En varning från SEC-ordförande, Bitcoin Miners Go Public, Euro Tether + Fler nyheter

Av | juli 21, 2021


En varning från SEC-ordförande, Bitcoin Miners Go Public, Euro Tether + Fler nyheter 101
Källa: iStock / Pgiam

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Regulationsnyheter

 • “Gör inget misstag: Det spelar ingen roll om det är en aktietoken, ett stabilt värdetecken som backas upp av värdepapper eller någon annan virtuell produkt som ger syntetisk exponering för underliggande värdepapper. Dessa plattformar – antingen i det decentraliserade eller centraliserade finansområdet – är implicerat av värdepapperslagarna och måste fungera inom vårt värdepappersregime, “Gary Gensler, ordförande för US Securities and Exchange Commission (SEC), skrev i förberedda kommentarer före American Bar Association Derivatives and Futures Law Committee virtuellt mittårsprogram. “Om dessa produkter är säkerhetsbaserade swappar, kommer de andra reglerna jag har nämnt tidigare, till exempel handelsrapporteringsreglerna, att gälla för dem”, tillade han och noterade att SEC redan har väckt några fall som rör detaljhandeln med säkerhets- baserade swappar och “tyvärr kan det finnas fler.”

Gruvnyheter

 • USA-baserade Bitcoin (BTC) gruvoperatör Core Scientific sa att det noteras på Nasdaq genom en fusion med Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp.. Fusionen mellan representerar ett kombinerat företagsvärde på cirka 4,3 miljarder USD, tillade de.
 • Ett annat gruvföretag, Argo Blockchain tillkännagav att man hade lämnat ett utkast till registreringsdeklaration med SEC avseende ett föreslaget dubbelnotering och börsintroduktion av amerikanska depåaktier (ADS) som representerar dess stamaktier. Antalet ADS som kommer att erbjudas och prisintervallet för det föreslagna erbjudandet har ännu inte fastställts, men erbjudandet förväntas påbörjas under tredje kvartalet 2021 efter att SEC har slutfört sin granskningsprocess, under förutsättning att marknadsvillkoren och andra villkor är uppfyllda.
 • Stor tillverkare av Bitcoin gruvutrustning Kanaan tillkännagav att de nu arbetar nära kunderna för att distribuera hållbar energi för att driva sina A1246 Avalon Miner-gruvmaskiner och “sätta företaget i spetsen för hållbara kryptogruv-initiativ.” Partnerskapet mellan Canaan och solenergiföretaget i Tjeckien VILLKOR kombinerar Avalon Miners effekteffektivitet med solenergikällor för att ge “konkurrenskraftig gruvdrift på ett hållbart sätt.”
 • Online marknadsplats för Bitcoin gruvhårdvara och hosting Kompassbrytning och nordamerikansk gruvexpert för digital valuta Navier tillkännagav lanseringen av HashTest, en lösning för att tillhandahålla en tredjepartsverifiering av en enskild Bitcoin gruvarbetares annonserade hashrate. HashTest tillhandahåller en standardstratum-URL och arbetarnamn för att identifiera ASIC-prestanda när de distribueras och spåra maskinernas livslängd så länge de förblir anslutna.

Utbyter nyheter

 • Bitstämpel sa att den kommer att lansera handel med tether (USDT) -pengar kopplade till euro (EURt). EURt gör det möjligt för Bitstamp-kunder att sätta in EUR och byta, överföra eller handla det till en stablecoin.
 • Bitstamp meddelade också att Robert ‘Bobby’ Zagotta ansluter sig till företaget som deras nya verkställande direktör för USA. Senast tjänstgjorde han som kommersiell chef på Kraken.

CBDCs nyheter

 • De Bank of CanadaDen nya studien föreslog att en kanadensisk centralbanks digitala valuta (CBDC) skulle kunna tillhandahålla ett antal innovationer, inklusive eliminering av transaktionsavgifter från betalkort och kreditkort. De sa att ett CBDC skulle kunna vara “ett enklare konkurrenspolitiskt verktyg eftersom det skulle ge ett alternativ till lågkostnadsbetalningsinstrument för kunder och handlare”, och att detta skulle bidra till att sänka de utbytesavgifter som tas ut av de etablerade nätverken.
 • Centralen Bank of Korea (BOK) har valt ett bud från chattappjätten Kakao‘s Mark X blockchain och crypto dotterbolag för att pilotera sin prototyp digital vann. Ground X kommer att börja sin pilot nästa månad och avsluta testet i första steget i juni nästa år. Per Maeil Kyungjae valdes Kakao-budet före rivaliserande bud från Naver och SK, efter att ha toppat BOK: s forskningspris och utvärderingsresultat. Ett antal Kakao-dotterbolag kommer att delta i piloten tillsammans med partners KPMG, den inhemska programvaruleverantören Göra och ConsenSys.

Betalningsnyheter

 • Uppgradera lanserade en ny version av Upgrade Card idag som tillåter kortinnehavare att tjäna bitcoinbelöningar för varje köp de gör, rapporterade Business Insider. De erbjuder 1,5% tillbaka i bitcoin vid varje köp, det finns ingen årsavgift, medan BTC-belöningar måste hållas i 90 dagar innan de säljs (och när du säljer betalar du en transaktionsavgift på 1,5%), det Lagt till.
 • Kryptobetalingslösning MoonPay sa att det nu globalt stöder Polygon (MATIC), en plattform för att bygga och ansluta Ethereum (ETH) -kompatibla blockchain-nätverk, för att etablera den första amerikanska fiat-rampen till Polygon-ekosystemet. Integrationen gör det möjligt för användare i 48 amerikanska stater att få tillgång till Polygon-ekosystemet, vilket möjliggör köp av MATIC ETH, MATIC USDC och Native MATIC med fiatvaluta, sa de och med alla betalningsmetoder från digitala plånböcker till traditionella kredit- och betalkort .

Investeringar nyheter

 • TaxBit, en tillverkare av programvara för kryptoskatt och redovisning, diskuterar för att skaffa ny finansiering till en värdering på 1 miljard USD eller mer, rapporterade Bloomberg och citerade icke avslöjade personer med kunskap om saken.
 • Praktiskt taget mänsklig studio, uppstarten bakom digital hästkapplöpningstjänst Zed Run, har samlat in 20 miljoner dollar i finansiering, vilket lyfter fram investerarnas aptit för företag som utforskar skärningspunkten mellan underhållning, spel och den så kallade icke-fungibla toksektorn, rapporterade Wall Street Journal. TCG Capital Management ledde serie A-finansieringsrundan med Andreessen Horowitz och Red Beard Ventures deltar också i affären, tillade det.
 • Vincent, ett alternativt aggregeringscentrum, har precis stängt en finansieringsrunda av serie A på USD 6 miljoner under ledning av LANSERA med ytterligare investeringar från 8VC och Digital valutagrupp, bland annat, rapporterade TechCrunch med hänvisning till VD Slava Rubin. Vincent vill kontakta både ackrediterade och okrediterade investerare och plattformen är för närvarande en ganska jämn uppdelning mellan de två, enligt rapporten.

Marknadsföringsnyheter

 • Stor spansk fotbollsklubb Valencia är inställd på att marknadsföra sin egen fan-token, VCF, på sina speltröjor nästa säsong som en del av ett nytt partnerskap med Chiliz (CHZ), blockchainleverantören som äger Socios.com-fläktens engagemangsplattform, rapporterade SportsPro. De två parterna säger att Valencia kommer att bli det första laget i världen som marknadsför sin egen fan-symbol på framsidan av skjortan. De ekonomiska villkoren för affären avslöjades inte, men 2Playbook-webbplatsen rapporterar att den inte överensstämmer med den årliga USD 5,7 miljoner som betalades av online bookmaker. Bwin.
 • Ethereum-utvecklaren Virgil Griffith har tagits i förvar efter att en federal domare fann att han hade brutit mot villkoren i hans borgen, Inner City Press rapporterad. Som tidigare rapporterats anklagas han för konspiration för att bryta mot lagen om ekonomisk makt för nödsituationer. USA: s advokatbyrå försökte återkalla Griffiths borgen efter att han påstås ha försökt få tillgång till hans Coinbase konto med sin mammas hjälp.

NFTs nyheter

 • DraftKings, ett USA-baserat digitalt sportunderhållnings- och spelföretag, sa att det planerar att starta DraftKings Marketplace, ett digitalt samlingsföretag ekosystem som erbjuder curated non-fungible token (NFT) droppar och stöder sekundära marknadstransaktioner. Marknaden kommer också att vara den exklusiva distributören av NFT-innehåll från NFT-plattformen Autograf, grundades av den amerikanska fotbollsstjärnan Tom Brady, sa de i ett pressmeddelande per e-post. Autograph samarbetade också med amerikansk-kanadensiskt underhållningsföretag Lionsgate.

Blockchain nyheter

 • De första kinesiska blockkedjedrivna koldioxidneutrala certifikaten har släppts i landet, rapporterade ENorth. Poängen är hjärnbarnet till Tianjin klimatutbyte (TCX), ett system för utbyte av koldioxidmarknadsvärde och handel, som utfärdade sitt första certifikat någonsin för att verifiera koldioxidneutraliteten hos ett grönt fintech-finansieringsrelaterat toppmöte. TCX hävdade att dess lösning skulle göra det möjligt för inhemska företag att bygga “grön finansiell infrastruktur.”
 • Det sydkoreanska konglomeratet SK har haft ett stötande år i sin miljö, sociala och styrande (ESG) affärsdrift. Företaget släppte sin årliga hållbara förvaltningsrapport, per 4: e tidning, och hävdade att det hade genererat 1,2 miljarder dollar “socialt värde” under de senaste 12 månaderna – en ökning med nästan 150%. Företaget presenterade planer på att öka sina utgifter för ESG-initiativ under de kommande åren och stärka och utnyttja sina “tekniska möjligheter inom artificiell intelligens och blockchain-teknik.” SK: s blockchain-projekt inkluderar lanseringen av en ny metaversplattform, som den kommer att använda tillsammans med Korea University att skapa ett “smart, integrerat campus”.

Source link