El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World

Av | juni 7, 2021


El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World 101
Nayib Bukele har uppdaterat sin Twitter-profilbild med detta redigerade fotografi. Källa: Twitter / @ nayibbukele

Cryptos tyngdpunkt kunde ta ett dramatiskt skifte – efter en serie utvecklingar som leddes av politiker i Latinamerika föreslog att regionen kunde vara redo att öppna upp för kryptodriven ekonomi.

Bollen började rulla när presidenten i El Salvador, Nayib Bukele, presenterade planer på att ge bitcoin (BTC) status som lagligt betalningsmedel. Enligt det lokala mediauttaget ElSalvador.com är Bukele beredd att be parlamentet att godkänna sina planer, som han har bildat med plånboksleverantören och BTC-betalningsföretaget Strejk.

Enligt CNBC tillkännagav El Salvadors ledare vid Miami-baserade Bitcoin 2021-konferensen över helgen, där han förklarade att en ny räkning skulle läggas fram för lagstiftare den här veckan.

Han sade:

“Nästa vecka skickar jag kongressen ett lagförslag som gör bitcoin till ett lagligt betalningsmedel.”

Jack Mallers, företagets grundare, kallade flytten ett ”skott hört runt om i världen för Bitcoin” och avslöjade att han hade arbetat bakom kulisserna med regeringen i El Salvador för att förbereda den nya propositionen.

I ett uttalande som delas med Cryptonews.com, Hävdade Strike att dess mobilbetalningsapp hade lanserats i El Salvador i mars och “blev snabbt den nedladdade appen i landet.”

Företaget tillade att det “förväntar sig att komma in på fler marknader under de kommande månaderna och avslutade,

“När regeringar ser fördelarna med Bitcoin-teknik som Strike på ekonomisk effektivitet och inkludering blir det uppenbart att de kommer att försöka följa El Salvadors fotspår.”

El Salvadors officiella valuta är USD, men erkännande av BTC som officiellt anbud, sade presidenten, skulle göra det möjligt för Salvadoraner som bor utomlands att skicka tokens till landet.

Överföringar står för 23% av El Salvadors bruttonationalprodukt och gynnar cirka 360 000 hushåll per AP-data. Pengarna som skickades hem till El Salvador av migranter nådde ett rekordhögt värde på 5,92 miljarder USD 2020.

Bukele tillade att flytten sannolikt skulle öka investeringarna och “på kort sikt” skulle “skapa arbetstillfällen och bidra till att finansiellt inkludera tusentals utanför den formella ekonomin.”

I Paraguay finns det också tecken på att något kryptosmak kan vara på gång.

MP “Carlitos” Rejala tog till Twitter för att lägga upp en hausseartad, PayPal-relaterat och BTC-tema tillkännagivande, skrivning:

”Jag har sagt detta länge: Vårt land måste gå hand i hand med den nya generationen. Momentet har kommit, vårt ögonblick. Den här veckan startar vi med ett viktigt projekt som kommer att hjälpa till att förnya Paraguay för hela världen att se. ”

Han avslutade med att skriva på engelska “till månen!” och inkluderade en raketemoji, liksom BTC- och PayPal-hashtags. Politiker redigerade också sin profilbild för att lägga till röda laserögon, vilket är en populär sak för bitcoiners.

Tweeten har väckt kryptoobservatörernas intresse online, även om Rejala har lite mindre politisk inflytande än Bukele.

Rejala är en av två parlamentsledamöter i deputeradehuset – den paraguayanska underkammaren – för oppositionen Hagamos Party. Huset domineras av det regerande Colorado-partiet, som har 42 av de 80 tillgängliga platserna. Hagamos har dock en högre röst i senaten, där den har två av 45 platser.

Tillbaka i El Salvador har intresset för BTC ökat sedan nyheterna släpptes, enligt Google Trends-data.

Men det verkar som om många i landet inte är 100% säkra på vad deras president planerar att göra.

ElSalvador.com citerade ekonomen Tatiana Marroquín och sa att “det är inte klart” vad Bukeles avsikt var att legalisera BTC, och noterade att “det används redan i landet, det finns människor som äger kryptovalutor och det är inte olagligt att göra det.” Marroquín föreslog att flytten kunde ha varit en del av en strategi som teoretiskt sett skulle göra det möjligt för staten att lagligt äga BTC.

Samma medier citerade ekonomen Claudio de Rosa som att han var ”osäker” på varför steget togs och citerade ”penningtvätt” -risker som identifierats av internationella organ.

I en yttrande kolumn i samma publikation, en annan ekonom, Manuel Hinds, El Salvadors tidigare finansminister och en före detta Världsbanken medlemsförbund, skrev att penningtvättrelaterad risk måste uppfyllas om planen skulle lyckas:

”Det finns ingen anledning att få panik om regeringen vill underlätta [BTC] transaktioner samtidigt som man är mycket försiktig så att man inte öppnar dörren för penningtvätt. Men vi måste vara försiktiga för att säkerställa att lagen faktiskt uppfyller dessa krav. ”

Och tidningen ägnade också sin dagliga tecknad film till BTC, med två män som skurar en skräp, med en som säger till den andra: “De vill legalisera bitcoin som lagligt betalningsmedel.” Den andra svarade: ”Wow! Så hur många bitcoins får jag för den här påsen med plastflaskor? ”

Oavsett verkar nyheterna ha galvaniserat kryptosamhället.

Efter Tron (TRX) Justin Sun noterade att kryptopionjärer skulle ”börja flytta till El Salvador”, Bukele som har varit på en kryptotema-Twitter-charmoffensiv sedan tillkännagivandet, förklarade att landet hade “fantastiskt väder, surfstränder i världsklass och fastigheter vid stranden till salu.”

Han noterade också att det var “ett av få länder i världen utan fastighetsskatt” och “ingen kapitalvinstskatt för BTC eftersom det kommer att vara en laglig valuta.” Och i en annan direkt vädjan till sektorn, lovade han statusen “omedelbar permanent uppehållstillstånd” för “kryptoentreprenörer.”

Bukele hävdade också som svar på frågor om “rörliga delar” som “medborgarskap och uppehållstillstånd” att “vi hjälper till med detta” – och ändrade till och med sin egen profilbild för att ha laserögon.

Han var gick med av presidenten för lagstiftande församlingen Ernesto Castro.

Grundaren av kryptobörsen Binance, Changepeng “CZ” Zhao kallad presidentens erbjudande ”lockande”.

Under tiden är den framstående kryptoinvesteraren Anthony Pompliano skrev:

“El Salvador kommer sannolikt att vara en katalysator för andra länder.”

Hunter Horsley, VD för Bitvis, dubbade den salvadorska ledaren ”Bitcoins nyaste talesman” som svar på en tidigare pro-BTC-tweet.

Entreprenören Brandon Quittem påpekade att El Salvador hade “öppnat med ett starkt erbjudande” och frågat: “Vem kommer att motverka?”

Tron-chefen Sun verkade inte vara på humör att sitta och vänta på att det motbjudande skulle komma fram. han skrev:

”El Salvador är det [a] kryptonation nu! Tron blir den första kryptoorganisationen som etablerar ett kontor i El Salvador. ”

Nationerna kan ställas in för att ta ett blad ur Venezuelas bok, som har lanserat sin egen kryptoasset och samlat ett stort antal symboler som BTC och ethereum (ETH) från vad som verkar vara hemliga handelsavtal. Dess militär har börjat bryta tokens.

Kubas regering har också talat om möjligheten att starta kryptodriven ekonomisk verksamhet.
_____

Andra reaktioner:

El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World 102
El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World 103

_____

Läs mer:
Bitcoin är mer ‘offentliga’ pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Förbered dig på ‘Uncertain Future of Money’ – US Intelligence Center

– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?

– Post-COVID-19, Bitcoin & Co kan hjälpa Storbritannien att fly från Economic Funk
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?

– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Bitcoinmassadoption skulle gynna och skada den nuvarande ekonomin

Source link