Ethereum Exchange-flödena är mer koncentrerade, färre insiders dominerar

Av | april 29, 2021


Ethereum Exchange-flödena är mer koncentrerade, färre insiders dominerar 101
Källa: Adobe / Ivan

Ethereum (ETH) har inte bara färre användare på nätet än bitcoin (BTC), men inflödena är också mer koncentrerade. En minskning av konkurrensen bland ETH-säljare signalerar att färre insiders dominerar sina decentraliserade marknader än vad som är fallet med centraliserade börser, enligt en analytiker.

Inflöden av Ethereum har blivit mer koncentrerade sedan decentraliserad finansiering (DeFi) och decentraliserade börser (DEX) etablerades, chefsekonom vid Chainalysis, Sa Philip Gradwell, i sin senaste Market Intel-rapport.

Enligt honom var koncentrationen av inflöden till de bästa insättningsadresserna före juni 2020 ungefär lika i BTC och ETH. Men efteråt är “de tio användare som sätter in mest eterum på börserna ansvariga för 53% av allt deponerat eterum, jämfört med 22% för de tio bästa bitcoin-insättarna”, sa analytikern.

Dessutom överför de allra flesta centraliserade börsanvändare aldrig tillgångar på blockchain, utan föredrar att interagera med en börs webbplats istället.

Enligt chefsekonomen är den ökande koncentrationen av ETH-inflöden viktig eftersom tillgångar vanligtvis skickas till börser som ska säljas, vilket tyder på att “det finns mycket mindre konkurrens mellan säljare av ethereum på börser i förhållande till bitcoin.” Egna värdar, som de som innehas av privata investerare, står för 12% av ETH: s börsinflöden, vilket tyder på att investerare sällan skickar tillgångar till börser för att säljas, medan handlare tillhandahåller den stora majoriteten av likviditet.

Merparten av börsinflödena kommer från andra börser, säger rapporten. För ETH har 61% av börsinflödena varit från börser sedan början av 2020, vilket visar “möjligheten som finns för dem som tillhandahåller likviditet över börser.”

Förutom börser är andra tjänster källan till 27% av ETH-utbytet. Två tredjedelar av inflödet från andra tjänster sedan början av 2020 kommer från DeFi, sa Gradwell och tillade:

“Den stora ökningen av eteruminflöden i september 2020, och senare i april, kommer från eterflödet från DeFi till decentraliserade börser, som ofta sedan rinner tillbaka till DeFi.”

Jämförelse av BTC och ETH hävdade Gradwell att “många fler” människor sätter in bitcoin på börser än de gör eterum, med börser som har “mycket fler” aktiva insättningsadresser för de tidigare än de senare. Sedan början av 2020 deponerar i genomsnitt 132 000 användare per dag BTC och 23 000 användare sätter in ETH – vilket betyder att bitcoin har fem gånger så många utbytesanvändare på nätet än ethereum.

09:41 UTC handlar ETH till 2770 USD och ökar med 7% på en dag och 17% på en vecka. BTC handlas till 54 534 USD och ökar med mindre än 1% på en dag och de senaste sju dagarna.
____
Läs mer:
– Binance Chain är på ‘a Parabola’, som överträffar Ethereum i flera mått
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköld
– Decentraliserade börser ska påskyndas 2021
– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomenSource link