Dogecoin toppar likvidationstabeller på Elon Musk Live Weekend

Av | maj 10, 2021


Dogecoin toppar likvidationstabeller på Elon Musk Live Weekend 101
Källa: Adobe / FellowNeko

De som förutspådde en händelserik helg för dogecoin (DOGE) visade sig vara korrekta efter att token nådde all-time high-status innan de sjönk spektakulärt – med massiva försäljningar efter Tesla och SpaceX supremo Elon Musk (skämtsamt eller på annat sätt) kallar token ett “liv”.

I skrivande stund, per data från Bybt, har nästan 151 miljoner USD i DOGE-handelspositioner på derivatmarknaden avvecklats under det senaste dygnet, mer än någon annan symbol förutom ethereum (ETH) (172 MUSD) och bitcoin (BTC) (169 miljoner USD). Och medan DOGE är på nästan jämn fot med BTC och ETH, har inget annat altcoin upplevt ungefär lika mycket likvidation under den senaste dagen – den fjärde placerade token på likvidationsinsatserna var EOS (EOS), med en relativt tunn 26 miljoner .

Musk hade varnat för roliga och potentiella problem inför helgen och lagt om en DOGE-tema video och ordspråk,

“Cryptocurrency är lovande, men snälla investera med försiktighet!”

DOGE nådde sin nya rekordhöga nivå på USD 0,73 (per Coingecko) på lördag och kraschade sedan till USD 0,43 på söndag (UTC-tid), innan den återhämtade sig något. 07:54 UTC handlar DOGE till 0,547 USD och ökar med nästan 3% på en dag. Priset mer än fördubblades på en vecka och steg med 791% på en månad. Det har ökat med 21 162% på ett år.

DOGE pristabell:

Dogecoin toppar likvidationsdiagram på Elon Musk Live Weekend 102
Källa: coingecko.com

Barry Silbert, grundaren och VD för Digital valutagrupp, skrev olycksbådande:

”Okej DOGE kikar, det har varit kul. Välkommen till krypto! Men det är dags för dig att konvertera din DOGE till BTC. ”

Silbert, som var pionjär inom Gråskala Bitcoin Trust, tillade att företaget “gått kort DOGE” via ett nytt erbjudande på FTX plattform, som dess masterminds beskrivs som “en ERC-20-token som söker en avkastning som motsvarar -3 gånger den dagliga avkastningen av dogecoin.”

Trots hävdar att det skulle vara “alla tassar på däck, hela helgen” tidigare på helgen, handelsplattformen Robin Hood sa den upplevde flera avmattningar med ”hög handel och volatilitet” efter Musks framträdande i komedieshowen Saturday Night Live.

Även Gemini utbyte gav DOGE HODLers ett hopp och meddelade att det skulle erbjuda kunderna 2,25% årlig procentavkastning på myntet med sitt räntebärande kontoprogram Gemini Earn.

Under tiden spelade Musk “Financial Expert Lloyd Ostertag” på en skit, där han bad om att kallas “Dogefather” – och upprepade ett antal DOGE-relaterade paroller. Han pratade sedan om DOGE i detalj och grundade när han upprepade gånger blev svarad på frågan: “Vad är dogecoin?”

Så småningom utmanades hans karaktär att svara på frågan: “Så det är ett liv?” Här medgav Musks karaktär:

“Ja, det är ett liv.”

I sin inledande monolog lade Musk till en DOGE-tema munkavle, med sin mor som gick med på scenen för att säga: “Jag hoppas att min mors daggåva inte är dogecoin.”

På vilket Musk svarade,

“Det är! Visst är det!”

I båda fallen är Musks konstiga kärleksaffär med DOGE långt ifrån över, det verkar som om hans helg SpaceX kommersiella rymdflygning satsar på att ta en DOGE-raket till månen nästa år. Bokstavligen.

Per Bloomberg kommer SpaceEx att lansera en minisatellit med cubesat-typ med Kanadas Geometrisk energi i en affär helt finansierad av dogecoin-betalningar – även om ingen av parterna avslöjade storleken på betalningen.

Medieuttaget citerade Geometric som säger,

“DOGE har visat sig vara en snabb, pålitlig och kryptografiskt säker digital valuta som fungerar när traditionella banker inte kan och är sofistikerade för att finansiera ett kommersiellt Moon-uppdrag i sin helhet. Det har valts som kontoenhet för all måneverksamhet mellan SpaceX och Geometric Energy och skapar prejudikat för framtida uppdrag till månen och Mars. ”

Uppdraget har fått namnet DOGE-1 och kommer att se en kub på 40 kg laddad på en SpaceX Falcon 9-raket.

Musk bekräftade nyheterna på Twitter, skrivning:

“Första krypto i rymden. Första meme i rymden. Till mooooonnn !! ”
_____

Reaktioner:

__

___

Läs mer:
Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå över 1 USD
– Cuban & Musk Turn up the DOGE Again – Critics Ring Warning Bells (Again)

– ‘Det mest ärliga Sh * tcoin’, Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin – analytiker
– Vem släppte DOGE-klonerna? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handel

– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?

Source link