Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak

Av | april 13, 2021


Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak 101
Källa: Adobe / Tobias Arhelger

Ethereum (ETH) genomsnittliga transaktionsavgifter har sjunkit med så mycket som 50% på två veckor och har sjunkit från fjorton dagars högsta nivå på 22,9 USD till ett lägsta av 11,4 USD den 11 april, innan de ökade igen. Analytiker har pinnat hösten på en förändring i de typer av bots som används av handlare, med flashbots som ersätter PGA-bots (Priority Gas Auction) som tenderar att höja Ethereum-avgifterna genom att bjuda upp gaspriser.

Andra potentiella faktorer som framhållits av kommentatorer inkluderar möjligheten att användare flyttar från Ethereum till Binance Smart Chain (BSC), liksom en allmän nedgång i användningen.

Även om Ethereum-gaspriserna har sjunkit de senaste dagarna är de fortfarande höga enligt historiska standarder, även när de redovisar det stigande värdet på ETH. Eftersom ETH slog ytterligare en heltidshöjd mot USD idag, ökade bensinpriserna igen.

Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak 102
Källa: ethereumprice.org

Ethereum-avgifter minskar = nya handelsbots?

I slutet av februari nådde Ethereums transaktionsavgifter en högsta nivå på 38 USD, eftersom efterfrågan på icke-fungibla tokens (NFT) och den pågående populariteten för decentraliserade finansieringsplattformar (DeFi) drev nätverkstrafiken till nya höjder.

Avgifterna sjönk sedan i början av mars, men fortsatte att stiga igen och pressade till 22,9 USD den 31 mars.

Sedan dess – och särskilt de senaste sju dagarna – verkar de vara i något av ett mini-fritt fall. Inte bara slog de i genomsnitt 11,4 USD den 11 april, men Etherscan satte det genomsnittliga bensinpriset (i gwei) till 85 den 11 april, medan ethereumprice.org satte det till ett lågt av 65 idag innan det hoppade igen.

Ordet på krypto Twitter (och någon annanstans på webben) är att detta minskade gaspris beror på förändringar i bots som används av handlare och gruvarbetare.

Handlare har enligt uppgift börjat dumpa PGA-robotar och flytta till flashbots. Stående för “prioriterad gasauktion” används PGA-robotar av arbitragehandlare för att övervaka sina konkurrenters beteende och bjuda upp sina egna gaspriser för att få prioritetsbehandling (dvs. för att komma fram till transaktionskön). Med andra ord får de avgifterna att höjas.

Och blockchain-analysplattform Nansen datavetenskapsmannen Alex Svanevik delade data som gav bevis för en ökad användning av flashbots, som tenderar att sänka avgifterna (snarare än att öka dem).

Andra misstänkta

Inte alla i den bredare kryptomiljön är övertygade om denna förklaring. Och det är inte förvånande att personer med en insats att se Ethereum misslyckas har flaggat upp andra potentiella orsaker.

Som ovanstående avslöjar misstänker en betydande andel (nästan en tredjedel) av personerna att avgifterna faller eftersom vissa användare tröttnar på höga Ethereum-transaktionsavgifter och flyttar till Binance Smart Chain som ett resultat. Detta skulle åtminstone överensstämma med rapporter som tyder på det BSC växer delvis på grund av Ethereum-avgifter.

Samtidigt kan det vara möjligt att en allmän nedgång i användningen dämpar avgifterna. Som Ethereum-utvecklaren Ryan Berckmans föreslog verkar NFT-volymen ha sjunkit under de senaste dagarna.

För att vara rättvis kan alla dessa faktorer kombineras för att sänka Ethereums transaktionsavgifter, något som potentiellt kan ge ETH en prisuppgång (i den mån det är billigare att genomföra ETH). Med detta sagt är avgifterna fortfarande kvar på historiskt höga nivåer, även med den senaste komparativa minskningen.

Ethereum-avgifter minskar när analytiker pekar på bots som orsak 103
Källa: Etherscan

Så som ovanstående diagram visar, kan Ethereum 2.0 och proof-of-stake verkligen inte komma tillräckligt snabbt för Ethereum, eftersom även ett mycket diskuterat dopp inte kan sänka sina avgifter väsentligt.

14:15 UTC handlar ETH för 2226 USD och ökar med 4% på en dag och 6% på en vecka. Priset stiger med 15,5% på en månad och 1 301% på ett år.

____

Läs mer:

– Ingen optimism för Ethereum i mars – L2-skalningslösning försenad
– Ethereum-avgifter för att hålla sig höga även med EIP-1559 – säger en annan analytiker
– Ethereum går framåt med planer för tidigare övergång till bevis på insats
– Ethereum-fans skryter om höga avgifter som L2-lösning kommer
– Ethereum 2.0s fas 0 går live “framgångsrikt”, ETH Drops

Source link