Dunamu Nasdaq-listan ‘kunde höja USD 17,9 miljarder’ – analytiker

Av | april 17, 2021


Dunamu Nasdaq-listan 'kunde höja USD 17,9 miljarder' - analytiker 101
Källa: iStock / zodebala

Sydkoreanska analytiker fortsätter att diskutera marknadsvärdet på Dunamu, operatören av den sydkoreanska marknadsledande Upbit kryptobörs – allt eftersom talet om att företaget försöker göra ett noteringsbud på en amerikansk aktiemarknad intensifieras.

Som tidigare rapporterats hävdar industrins insiders att Dunamus värde är otroligt högt för inhemska börser, och många insiders har hävdat att intresset för en Coinbase-stil Nasdaq notering är verklig. Företaget har varit tyst om spekulationerna och har tidigare inte svarat Cryptonews.com begäran om kommentarer i ärendet.

Den här veckan uppvisade Dunamu ett årligt rörelseresultat på USD 77,36 miljoner, en ökning med över 100% av siffrorna för 2020, med ett nettovinster på USD 42,8 miljoner.

Per Yonhap, om Coinbases ”nettovinst-till-marknads-kapitalkvot tillämpas på Dunamu, skulle den sistnämnda” uppskattade värdet nå “cirka 11,4 miljarder USD.”

Men nyhetsbyrån citerade också a KB Securities och a Samsung Securities forskare som beräknar att Dunamu kan nå ett rörelseresultat på högst 900 miljoner USD till 988 miljoner USD i år, vilket innebär att Dunamus värdering per Samsung Securities-forskare kan uppgå till 17,9 miljarder USD.

Analytiker hävdade också att Bithumb, Upbits största kryptobörsrival, kan också göra en bra kandidat till notering – även om det faktum att företaget fortfarande är till salu kan komplicera saker på denna front.

Oavsett, experterna, liksom en forskare vid Daishin Securities, enades om att Coinbase-listan sannolikt skulle få sydkoreanska handelsplattformar att agera,

Och nyhetsbyrån citerade en SK Securities forskare som säger,

”Coinbase-noteringen är en viktig milstolpe för kryptovalutamarknaden. Det kommer att bli en viktig barometer för företag som Dunamu när det gäller notering på stora globala börser. ”

___
Läs mer:
– Intresse för Coinbase Spikes vid direkt notering; Nu en Top Finance-app
– Coinbase syftar till nya marknader, hinder efter Nasdaq-debut
– Med tanke på Coinbases COIN? Du kanske är bättre att köpa Bitcoin istället
– Coinbase går för direkt testning av Crypto-berättelserSource link