uppgradera sina gruvarbetare med ASIC, kommer de sannolikt att vilja få värdet av GPU: erna eftersom de vanligtvis använder ganska dyra GPU: er och vill få ut värdet ”, Sa Miko Matsumura.

Men enligt ConsenSys‘Lex Sokolin, det kommer att vara svårt att exakt förutsäga vilka specifika GPU-orienterade mynt som kommer att locka tidigare ETH-gruvarbetare.

”Den här är ganska svår att förutsäga, för som du antyder är det svårt att återanvända när du har mycket hårdvara optimerad för en viss gruvaktivitet. Olika konsensusalgoritmer kräver också olika typer av hårdvaruoptimeringar, så det är inte trivialt att byta från en kedja till en annan av samma storlek, säger han.

Det kan vara svårt att välja de mest populära alternativen för migrerande Ethereum-gruvarbetare, men vi kan åtminstone lyfta fram några av de mer framstående GPU-vänliga nätverken:

Som listan ovan avslöjar kommer Ethereum-gruvarbetare förmodligen att tyngas mot mynt med ett större börsvärde, om bara för att det blir mer lönsamt att bryta dem.

Med det sagt, medan Tim Beiko bekräftar att vissa gruvarbetare har pratat om några av dessa nätverk, är det inte trivialt att byta till dem.

“Ethereum Classic och Ravencoin är de två som jag har hört nämnt, men jag är inte säker på om de kommer att behålla en algoritm som är kompatibel med Ethereums etash”, sa han.

Effekter och framtiden

Enligt BitInfoCharts har Ethereum för närvarande en hashrate på 597 Th / s, vilket är det största av alla nätverk förutom Bitcoin (som hävdar hela 114 Eh / s).

Ethereum Miners kan övergå till dessa mynt och öka deras värderingar 102
Källa: bitinfocharts.com

Detta är en betydande mängd hashkraft och kommer att göra stor skillnad för stabiliteten och beräkningskraften hos alla kedjor som får en betydande del av den.

Till exempel är Ethereum Classic’s hashrate bara 28 Th / s, medan Monero’s bara är 2,5 Gh / s (eller 0,000246 Th / s). Att lägga till hashkraft från Ethereum kommer att göra stor skillnad för stabiliteten hos sådana mynt, särskilt vad gäller att undvika attacker på 51%.

Enligt Crypto51.app kostar till exempel en lansering av en 51-timmars attack mot Ravencoin endast cirka 23 300 USD (jämfört med 1,6 miljoner USD för Ethereum). För Aeternity kostar det bara 329 USD!

Under lång tid har analytiker pekat på Bitcoins massiva hashrat som en indikator på hur svårt det skulle vara att undergräva dess säkerhet, medan de också har pekat på de mindre hashraten av andra mynt som en indikator på hur ömtåliga de är. Denna känsla kan ha avskräckt vissa investerare från att köpa motsvarande kryptoasseter.

Med ankomsten av Ethereum 2.0 och migrationen av tidigare Ethereum-gruvarbetare kan sådana nätverk som Ethereum Classic, Monero och Ravencoin upptäcka att deras rykte som säkra blockkedjor växer.

I sin tur kan detta resultera i prishöjningar, vilket kommer att vara goda nyheter för de berörda kryptoanläggningarna. Och goda nyheter för gruvarbetarna som övergår till dem.
____
Läs mer:
– Ethereum Miners accepterar sannolikt EIP-1559 aktivering – analytiker
– ‘Fiat-Like’ Proof-of-Stake-kedjor gynnar centralisering och rika spelare

– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköld
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats

– Proof-of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin MiningSource link