En ambitiös spansk man erbjöd sin parkeringsplats för Bitcoin

Av | maj 4, 2021


En ambitiös spansk man erbjöd sin parkeringsplats för Bitcoin 101
Källa: Adobe / Björn Wylezich

En liten del spanjorer försöker långsamt vända ryggen mot fiat till förmån för krypto för fastighetstransaktioner – med ägaren till en parkeringsplats i A Coruña, en stad i den spanska provinsen Galicien – den senaste som söker en bitcoin ( BTC) -driven försäljning.

Utrymmet på en underjordisk parkeringsplats under det centrala Hotel Riazor är bara 12 kvm stort, men dess ägare, namnet Nacho, uppgav att han bara kommer att dela med sig om han får ett bud på BTC 1 för det.

Nacho tog till Idealista (dock är annonsen inte aktiv nu), landets största fastighetsannonsportal, där han listade försäljningspriset i euro, den enda valutan som accepterades på plattformen. Men trots prislappen, som han noterade till 18 000 euro (21 700 USD), i beskrivningen förklarade han att han bara skulle handla i utrymmet för BTC 1. I skrivande stund handlar BTC för cirka 54 000 USD – mer än dubbelt Nachos bokningspris.

Om han fortfarande säljer den här fastigheten kan Bitcoinhvalar som hoppas fånga upp en förstklassig fastighet av A Coruña vara bestörda för att läsa att försäljningen bara ger säljaren ett hyresavtal, snarare än ett frirum, för parkeringsplatsen: Partiets koncession går ut år 2043.

Kanske kommer blivande köpare att påverkas av den höga säkerhetsnivån som erbjuds på parkeringen: Nacho specificerade att utrymmet är under övervakning av CCTV-kameror och med säkerhetspersonal i beredskap i närheten. Åh, och det finns också en närliggande hiss.

I tal med El Español uppgav Nacho att han bodde i Nederländerna och att han hade blivit inspirerad av en ny försäljning i landet av ett hus för BTC 21.

Men det finns en fiat twist: Det verkar som om Nacho inte har hittat ett sätt att lagligt sälja sin parkeringsplats utan att dra in euron i förfaranden – förmodligen på grund av det faktum att den spanska staten inte juridiskt erkänner krypto som något juridiskt eller ekonomiskt värde.

Han förklarade,

”Jag gillar kryptovalutor. Jag lärde mig lite om och [a crypto sale] är möjligt. Tanken är att komma överens om en dag och en tid för att slutföra försäljningen. ”

På D-dagen vid noll timme måste Nacho och köparen slutföra en fiat-transaktion för priset på bitcoin just nu.

”Vi skulle slutföra pappersarbetet med en notarie. Och när det gäller statskassan skulle det vara en normal monetär transaktion, tillade han.

En plötslig BTC-krasch kunde lämna Nacho ur fickan, medgav han och slutsatsen:

”Om priserna sjönk och en bitcoin var värt [USD 120]Jag skulle fortfarande behöva sälja parkeringsplatsen för det priset. Jag tror att det aldrig har skett en försäljning av en fastighet i A Coruña med kryptovalutor. ”

Tyvärr kommer Nacho och hans parkeringsplats inte att göra de nationella historikböckerna. Ägaren av en lägenhet i centrala Barcelona blev den första någonsin som bokade ett BTC-pris på en fastighet till salu redan i februari i år, medan landets första tokeniserade fastighetsförsäljning såg köpare från så långt bort som Latinamerika köpa en andel i en Sevilla lägenhet.

Experter har också sagt att ett litet men växande antal fastighetsköpare och säljare i landet utvecklar intresse för kryptobaserade affärer.
____
Läs mer:
– Spanien Crypto Warning var ‘att skrämma företag som planerar Tesla-typ BTC-köp’
– Det spanska skatteorganet kommer att tvinga medborgarna att förklara utländska kryptoinnehav

– Spanska säkerhetsjätten Prosegur går in i Crypto Custody Race
– bitFlyer till Pioneer Blockchain-driven hemuthyrningsplattform

– Bitcoin-dominans i betalningsfall mellan Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull RunSource link