Ethereum ETF, förutsättningar för digital dollar, Mt. Gox Voting + Fler nyheter

Av | februari 25, 2021


Ethereum ETF, förutsättningar för digital dollar, Mt. Gox Röstning + Fler nyheter 101
Källa: iStock / Ivan-balvan

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • CI Global Asset Management sa att den har lämnat in och erhållit ett kvitto för ett preliminärt prospekt för CI Galaxy Ethereum ETF (börshandlad fond) som ska handlas på Torontobörsen. “Vid lanseringen förväntas det vara den första ETF i världen som investerar direkt i eter”, sa de utan att specificera när denna ETF skulle kunna lanseras. ETHX kommer att investera direkt i ETH med sina innehav prissatta med hjälp av Bloomberg Galaxy Ethereum Index.
 • “I en portfölj med flera tillgångar kan investerare troligen lägga upp till 1% av sin tilldelning till kryptovalutor för att uppnå effektivitetsvinster i portföljens totala riskjusterade avkastning,” JPMorgan Chace & Co. sade strateger i en anteckning onsdag, som rapporterats av Bloomberg. Enligt strategerna är dock kryptovalutor investeringsmedel och inte finansieringsvalutor.
 • Kvalificerad vårdnadshavare Ankring sa att den har höjt en serie 80 miljoner USD, ledd av GIC, Singapores suveräna förmögenhetsfond, med deltagande från a16z, Blockchain Capital, Luxoch Indico. “Detta nya kapital kommer att göra det möjligt för oss att snabbt skala för att möta den ökande efterfrågan på deltagande i det digitala tillgångsområdet, särskilt bland företag och traditionella finansinstitut,” tillade de.
 • CoinShares, ett europeiskt investeringshus för digitala tillgångar med över 4 miljarder USD i förvaltat kapital, tillkännagav lanseringen av en börsintroduktion av 3 364 403 aktier riktad till allmänheten i samband med den avsedda noteringen av dess aktier på Nasdaq FirstNorth Growth Market i Stockholm.
 • Galaxy Digital Holdings sa att den förväntar sig att rapportera totalresultatet för fjärde kvartalet 2020 att överstiga 325 MUSD, vilket motsvarar en sekventiell ökning med kvartalet över kvartalet på över 650%. “De främsta drivkrafterna för dessa resultat inkluderar förstärkning av värdet på företagets digitala tillgångar och andra huvudinvesteringar, samt ökade motpartsvolymer och intäkter”, sa det digitala tillgångsfokuserade investeringsbolaget.
 • Så ovanlig, en digital fotbollsplattform för samlarobjekt, fick 40 miljoner euro (49 miljoner dollar) i serie A-finansiering, ledd av Riktmärke, med ytterligare finansiering från Accel och nya affärsänglar, rapporterade EU-Startups. Finansieringen uppgår till Sorares totala finansiering till 48 miljoner euro och kommer att användas för att driva upp samhällets tillväxt, påskynda anställningen av ett team i världsklass och lansera en mobilapplikation, tillade den.
 • Den japanska blockchain-acceleratorn och konsultföretaget Hashport har kommit överens om en M & A-affär för att köpa den lovande Tokyo-baserade kryptoplånbostaden Fressets, i en transaktion som kommer att slutföras den 1 mars. Enligt Nikkei köpte Hashport upp 100% av Fressets aktier och har meddelat att de kommer att gå samman med den senare, som har gjort sig ett namn genom att utveckla kryptoplånböcker för företagskunder. Acceleratorn uppgav att avsikten är att skapa en serie nya “konkurrenskraftiga tjänster” mitt i vad Nikkei kallade “hård konkurrens i kryptoasset-sektorn.”
 • Spaniens “första krypto hedgefond” har lanserats – på Malta. Per Infobae är fonden skapandet av det alternativa investeringsbolaget Avenue Investment Crypto, frontad av investeraren och kryptoförsvararen Martín Huete. Fonden skapades redan 2019 men hade ännu inte ”kommersialiserats” förrän nu. Medieföretaget noterade att den lägsta andelen för investerare var drygt 122 000 USD, och dess masterminds hävdade att de siktade på att höja cirka 122 miljoner USD före slutet av 2021.
 • STOKR, en EU-baserad digital marknadsplats för alternativa tillgångar, meddelade lanseringen av italiensk biltillverkare Mazzantis säkerhetstoken erbjudande (STO) på sin investeringsplattform. “Erbjudandet för utvalda europeiska länder är begränsat till 999 999 euro, vars intäkter Mazzanti kommer att använda för att utveckla en specialutgåva av sin eftertraktade hyperbil Evantra Millecavalli R”, sa de i ett mejlmeddelande.

CBDCs nyheter

 • Efter Jerome Powell, ordförande för Amerikanska centralbanken (Fed), berättade för kongressen att utveckling av en digital dollar är ett “högt prioriterat projekt för oss”, men tillade att det finns “betydande tekniska och politiska frågor” på tisdag, nästa dag, släppte Fed-forskare en rapport med titeln “Förutsättningar för en allmän – Syfta centralbankens digitala valuta, “som beskriver precis vad några av dessa frågor kan vara, rapporterade Axios.

Utbyter nyheter

 • Den japanska domstolsutnämnda förvaltaren till Mt. Gox konkurs, Nobuaki Kobayashi, sa att borgenärerna i Mt. Gox kommer att bli ombedd att rösta för att komma överens eller inte hålla med utkastet till rehabiliteringsplan. Den specifika metoden och tidpunkten för omröstning om utkastet till rehabiliteringsplan kommer att meddelas rehabiliteringsborgenärerna via MT. Gox webbplats och andra medel, sa förvaltaren.
 • Det japanska kryptobörsen och blockchainföretaget DeCurret har meddelat att man kommer att starta en annan kryptorelaterad affärsstrategi: försäljning av hårdvara för kryptogruva. Företaget uppgav att dess flytt var ett första för ett japanskt kryptobörsföretag och uppgav att det skulle inriktas på mindre gruvkläder eller hushållsarbetare snarare än kläder i industriell skala. Det Tokyo-baserade företaget uppgav att det skulle börja med att sälja Bitmain-producerade Antminer S19 (95TH) bitcoin (BTC) gruvarbetare och tillade att om efterfrågan var för hög, skulle den begränsa order till högst fem enheter per person.

Blockchain nyheter

 • Block.one, utvecklaren av EOS, gick med LACChain, en allians fokuserad på att påskynda utvecklingen av blockchain-ekosystem i Latinamerika och Karibien. “Block.one blir en strategisk partner när det gäller att tillhandahålla teknisk expertis, som stöds av befintliga infrastrukturleverantörer EOS Costa Rica och EOS Argentina, för att ge lokala företagare och regeringar som använder EOSIO för att förbättra ekonomier, försörjningskedjor och infrastruktur,” sa LACChain.Source link