DOGEs rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?

Av | februari 28, 2021


DOGEs rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?  101
Källa: Adobe / Nikolay

Mitt i all-time highs för bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och olika andra tokens har dogecoin (DOGE) förblivit något av ett svart får av kryptofamiljen. Det samlade nästan 2000% under de senaste 12 månaderna, men det betraktas fortfarande allmänt som en “skämt” -valuta, trots – eller delvis på grund av – röststödet från människor som Elon Musk.

Men även om den fortfarande har ett rykte som en mer eller mindre “allvarlig” kryptokurrency, har dess senaste rally haft en oavsiktlig men ändå positiv effekt: den förnyade en viss grad av utvecklingsarbete på kryptan, som ursprungligen gafflades från Lucky Coin, som var gaffel från Litecoin (LTC), som gaffades från Bitcoin.

Men hur omfattande och långvarig är en sådan ny utveckling sannolikt? Bidragsgivare till Dogecoin själv berättade Cryptonews.com att de kommer att fokusera på att upprätthålla “nära paritet” med Bitcoin Core och förbättra gränssnittsfunktionerna, medan utomstående är skeptiska till att utvecklingen antingen kommer att bestå utöver den nuvarande rallyt eller låta Dogecoin tävla med de ledande kryptona.

Prisstegringar = utveckling stiger

För ett år sedan var priset på dogecoin 0,0026 USD. Det förblev inte så långt från denna nivå förrän den 1 januari 2021, då den mer än fördubblades i värde och nådde 0,013 USD på ett par dagar.

Orsaken till detta rally? En vuxen filmstjärna twittrade att hon hade hållit DOGE sedan 2014.

Detta var dock små potatisar jämfört med det rally det upplevde i slutet av januari, då det krossade de tio bästa kryptoassets efter marknadsvärde efter att ha stigit med över 400% på några dagar. Orsakas till stor del av GameStop-stil kollektiv mani som infekterar kryptomarknaden (och särskilt DOGE), dess pågående stigning till en topp på USD 0,839 hjälpte också på vägen av olika tweets från Elon Musk.

Resultatet av allt detta är att fler människor som köper DOGE använde uppenbarligen Dogecoin-protokollet och blockchain. Som ett resultat var Dogecoin-utvecklare mer eller mindre tvungna att återuppta att tippa med sin kod.

”På grund av detta förnyade intresse har vi fått bättre inblick i prestanda för programvara som vi har skrivit och detta har fått oss att förbättra där vi kan, både på kort och lång sikt. Vi har sett en brist på efterfrågan, där antalet noder ökade mer än 15 gånger på 24 timmar, och det är vid dessa tillfällen som underoptimerad logik blir exponerad, säger Ross Nicoll, Dogecoins ledningshållare.

Fokusområden

Nicoll tillade att Dogecoin-nätverket aldrig har bevittnat ”en sådan tillströmning av nya användare”, något som har avslöjat ett antal svagheter. Till exempel tillåter de flesta Dogecoin-noder för närvarande inte inkommande anslutningar med andra noder, och som ett resultat har Dogecoin-plånböcker ibland problem att synkronisera med varandra.

Det är därför Nicoll och kärnan i Dogecoin-teamet erkänner att “vårt peer-to-peer-kommunikationslager kan använda ytterligare optimering.” Mer allmänt strävar utvecklarna efter att få Dogecoin – som inte har haft någon större uppgradering på ungefär två år – “upp till nivå med nuvarande Bitcoin-prestanda och [introduce] andra, mer Dogecoin-specifika förbättringar ”

I synnerhet kommer teamet att titta på tre viktiga områden, enligt Nicoll:

  • “Att utarbeta en färdplan för att möjliggöra protokollfunktioner som Bitcoin redan har infört för att både öka Dogecoins funktionalitet och upprätthålla nära paritet med Bitcoin Core.”
  • “Migrera Dogecoin Core-användare till hierarkiska deterministiska (HD) plånböcker så att en säkerhetskopia av deras plånbok alltid kan användas vid framtida tidpunkter, snarare än att nya säkerhetskopior behöver tas regelbundet.”
  • ”Det finns några gränssnittsfixar vi behöver ta itu med; estetiska buggar som måste pressas. ”

Det här är i stort sett alla utvecklare som har planerat på nära till medellång sikt, även om Nicoll tillade att alla “högkvalitativa bidrag som inte undergräver myntets säkerhet och integritet är välkomna” från alla utvecklare (oavsett anslutning).

Frågade om Dogecoins utvecklare kan ompröva en förändring av en sådan nyckelfunktion som kryptovalutans inflationsutbud strukturera, Gav Nicoll ett ganska tydligt “nej.”

“Vid denna tidpunkt är vi inte övertygade om att några förändringar bör göras i Dogecoins ekonomiska parametrar som har varit aktiva sedan starten”, sa han.

Extern skepsis

För siffror som är parkerade inom samhällena Bitcoin, Ethereum och andra stora mynt verkar utsikterna för Dogecoin-utveckling på längre sikt inte lovande.

”Om det finns någon utveckling kommer det inte att vara, är min förutsägelse. Intresset kommer att försvinna en liten stund efter att priset sjunkit igen, säger Bitcoins författare / pedagog / utvecklare Jimmy Song.

För Ethereum-fokuserad ConsenSys‘Lex Sokolin, Dogecoin är “tekniskt sund” men kommer inte riktigt att vara platsen för betydande tekniska genombrott eller innovation i krypto.

”Framtiden jag ser är i programmerbara blockkedjor snarare än de som är dedikerade till värdeöverföring. För detta ändamål är Ethereum där mjukvaruutveckling verkligen sker, berättade han Cryptonews.com.

Som sagt misstänker Sokolin Dogecoins ”största relativa påverkan [will be] på Bitcoin-eftersläp som Litecoin och Bitcoin Cash ”, vilket kan bli uppmanat att följa Dogecoins exempel och öka sin egen utveckling.

Sokolin noterade också att utveckling och tekniska specifikationer bara är hälften av historien när det gäller Dogecoin, och att i slutändan är utvecklingen av dess gemenskap lika viktig.

Han sa,

“Jag har ingen kristallkula på Doge, förutom att den är en perfekt symbol för vad ekonomin, marknaderna och Internet har blivit, det vill säga den råa sociala makten i det mänskliga nätverket.”

Men enligt “Dogecoin CEO”, Elon Musk, “vad skulle vara det mest ironiska resultatet, att den valuta som uppfanns som ett skämt, faktiskt blir den verkliga valutan.”

Under tiden har DOGE minskat med 42% från sin rekordhöga nivå, nådd den 8 februari.

DOGE pristabell:

DOGEs rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?  102
Källa: coinpaprika.com

____
Läs mer:
– Robinhood misstänks vara en Dogecoin-val när den planerar nya kryptotjänster
– Musk’s Doge, Bitcoin Tweets May Spur Double-Ciffer Returns – Report
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– GameStop och Dogecoin visar hur Memes kan flytta marknader
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?
– Crypto Tech 2021: Fokus på skalbarhet, integritet och användbarhet

Source link