Dogecoin’s Surge ett resultat av en Elon Musk-DogeDay-Crypto Popularity Mix

Av | april 20, 2021


Dogecoin's Surge ett resultat av en Elon Musk-DogeDay-Crypto Popularity Mix 101
Källa: Twitter, @haydentiff

Världens mest populära mememynt, dogecoin (DOGE), fortsätter att förvirra Cryptosphere och sfärerna bortom det, med många som ser den senaste tidens massiva våg som ett resultat av en kombination av element, inklusive: Elon Musk, Mark Cuban, DogeDay, Coinbase, ökad kryptopopularitet och en snabb chase.

“Det finns en stam av investerare, många av dem Millennials, som ser det som en orsak, en rörelse. […] Dogecoin är symptomatiskt för att tidsgeisten händer framför våra ögon, ” Nexo grundare Antoni Trenchev berättade för Bloomberg.

I skrivande stund steg DOGE – det enda gröna myntet i topp 50 idag – i fredags, kom in på topp 10-listan genom marknadsvärde och överträffade snabbt de fem första mynten på väg. Klockan 7:27 UTC idag sitter den på femte plats.

Priset är för närvarande 0,42 USD, efter att det uppskattat 14,5% på en dag, 107,5% sedan fredag ​​och 483% på en vecka. Sammantaget steg priset med 629% på en enda månad och hela 20 940% på ett år.

Per 24-timmars handelsvolym (32 miljarder USD) ligger DOGE på fjärde plats, bakom tether (USDT), bitcoin (BTC) respektive ethereum (ETH).

Investerare Dan Tapiero undrade hur DOGE “kunde vara värt mer än vad eterum var värt för bara 6 månader sedan.” Den 1 november 2020 var ETH: s börsvärde 43,8 miljarder USD. DOGEs nuvarande tak är 55,9 miljarder USD.

Många, som Qiao Wang från DeFi Alliance, hitta anledningen till att rallyt är en kombination av faktorer:

Bloomberg Intelligence strateg Mike McGlone finner att den senaste demonstrationen är exemplifierande för detaljhandelns engagemang på kryptomarknader och ett resultat av den “perfekta stormen” av “pandemilåsningar, massor av kontanter i systemet och investerarnas förmåga att spekulera dygnet runt” på en marknad som är “det lättaste att komma åt i historien.”

På samma sätt, per Fast Company, kan en anledning till att DOGE ökar i år vara att kryptor i allmänhet blir mer populära hos den “vardagliga” investeraren, medan Coinbase direkta notering tillförde tillgångarna legitimitet. Dessutom märkte detta vanliga medieuttag dogecoin som “den söta bitcoin-rivaliteten med bitcoin.” Vissa Cryptoverse-invånare också argumenterade att DOGE: s grundläggande “alltid har varit” Bitcoin, förutom att det är kul. “”

När det gäller varför det ökade på fredag, pekar många också på Elon Musks senaste tweet, som sa “Doge Barking at the Moon.”

Många tycks vara överens om att sociala medier är en viktig del av demonstrationen. Tillgången har lite inneboende värde men förstärks av investerarnas rädsla för att missa (FOMO), med den viktigaste drivkraften bakom DOGEs popularitet är dess onlinegrupper, i kombination med affärsmagnaternas stöd, som Musk, säger Michael Kamerman, VD för handelsplattform Kompetens.

Under den senaste veckan fick dogecoin subreddit på Reddit-plattformen mer än 205 000 nya prenumeranter och har nu 1,45 miljoner av dem. På Twitter har Dogecoin nästan 879 000 följare.

Dessutom rapporterade Mark Cuban nyligen det Dallas-baserade NBA-laget Mavericks hade sett en ökad försäljning i DOGE.

”Jag har ingen aning om vad [this DOGE rally] betyder ”, berättade kuban för CNBC förra veckan. ”Men jag vet att utbud och efterfrågan är obesegrad. Så den kommer att hitta sin nivå. ”

Enligt Bloomberg drivs dessutom Dogecoins sprint av DogeDay-hashtaggen på Twitter, med många, inklusive Musk, som driver rekordhöjder den 20 april (vilket också är en dag som firar cannabisanvändning).

Jeff Dorman, Chief Investment Officer för USA-baserade kapitalförvaltningsföretag Arca, hittades DOGE har blivit den 2: e mest populära kryptovalutan på Twitter och svarar för 23,2% av de totala krypto-tweetsna.

Han beskrev “bitcoin-mindre rally” som ett resultat av att en näringsidkare sannolikt loggar in på Robin Hood app, ser stora stora vinster i DOGE, “och omedelbart snäppa [buying] de enda andra tokens från den begränsade poolen av tillgångar som finns tillgängliga i Robinhood-appen – vilket också ger stora vinster i LTC, BSV, BCH och ETC. “

Men när det gäller kommer DOGE att lyckas, sa Dorman: “Det finns nästan ingen chans att det gör det. Men för alla dina matematikstudier där ute, motsvarar en minus nästan ingen chans någon liten chans.”

“Denna marknad har lärt oss att inte satsa mot underdogs. Man kan titta på Gamestop (GME) för att bevisa att sociala investeringar ofta är mer kraftfulla än grundläggande, “tillade han.

Varningar i överflöd

Medan grundaren av Cardano (ADA) Charles Hoskinson också hävdade att DOGE-rallyt orsakades av Elon Musk och marknadsmanipulation av “smarta valar”, varnade han att “detta är en bubbla. Priset på DOGE är inte hållbart, det kommer att kollaps och massiva mängder detaljhandelspengar kommer att gå vilse mycket snabbt. “

VP Capital grundaren Viktor Prokopenya sa i en e-postkommentar att om fall som DOGE väcker uppmärksamhet från tillsynsmyndigheterna kan det leda till mer reglering och granskning för kryptoindustrin och “det kan vara mycket dåliga nyheter.” Detta visar sig vara “ett klassiskt pump- och dumpningsfall” skulle vara dåligt för sektorn, sade han och tillade:

“Således skulle jag säga att historien med Dogecoin är mer en risk när det gäller att få in mer reglering av kryptoindustrin än Turkiets förbud.”

Och Prokopenya är inte den enda som säger det – många andra säger att prisuppgången och antalet personer som annonserar för DOGE kan fånga tillsynsmyndigheternas öga, med strängare lagar som kommer för hela sektorn. Vissa undrar till och med om det potentiellt används för penningtvätt.

Analytikern David Kimberly sa att folk köper DOGE, inte för att de tycker att det har något meningsfullt värde, utan för att de hoppas att andra kommer att göra det och pressar priset så att de kan tjäna pengar snabbt.

“Men när alla gör det här måste bubblan så småningom spricka och du kommer att lämnas kortsluten om du inte kommer ut i tid. Och det är nästan omöjligt att säga när det kommer att hända.”

Den plötsliga ökningen är en påminnelse för veteraner och en lektion för nykomlingar att våldsamma prissvingningar är “inget nytt om du har varit i branschen i några år”, som Philip Gradwell, chefsekonom vid kryptodataspårare Chainalysis, sa.

Dessutom oroar sig vissa för att DOGEs potentiella krasch skulle spegla dåligt i hela branschen:

För andra är dock att hata på DOGE detsamma som att hata på BTC:

Allt detta sagt, det finns också liknande klingande mynt – möjligen copydogs – även på marknaden:

____

Andra reaktioner:

__

__

__

__

___
Läs mer:
DOGE Flips XRP, Ethereum och Bitcoin On Google, överträffar tether
– Dogecoin vid topp 10-porten som kubanska, Musk Stoke sociala medier
– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?
– Novogratz Varumärken Dogecoin a ‘Joke’, säger Mark Cuban to Steer Clear
– Crypto ATM-leverantör CoinFlip lägger till Dogecoin, ‘Validating Its Legitimacy’
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumper?

Source link