EIB registrerar obligationer på Ethereum när ETH träffar nya ATH + fler nyheter

Av | april 27, 2021


EIB registrerar obligationer på Ethereum när ETH träffar nya ATH + fler nyheter 101
Källa: Adobe / H_Ko

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Antagande nyheter

 • De Europeiska investeringsbanken planerar att prisa 100 miljoner euro (USD 121 miljoner) av tvååriga sedlar i en inledande försäljning av så kallade digitala obligationer som kommer att registreras i Ethereum (ETH) blockchain, rapporterade Bloomberg Law, med hänvisning till en oupplyst person som är bekant med saken. Försäljningen hanteras av bankjättar Goldman Sachs, Banco Santanderoch Societe Generale. Under tiden nådde ETH sin nya rekordhöga nivå idag och nådde 2664 USD (per Coingecko). 16:09 UTC handlar ETH fortfarande till 2664 USD och ökar med 6,5% på en dag och 23% på en vecka. Priset stiger med 55,5% på en månad och 1 252% på ett år.

 • De Irans centralbank (CBI) sa att banker och licensierade växlare kan använda kryptovaluta som bryts av auktoriserade gruvarbetare i Iran för att betala för import, enligt Financial Tribune. Långivare och penningväxlare har enligt uppgift underrättats om regelverket för kryptobetalning. Inga ytterligare detaljer meddelades. Dessa gruvdrift är officiellt tillåtna av den iranska staten som en industriell verksamhet och kräver att operatörerna säkerställer en licens från Ministeriet för industri, gruvor och handel. Den åtgärd som föreslås av CBI och Energiministeriet i oktober 2020 krävde licensierade kryptominerare att sälja mynten de bryter direkt till CBI.

NFTs nyheter

 • Stora krypto utbyte Binance sa att det syftar till att lansera sin egen icke-fungibla token (NFT) marknadsplats i juni. Marknaden kommer att debutera med två huvudplatser: en kategori “Premium Event” för de mest eftertraktade samarbeten och en “handelsmarknad” som gör det möjligt för vardagliga användare att skapa NFT till minimal kostnad. Binance NFT kommer att dela samma kontosystem som Binance.com, vilket gör det möjligt för användare att komma åt marknaden tillsammans med sina andra ekosystemerbjudanden.

CBDCs nyheter

 • Kinesisk e-handelsjätte JD.com har betalat vissa anställda med den digitala yuanen eftersom landets centralbank ser ut att utvidga användningsområdet, rapporterade CNBC. Företaget har deltagit i tidigare prövningar av centralbankens digitala valuta (CBDC) som genomförts av Folkets Bank of China (PBOC). JD.com sa att den använde den digitala yuanen för att betala löner för några av sina anställda i januari, samt för att göra betalningar till andra företag.

Säkerhetsnyheter

 • Stora kryptobörser i Sydkorea har varnat för en kraftig ökning av kryptorelaterat bedrägeri, med bedragare som poserar som utbytestjänstemän i ett försök att lura intet ont anande investerare ur deras fiat- och kryptofonder. Per KBS och YTN, Upbit har rapporterat att dess egna hotline och hjälpcenter har avlyssnat 61 fall av bedrägeri sedan december förra året, med cirka 80% av fallen med falska listor. Korbit hävdade också att de senaste bedrägerifallen med brottslingar som uppträtt som anställda hade rånat investerare av “tusentals dollar”.
 • Microsoft Defender for Endpoint har utökat sin användning av Intel Hotdetekteringsteknologi utöver accelererad minnesavläsningsfunktion för att aktivera centralbearbetningsenhet (CPU) -baserad kryptomining maskininlärningsdetektering (ML), säger pressmeddelandet. Genom att utnyttja Intel Threat Detection Technology får Microsoft Defender för Endpoint full synlighet för att upptäcka avancerade hot, som kryptojacking, och kan åtgärda attackerna innan användarens dator påverkas, tillade den.

Investeringar nyheter

 • Säkerhet, en blockchain-baserad leverantör av efterlevnadsverktyg för banker och finansinstitut, har samlat in 30 miljoner USD i en serie B-finansieringsrunda. Rundan stöddes av kapitalförvaltare WisdomTree-investeringar, State Street, US Bankoch Abu Dhabi Catalyst Partners, ett joint venture mellan den statliga investeraren i Abu Dhabi Mubadala Investment och Falcon Edge Capital, bland andra investerare. Securrency sa att de kommer att använda medlen för att lansera nya produkter, inklusive “kompatibel decentraliserad finansiering (DeFi) och andra kraftfulla produkter” under det kommande året. De kommer också att expandera internationellt – Securrency sa att de har ansökt om licenser för att etablera verksamheten i Abu Dhabis globala marknad (ADGM), ett internationellt finanscentrum i Förenade Arabemiratens huvudstad.
 • Förutom sin strategiska investering i Securrency, US Bank, en del av det sjunde största bankinstitutet i Amerika, US Bancorp, sa att det kommer att erbjuda en ny kryptovaluta förvaringsprodukt i samarbete med en icke namngiven underförvarare. Den amerikanska bankiren rapporterade att banken sa att den svarar på efterfrågan från institutionella investerare som pensionsfonder och försäkringsbolag som ser kryptovalutor som en tillgångsklass där de vill placeras. US Bank National Association har också valts som förvaringsinstitut för likvida medel NYDIGfondens börshandlade fond (ETF), om den skulle godkännas av US Securities and Exchange Commission (SEC).
 • ZenGo, kryptomobilplånboken för investerare i detaljhandeln, tillkännagav en serie A-serie på 20 miljoner dollar, ledd av Insight Partners med deltagande från Distribuerat globalt (i samarbete med Temasek Holdings) och Austin Rief Venturessamt befintliga investerare Benson Oak Ventures, Samsung Next, Elron, Collider Ventures, FJ Labs, och andra. ZenGo planerar att använda medlen för att utöka sin uppsättning finansiella tjänster, inklusive en VISA betalkort och en större uppsättning val för ramp-, off-ramp-, handels- och besparingsalternativ, samt att utöka stödet för tillgångar och kedjor.

Utbyter nyheter

 • Chattapp-operatören Linje är inställd på att ommärkta sina japanska kryptobörs och plånbokstjänster, företagets blockchain-arm LVC meddelat. Börsen, tidigare namngiven Bitmax, kommer nu att kallas Linje Bitmax, med Bitmax plånbok bytt namn Line Bitmax plånbok, i ett försök att skapa en tydligare koppling till det populära chattappmärket. Plånboken och börsens officiella logotyper har också ändrats. Företaget sa att det skulle “fortsätta att tillhandahålla olika tjänster med blockchain-teknik” och antydde att det skulle försöka integrera sin kryptoverksamhet ytterligare med sin chattapp och andra Line-relaterade tjänster.

Blockchain nyheter

 • IBM Japan kommer att börja arbeta med ett blockchain-baserat återvinningsprojekt med den inhemska kemikaliejätten Mitsui Chemicals. IBM Japan tillkännagav att samarbetet med Mitsui, ett Nikkei 225-företag som specialiserat sig på petrokemikalier, grundläggande kemiska produkter och funktionella polymera produkter, skulle innebära att ett spårbarhetssystem för plastbaserade material skulle skapas. Mitsui tillade att den nya plattformen skulle “säkerställa spårbarhet under hela resursens livscykel”, omfattande “råvaror som monomerer och polymerer”, samt “tillverkning, försäljning och användning av produkter.”Source link