ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det för’

Av | maj 14, 2021


ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte 'ha sin tårta och äta det också' - Arthur Hayes 101
Källa: imgflip.com, Cryptonews.com

Ethereum (ETH) kan inte vara ett bättre värde än bitcoin (BTC) samtidigt som det är en mycket använd smart kontraktsplattform, enligt tidigare BitMEX VD Arthur Hayes.

I ett blogginlägg övervägde Hayes möjligheten att ethereums börsvärde skulle överträffa bitcoin och varnade för att ett högt ETH-pris skulle göra det svårt för Ethereum att fullgöra sin roll som “världens bästa decentraliserade dator.”

Hans varningar kommer bland rekordhöga transaktionsavgifter för Ethereum och ett högt pris på över 4 300 USD, med blockchain som förbereder ett nytt avgiftsschema samt en eventuell övergång till en konsensusmekanism.

Ljudpengar eller en universell dator – välj en

Medan Hayes erkände att eterums börsvärde (för närvarande 459 miljarder USD) potentiellt skulle kunna “förmörka” bitcoin (944 miljarder USD), hävdade hans blogg att detta skulle undergräva dess användbarhet och popularitet som en smart kontraktsplattform.

“Marknaden värdesätter Ethereums fokus på att vara det bästa smarta kontraktprotokollet över det som försöker vara en form av hård kryptopengar också bra säkerhet. Att tjäna två mästare är omöjligt, ”skrev han.

Hayes satsade också särskilt på Ethereum Improvement Protocol 1559 och hävdade att införandet av en deflatorisk monetär struktur riskerar att minska utbudet av ETH till opraktiskt låga nivåer.

”Tillgången på eter kommer att minska i etertermer när plattformen blir mer användbar. Om vi ​​underskattar effekterna av DeFi på mänskliga ekonomiska interaktioner, finns det en framtid där det inte finns tillräckligt med etertillförsel för att systemet ska fungera, föreslog han.

I grund och botten är Hayes argument följande: om ETH blir mer populärt som en smart kontraktsplattform, måste mer ETH betalas som avgifter. Men med EIP 1559 kommer ETH faktiskt att bli knappare, vilket gör det svårare att få den ETH som krävs för att betala för alla transaktioner som Ethereum blockchain behöver för att underlätta.

“Nätverket kommer inte att producera tillräckligt med ETH via blockbelöningar för att tillfredsställa dess användning för att uppnå Ethereum-uppdraget”, sa Hayes.

För att undvika nätfel, förutspår Hayes att EIP 1559 kan hamna via en gaffel, något som kan få priset på eterum att kollapsa eftersom investerare (snarare än användare) fruktade slutet på deflationen.

Som ett resultat drog han slutsatsen att

“Ether kan aldrig vara den svåraste formen av kryptopengar samtidigt som det uppnår sitt verkliga uppdrag att driva världens decentraliserade dator.”

Inte så enkelt

Till viss del har Hayes varningar redan bekräftats. Höga Ethereum-avgifter har redan drivit vissa användare mot Binance Smart Chain och andra nätverk under de senaste månaderna, vilket stöder uppfattningen att du inte riktigt kan ha en ständigt stigande kryptoasset och en tillgänglig eller effektiv plattform.

Det är dock möjligt att hans förutsägelse om en kraftig nedgång i utbudet av eterum (i händelse av EIP 1559) kan överdrivas. I mars, Myntstatistik publicerade sin Ethereum Gas Report, som innehöll en uppskattning av i vilken utsträckning EIP 1559 kommer att minska ETH-utbudsinflationen.

ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte 'ha sin tårta och äta det också' - Arthur Hayes 102
Källa: Coin Metrics

Diagrammet ovan visar ett mindre utbud (av ETH 3m) i tidslinjen där avgifter bränns (relativt en tidslinje där de inte är), men det visar inte en faktisk nedgång i eterum.

Samtidigt redogör Hayes argument inte riktigt för Ethereum 2.0. Denna övergång till bevis på satsning och skärning syftar till att avsevärt öka Ethereums kapacitet och därmed minska transaktionsavgifterna.

Vissa andra analytiker skulle också vilja korrigera Hayes.

Populär kryptoanalytiker Hasu betonade: “Transaktioner på Ethereum har inga fasta kostnader i ETH. De har bara en kostnad i gas, en virtuell enhet. Gruvarbetare / stakare har en fast mängd gas att fördela i varje block. Transaktorer bjuder på denna gas i ETH. ​​”

Men för att vara rättvis mot Hayes erkänner han att Ethereum-nätverket potentiellt kan bli mer värdefullt än Bitcoin. Han argumenterar bara för att det kan vara mycket svårt “för att eter inte får ha sin tårta och äter den också.”

”Innehavare av USD gråter inte som spädbarn på sociala medier eftersom företag som säljer sina produkter i USD är mer värda än USD. Så varför hotas Bitcoin maxis av oundvikligheten att andra kryptor som har ett industriellt användningsfall kommer att vara mer värda än Bitcoin? ” Frågade Hayes och hävdade att “Bitcoin är de svåraste pengarna som någonsin skapats.”

Klockan 10:05 UTC handlar BTC för 50 477 USD och ökar med 1,5% på en dag. Priset sjunker med 20,5% på en månad, vilket minskar sina årliga vinster till 444,5%. ETH byter händer till 3 959 USD och ökar med nästan 6% på en dag. Det ökade med 72% på en månad och 1 886% på ett år.
____
Läs mer:
Varför Ethereum är långt ifrån ‘Ultraljudspengar’
– Ethereum Economy är ett korthus

– Bitcoins korrelation med Altcoins minskar igen. Vad betyder det?
– Bitcoin är mer “offentliga” pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker

– Bitcoin står inför säkringstest bland stigande inflationsproblem
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?
___
(Uppdaterad 17:35 UTC med en kommentar från Hasu.)

Source link