Dogecoin Wannabes översvämmer marknaden med pumpar och dumpar

Av | juli 19, 2021


Dogecoin Wannabes översvämmer marknaden med pumpar och dumper 101
Källa: Adobe / New Africa

Inspirerat av dogecoin (DOGE) -rallyet i år försökte dussintals meme-myntupportunister att gå ombord på denna hundtema altcoin-vagn. Och nu, trots några undantag, de flesta av dessa altdoges står med undanstoppade svansar medan värdet av dessa kopior fortsätter att gå ner.

Ända sedan världens mest berömda mememynt, det första av alla dogemynt, dogecoin (DOGE), kom in på scenen, tog eld bland de vanliga kryptofolket och de sociala medierna, dyker många varianter av det upp och fortsätter verkligen att dyka upp också.

Vid denna tidpunkt har de ständigt närvarande kryptohundarna och hundrelaterade mynten tagit över kryptosfären med sin hundrelaterade, underförstådda söthet och köparnas subjektiva hopp om att den de har satsat på kommer att vara den eludande hunden som verkligen gör gå till månen.

Cryptonews.com tittade på de slumpmässigt valda 25 av många sådana mynt, med fokus på deras priser kl. 09.20 måndag morgon, deras handelsvolymer och förändringarna under den senaste dagen, veckan och 30 dagar.

Speciellt för de flesta av dessa mynt är 30-dagarsdata inte ens tillgängliga. (Data för alla mynt utom två hämtas från Coingecko.com. DOGET och DOG från Coinmarketcap.com.)

Det första resultatet i denna snabba forskning är ganska uppenbart: namnen. Många har själva ordet ‘doge’ i namnet, som doge token (DOGET), eller spelar på den termen för att låta så lik originalet som möjligt, till exempel cogecoin (COGE).

Andra har förgrenat sig till ett släktträd, så vi har alla möjliga relationer på listan, såsom mommydoge, daddydoge, uncledoge (UDOGE), baby doge coin (BABYDOGE) (vilket är ett annat mynt Tesla chef Elon Musk fick hans Twitter hands on), baby doge inu (BABYDOGEINU), och till och med minidoge och minibabydoge.

När det gäller mat har denna familj ben, liksom ben shibaswap (ben).

Inte alla mynt på vår lista har ordet ‘doge’ eller ‘hund’ på listan – vissa är mer artsorienterade, till exempel shiba inu (SHIB) – som hade gjort en explosion i rymden, floki inu (FLOKI), floki shiba (FSHIB), en astronaut som heter spacecorgi (SCORGI), kishu inu (KISHU) och kändis keanu inu (KEANU).

En annan kändis på listan är snoop doge (SNOGE), medan vi också har blockchain- och decentralized (DeFi) -relaterade doggy-deltagare, inklusive RENDOGE (en en-för-en-representation på Ethereum (ETH)), DOGEFI, dogeswap ( DOGES) och polkadog (PDOG).

Sist men inte minst är den new age-metal-band-klingande DOGIRA och underdog (DOG).

Låt oss titta på pris- och handelsvolymförändringar. Tänk på att det här är en myntkategori som inte spelar med nollor – ofta med mellan 6 och 11 av dem i början av sitt pris.

Av de 25 är endast tre markerade som gröna baserat på deras positiva pris och handelsvolymförändring mellan 19 april eller de första tillgängliga uppgifterna och 19 juli. Vinnaren är DADDYDOGE, som har uppskattat 617% sedan 7 juli. Dess handelsvolym var 1,37 miljoner USD den dagen, medan det är 1,76 miljoner USD idag.

Nästa är Shiba Inu, som handlas till USD 0,00000649, efter att ha ökat med 251% på tre månader, medan handelsvolymen har ökat från USD 175 miljoner till USD 259 miljoner på samma tid.

Dogeswap har ökat med 43% under de senaste tre månaderna. Dess handelsvolym registrerades till 7 793 USD den 19 april och det är 8 410 USD idag. DogeSwap är också ett nytt decentraliserat utbyte (DEX), som gör det möjligt för användare att spela DOGES för att odla för PUPPY (och jag önskar att jag kunde gå bara 5 år tidigare och tweeta den här meningen).

Fem mynt till på listan har bara sett en av dessa två mätvärden öka under tillgängliga tidsperioder:

  • doge token, som beskriver sig själv som en ”grön” och effektiv version av Dogecoin, har ökat med nästan 3 860% sedan den 19 april, men dess handelsvolym, för vilken uppgifterna finns tillgängliga från och med den 7 maj, är nere från 5,07 miljoner USD till 54 349 USD ;
  • BABYDOGEs pris uppskattade 1 573% sedan 9 juni, med en volym som sjönk från 12,58 MUSD till 3,98 MUSD;
  • KISHUs pris steg 99% på tre månader medan volymen är 3,4 miljoner USD, jämfört med 19 april 39,4 miljoner USD;
  • farbror doge ökade med 21% sedan den 7 juli, medan handelsvolymen gick från 4,5 miljoner USD samma dag till 2,98 miljoner USD idag.
  • bone shibaswap sjönk 77% från 7 juli, men handelsvolymen gick från 350 802 USD till 28 miljoner USD.

Detta betyder dock också att sju av de 25 mynt vi undersökt har uppskattat under de senaste 3 månaderna, eller sedan de första tillgängliga uppgifterna, medan arton är nere mellan 23% (MINIDOGE) – 96% (MINIBABYDOGE).

Under den senaste dagen har åtta mynt ökat, mellan nästan 1% (SNOGE) och 76% (DOGES).

Nu tittar de senaste sju dagarna har bara tre mynt uppskattats, ledd av daddydoges 383%. DOGES ligger bakom det med 54%, följt av UDOGE med 19%. De två sista är de enda mynten på listan som har uppskattats inom alla tre tidsramar.

Under tiden har dogecoin sjunkit inom alla tre tidsramar: 6% på en dag, 16% på en vecka och 43% på tre månader. Dess handelsvolym idag är 1,53 miljarder dollar, jämfört med 23,75 miljarder dollar, registrerad den 19 april.

Nyligen inledde dess medgrundare Jackson Palmer en Twitter-tirad om kryptoindustrin och märkte sektorn som “en i sin tur höger, hyperkapitalistisk teknik.”

Under tiden släpptes ett förslag om en ny avgiftsstruktur och policy för Dogecoin-kärnan på GitHub i slutet av juni med stöd av Elon Musk. På tal om det, senast Musk ändrade sin Twitter-profilbild till honom med flygare med speglingen av Shiba Inu-hunden som representerar dogecoin.

Också, Yxa, ett välkänt deodorantmärke för män, verkar dra nytta av DOGE: s popularitet, antydan i en tweet att den kan lansera en doft som heter Dogecan, inspirerad av Dogecoin.

Låt oss vänta tills de upptäcker att det också finns catecoin (CATE). Om det fortfarande är vid liv då dess pris har kraschat med 98% sedan maj.
____
Läs mer:
Det är därför Robinhood inte tillåter dig att dra tillbaka Bitcoin, DOGE & Co.
– ‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen

– Goldman Executive slutar efter att ha gjort ‘Millions’ Off Dogecoin
– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD

– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– ‘Det mest ärliga Sh * tcoin,’ Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin – analytiker

Source link