Ethereum går in i 3 000 USD

Av | maj 3, 2021


Ethereum går in i US $ 3000-eran 101
Källa: iStock / odefinierad odefinierad

Den infödda token för den mest populära smarta kontraktsplattformen, Ethereum (ETH), överträffade bara USD 3000-nivån för första gången i sin historia.

Klockan 03:20 UTC handlar ETH till 3 038 USD och ökar med 3% på en dag och 32% på en vecka. Priset stiger nu med 1 320% på ett år.

ETH är den näst bäst presterande bland de 10 största kryptoasseterna efter marknadsvärde idag, bara efter uniswap (UNI) som är upp med 11% och handlas till mer än 44 USD.

Under tiden ökade den mest populära kryptovalutan, bitcoin (BTC) med 1% på en dag och 19% på en vecka och nådde 58 105 USD.

“Ethereum stiger och inte mycket verkar vara i vägen”, säger Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda Corp., per Bloomberg, skrev i en anteckning fredag ​​och tillade att andra tokens också såg “nytt intresse”. Också, Evercore ISI strateg Rich Ross har satt ett mål på 3900 USD för token, tillade rapporten.

ETH-prisdiagram:

Ethereum går in i US $ 3000-eran 102
Källa: coingecko.com

Förra veckan, Fundstrat rådgivare upprepade sitt prismål på 10 500 USD för ETH.

“Ethereums marknadsvärde har stigit till ~ 30% av Bitcoins de senaste veckorna. Under den senaste marknadscykeln bröt Ethereum denna nivå och gick upp till 80% av Bitcoins värde – vi förutspår inte exakt detta men det är en användbar ram för referens, “sa de.

Enligt Fundstrat, när nya investerare kommer till krypto, är den första tillgången de i allmänhet hör om och köper Bitcoin innan de lär sig om andra tillgångar och fördelar över hela utrymmet.

“Vi tror att samma inlärningskurva spelar ut med institutionella investerare just nu där kryptoberättelsen flyttas från Bitcoin till Ethereum och andra segment som DeFi och Web 3-appar”, säger företaget.
_____

Läs mer:
– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?
– ‘Uppfyllelse av Satoshis drömmar’ Ethereum får en nod från JPMorgan

– Ethereum måste rengöra sitt värde-erbjudande – Coinbase
– Ethereum Exchange Inflöden är mer koncentrerade, färre insiders dominerar

– Binance Chain är på ‘a Parabola’, som överträffar Ethereum i flera mått
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköldSource link