El Corte Inglés Snabbspårar Bitcoin-smaksatta varumärkesregistreringar

Av | maj 10, 2021


El Corte Inglés Snabbspårar Bitcoin-smaksatta varumärkesregistreringar 101
Källa: Adobe / Joaquin Corbalan

Den spanska detaljhandelsjätten El Corte Inglés har registrerat företagsnamnet Bitcor som en indikation på att det kan vara berett att ta ytterligare ett steg in i världen av kryptorelaterad verksamhet.

Per El Pais har företaget registrerat varumärket med Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet. Rapporten tillade att företaget också hade registrerat varumärket Bitcor El Corte Inglés den 23 mars. Kontoret hävdade att det för närvarande håller på att överväga “möjliga invändningar” till registreringarna, men “hittills har ingen varit Lägga fram.”

Företaget har snabbt spårat sina applikationer, och om inte hinder i sista minuten visas kommer varumärkena att formellt registreras den 28 juni.

Applikationen, rapporterade El Pais, beskriver att Bitcor-varumärket kommer att tillhandahålla “finansiella tjänster, finansiella transaktioner relaterade till valutaväxling och valutahandel.”

Medieutloppet tillade att “tillsammans med Bitcor-namnet,” detta “gör sin anslutning till världen av [crypto] klar.”

Det citerade också “källor nära El Corte Inglés” som bekräftar att varumärkena kommer att ha en kryptoböjning även om de förklarade att företaget inte hade “någon överhängande plan på bordet för att starta en kryptovaluta eller någon tjänst relaterad till denna aktivitet.”

Företaget vägrade att kommentera frågan när El Pais frågade. Cryptonews.com har också lämnat in en begäran om kommentarer.

El Pais källor bekräftade emellertid också att företaget kan ha gjort ett “förebyggande register”, i hopp om att begränsa andra företag från att använda innan det hade bestämt sig för att ta kryptosprånget.

Tillbaka i 2019 meddelade företaget att det skulle börja använda blockkedjedrivna lösningar för att spåra sin förnybara energianvändning, medan det enligt uppgift 2018 höll återförsäljare samtal med Eurocoinpay, en spansk kryptolöneplattform baserad i León, om möjlig kryptolönrelaterad verksamhet.

Men El Corte Inglés senaste drag är överlägset mest hausse hittills, även om det ännu inte har genomförts: företagets populära Bricor-varumärke säljer en rad DIY-och hushållsutrustning och material. Företaget driver också ett antal andra affärsgrupper, som alla slutar i -cor-suffixet, såsom Supercor och Hipercor stormarknader.

Ett Bitcor-varumärke kan potentiellt försöka sälja krypto, särskilt med tanke på framgången för andra high-street kryptohandlare. Dessa inkluderar Bitbas, som nu har fysiska försäljningsställen i de flesta av Spaniens största städer, med flera försäljningsställen som nu verkar i städer som Barcelona och Madrid.
___
Läs mer:
– En ambitiös spansk man erbjöd sin parkeringsplats för Bitcoin
– Denna spanska AR NFT-kampanj ger dig Pokémon Go Flashbacks

– Spaniens första fastighetsförsäljning för ETH till investerare i tre länder
– Spanien Crypto Warning var “att skrämma företag som planerar Tesla-typ BTC-köp”

– Spanska säkerhetsjätten Prosegur går in i Crypto Custody Race
– Spanska fastighetsexperter: Intresset för Bitcoin-driven husköp ökarSource link