Dogecoin medskapare Anti-Crypto Twitter Rant mötte skepticism

Av | juli 15, 2021


Dogecoin medskapare Anti-Crypto Twitter Rant mötte skepticism 101
Källa: AdobeStock / jlmcanally

Mannen som skapade dogecoin (DOGE) har påbörjat en Twitter-tirad om kryptoindustrin och märkt sektorn som “en inneboende höger, hyper-kapitalistisk teknik.”

Jackson Palmer grundade DOGE 2013 tillsammans med sin tidigare affärspartner Billy Markus, innan han gick bort från symbolen och dess protokoll 2015 och sålde alla sina mynt på vägen. han hävdade att krypto är “byggd främst för att förstärka förmögenheten hos sina förespråkare genom en kombination av skatteundandragande, minskad tillsyn över lagstiftningen och artificiellt påtvingad brist.”

Ranten genererade gott om stöd – liksom mycket förföljelse och kritik från Twitter-användare, särskilt några mer högljudda anhängare av bitcoin (BTC). Palmer antydde att precis som grisarna i George Orwells Djur Farm, har kryptomarknadsaktörer utvecklats till just det de en gång hoppades kunna förstöra och skrev:

“Trots påståenden om” decentralisering “styrs kryptovalutaindustrin av en kraftfull kartell med förmögna figurer som med tiden har utvecklats för att införliva många av samma institutioner knutna till det befintliga centraliserade finansiella systemet som de förmodligen tänkt sig ersätta.”

Han ifrågasatte också trovärdigheten hos stora kryptoförespråkare, särskilt offentliga personer, och förklarade:

“Kryptovalutaindustrin utnyttjar ett nätverk av skumma affärsförbindelser, köpte influenser och betal-för-spel-media för att upprätthålla en kultliknande” bli rik snabbt “-tratt som är utformad för att extrahera nya pengar från de ekonomiskt desperata och naiva.”

Och han tillade uppfattningen att krypto tar “de värsta delarna av dagens kapitalistiska system”, nämligen “korruption, bedrägeri och ojämlikhet”, och lägger till “programvara för att tekniskt begränsa användningen av interventioner” (nämligen granskning, reglering och beskattning), att ” tjäna som skydds- eller skyddsnät för den genomsnittliga personen. ”

De Castle Island Ventures partner och framträdande bitcoiner Nic Carter var hård i sin kritik, skrivning att det var ”svårt att tänka sig något mer föraktligt än att skapa en meritlös klon av bitcoin utan annat användningsfall än att riva av oklara investerare” – och sedan följa upp genom att “använda den beryktningen för att attackera och undergräva den teknik som gjorde dig relevant. ”

Andra bitcoinare var angelägna om att påpeka det faktum att mångfald finns i BTC-rymden, med BTC-förespråkaren Gigi pekar i riktningen av “Bitcoin Voicepaper” -videon, där berömda BTC-entusiaster från hela världen läser Bitcoin-vitboken.

Friar Hass (aka Hass McCook), en BTC-maximalist, skrev,

”Jag håller med om varje sak han sa i sin ansökan om krypto. Det är 100% på plats. Bitcoin är inte krypto, tack och lov. ”

Andra föreslog dock att bitcoiners faktiskt var angelägna om adoption för att kunna inkludera snarare än att helt enkelt se sina egna innehav öka i värde.

Bankers gav dock Palmers kommentarer en stor applåder. De Finlands BankAleksi Grym menade att människor inte behövde ta hans “ord för det”, eftersom Palmers kritik var “direkt från hästens mun” och lade till taggen:

“Kryptovalutor är en ful karikatyr av finansmarknader som är utformade för att främja girighet och skadligt egenintresse genom att lura människor besatta av pengar.”

Och medan Matthew Graham, VD för Sino Capital, överens med Palmers påstående att en ”kraftfull kartell med förmögna figurer som med tiden har utvecklats för att införliva många av samma institutioner som är knutna till det befintliga centraliserade finansiella systemet som de förmodligen skulle ersätta,” tillade han senare att den tidigare DOGE-supremos ”bredare avdragare ”Innehöll bara” kärnor ”av sanningen och var överlag” extrem och ensidig ”.

En annan kryptoförespråkare, ‘Taurus159’, hånade på Palmers påståenden och hävdade att de inte gällde krypto eller decentraliserad finansiering (DeFi) och skrivning:

”För mig var och är crypto och DeFi ett medel för ekonomisk frihet och inkludering. Men, naturligtvis, om du [created] ett skämtmynt [like] DOGE, du skulle inte tänka så här. ”

Det åttonde myntet efter börsvärde, DOGE, handlas till 0,19 USD (klockan 11:15 UTC). Det minskar med 3% på en dag och cirka 15% på en vecka.

____

Läs mer:
– Förslag från Dogecoin-avgiftsstruktur släppt, märkt “viktigt” av Elon Musk
– Miljardär avvisar ETH, DOGE, Backs XMR, ZEC, säger att hans bank kommer att acceptera BTC

– Dogecoin får ytterligare en boost från Coinbase, Elon Musk
– Goldman Executive slutar efter att ha gjort ‘Millions’ Off Dogecoin

– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD
– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?

Source link