Elon Musk Dumping Bitcoin? Kommer Bitcoin att sjunka under 40 000 USD?

Av | maj 17, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

bexplus

Bitcoin, den största kryptovaluta efter marknadsvärde, hade redan ett par dåliga veckor. Efter den stora kraschen orsakad av Elon Musks tillkännagivande att Tesla skulle avbryta att acceptera bitcoin. Bitcoin minskade från 60 000 USD till 43,00 USD inom en vecka, medan många altcoins har återhämtat sig från förlusten.

Har stormen gått? Det verkar finnas enighet om att björnar tar över marknaden. En rad dåliga nyheter varnar nu för att investerare ska vidta åtgärder för att skydda sin förmögenhet. Nu verkar det som om ett krig mellan Musk och vanliga kryptosupportrar har brutit ut.

Elon Musk är en ikon för många kryptohandlare. Musks tweets om priset på bitcoin och dogecoin har visat inflytande gång på gång. I mars bröt BTC-priset 60 000 USD för första gången efter att han meddelade att människor kunde köpa Tesla-bilar med Bitcoin. Musks tweets visar tydligt att han gynnar dogecoin framför bitcoin. Även om han har fått mycket stöd från dogecoin-supportrar har hans trovärdighet i kryptosamhället minskat mycket. Det finns påståenden om att Musks tweets visar ett detaljerat schema för pump n dump.

Låt oss se vad som har skakat kryptomarknaden under de senaste dagarna.

Den 14 maj följde CZ, VD för Binance, Elon Musk.

Samma dag avslöjade Musk att han arbetade med Doge-utvecklare för att förbättra systemtransaktionseffektiviteten. Som svar på Musks omvända attityd förklarade ett stort antal investerare att kryptosamhället skulle hindra Musk från att “manipulera marknaden”, och många hävdade att Dogecoin är “shitcoin”.

Den 16 maj svarade Michael Saylor, grundare av MicroStrategy, att “världen behöver ett decentraliserat, säkert, deflationsmässigt värde som #Bitcoin mycket mer än det behöver det mer centraliserade, mindre säkra, inflationsmässiga utbytesmediet som du beskriver ovan.”

Den 16 maj twittrade Musk att Dogecoin kan “vinner händer ner” om det “påskyndar blocktiden 10X, ökar blockstorleken 10X och tappar avgiften 100X.” En kärnutvecklare av Litecoin kommenterade dock att de ovan nämnda funktionerna som nämns av Musk inte alls kan realiseras, och ett sådant snabbt nätverk var inte nödvändigt för dogecoin.

Den 17 maj antydde Musk att Tesla kanske eller kanske redan har sålt sin Bitcoin, vilket snabbt orsakade en försäljning av Bitcoin och de flesta altcoins.

Medan många investerare skyller Musk för att ha manipulerat marknaden, måste man fråga: vad ger Musk makten att göra det, om kryptovaluta är så decentraliserad som den påstår sig vara?

Svaret är enkelt: kryptovalutor är fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede och även bitcoin kan inte kalla sig en vanlig valuta. Varje nytt användningsfall och institutionell antagande kan hjälpa bitcoin att bli mainstream och öka dess värde. År 2020 har visat oss vad institutionell rekommendation kan göra för att pumpa bitcoin. Vägen till ett globalt värde-värde är stenig och hög volatilitet går inte snart.

På den ljusa sidan är marknaden fortfarande optimistisk på lång sikt. Morgan Creek Capital VD tror att BTC kan handlas till 250 000 USD 2025. Men på kort sikt kan bitcoin behöva lite tid för att återhämta sig från Musk-effekten, och det kan sjunka under 40 000 USD. Under tjurkörningen 2017 var den största korrigeringen vi såg 41%. Om det upprepas kan bitcoin sjunka till 38 000 USD.

Hur man investerar i nackdelen?

Futureshandel är ett av de mest populära verktygen för att öka din rikedom. Du kan dra nytta av prissvängningar för att tjäna pengar genom att spekulera i riktningen för kryptos pris. Bexplus är en ledande kryptoderivatplattform ackrediterad av MSB (Money Services Business). Bexplus erbjuder 100x hävstångseffekt i BTC-, ETH-, EOS-, LTC- och XRP-terminskontrakt. Bexplus har sitt huvudkontor i Hong Kong med en licens från Money Services Business och litas av över 100 000 handlare runt om i världen, inklusive USA, Japan, Korea och Iran. Ingen KYC, ingen insättningsavgift, handlare kan få de mest uppmärksamma tjänsterna, inklusive 24/7 kundsupport.

bitcoin
  • Inget KYC-krav, registrering med e-postverifiering
  • Demokonto med 10 BTC för handlare att bli bekanta med hävstångshandel
  • 100% bonus för varje insättning
  • Intuitiv och fullfjädrad app på Apple App Store och Google Play
  • Ränteplånbok med upp till 21% årsränta
  • 24/7 kundsupport och analytiker service

Gå med i Bexplus och dubbla insättningsbeloppet.

bexplusSource link