El Salvador Gov’t Mulls BTC Pay as Int’l Bitcoin Players ‘Roll into Town’

Av | juni 16, 2021


El Salvador Gov't Mulls BTC Pay som Int'l Bitcoin Players 'Roll into Town' 101
President Nayib Bukele träffade bitcoinare igår. Källa: Twitter / @ PeterMcCormack

El Salvadors regering smider bort sin president Nayib Bukeles dröm om att skapa en bitcoin (BTC) -driven ekonomi – med skåpet “diskuterar” planer för att tillåta företag att betala anställda i BTC och preliminära möten med internationella Bitcoin-spelare som redan pågår.

I media talade Rolando Castro, Salvadors arbets- och socialminister, att regeringsministrar för närvarande diskuterar om företag i landet ska betala personal i BTC – även om han senare urvattnade påståendet.

Per La Prensa Gráfica, sa Castro till reportrar:

“[Paying salaries in BTC] detta är en fråga som diskuteras just nu. Den analyseras av finansministern och ekonomiministeriet. […] På sikt kommer det att hållas ett möte med hela regeringen, […] men det är fortfarande för tidigt att kunna gå vidare i denna fråga. ”

På Twitter försökte Castro därefter temperera samtal om BTC-lön, skrivning som svar på en mediarapport om hans kommentarer:

”Ett förtydligande: Det har jag aldrig gjort [stated that salaries will be paid in BTC]. På frågan om frågan sa jag bara att det var för tidigt att prata om löner och att jag fokuserar på att hitta fler och bättre jobb [for Salvadorians]. Den monetära frågan är en fråga för den ekonomifokuserade delen av kabinettet, som jag inte är en del av. ”

Under tiden har Bukele också varit upptagen med att underhålla framstående medlemmar i kryptosamhället. Kryptopodspelaren Peter McCormack var bland de som kallades till ett möte med presidenten. Och medan Bukele var klädd på ett typiskt tråkigt sätt gjordes mycket av McCormacks klädsel.

Presidenten quipped på Twitter som talar om “nya geotermiska anläggningar för vulkaner med bitcoinbrytningsanläggningar, samt” BTC-antagande som lagligt betalningsmedel, ekonomisk integration för miljoner och den ultimata utvecklingen av mänskligheten “toppade”G7 möten utan Metallica-t-shirts. ”

Andra var också imponerade av McCormacks val av kläder.

Under tiden VD för kryptoutbytesplattformen Paxful Ray Youssef tog också till Twitter för att meddela att han ”rullat in i El Salvador till kungens välkomnande tack vare El Presidente” som en del av en ”Bitcoin-delegation.”

Youssef lade upp en bild av sig själv som ler bredt och flankerad av fyra beväpnade poliser.

Och i USA, Caitlin Long, grundare och VD för Avanti Financial Group, hävdade att utvecklingen i El Salvador skakade upp lagliga samtal i Amerika. Hon sa att “El Salvador gör bitcoin till lagligt betalningsmedel redan har flyttat USA på sätt som få ännu förstår.”

Long påpekade också att ett utkast Uniform Commercial Code och Emerging Technologies Committee förslaget innehöll en klausul om ”immateriella” former av pengar.

Hon medgav att detta “utkast till förslag inte är lag ännu någonstans”, men hävdade “det utvecklas snabbt”, och att “den nya definitionen lämnar utrymme för kontobaserade pengar (dvs. centralbankens digitala valutor) och erkänner också” superförhandlingsbarhet “för bitcoin.”

Men det verkar inte som om alla är övertygade om att Bukeles plan är sund – med en framstående ekonomisk tänkare som hävdar att BTC-antagandelagen är ett “kränkande av de mänskliga rättigheterna.”

Enligt en separat rapport från La Prensa Gráfica, Jonathan Menkos, den långvariga presidenten för Centralamerikanska institutet för finansstudier (ICEFI) – en tankesmedja som bedriver ekonomisk forskning och teknisk analys i samband med finanspolitiska frågor i regionen – har slagit på Bukeles drag.

Menkos citerades som att BTC: s volatilitet skulle återspegla risker för allmänheten – och om pensioner och andra statliga betalningar gjordes i symbolen, skulle det kunna äventyra hela nationens ekonomiska säkerhet.

Menkos tillade:

“Jag känner inte till några nobelpristagare som är för kryptovalutor.”

Han fortsatte med att jämföra övergången till att “leka med eld” och hävdade att lagen var lite meningsfull i El Salvador, en nation som redan inte hade någon penningpolitik på grund av dollariseringen av ekonomin och sade: “Och till detta, [Bukele] kommer att tillföra osäkerhet och riskera mer ekonomin och människors inkomster. ”

”Människans gemensamma önskan är önskan att investera. Vi vill investera i något konkret, som en bil, ett hus, ett företag, inte i något som kan avdunsta från en dag till en annan. För Salvadoraner, bitcoin [adoption] är ett brott mot mänsklig rätt till välbefinnande och naturligtvis att bestämma vad man ska göra med sina egna resurser. Att investera i en kryptovaluta är inte detsamma som att investera i den reala ekonomin, köpa ett hus […] eller ha besparingar, ”avslutade ICEFI-chefen.
____
Läs mer:
– Ekonomer vill att El Salvador Bitcoin-lag ska upphävas, men president vinner Key Ally
– JPMorgan om El Salvadors Bitcoin Move

– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter
– Insatserna blir högre när El Salvador erbjuds vulkanisk BTC-hävstång i samtal med IMF

– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World

Source link