Dogecoin-fan stämmer Coinbase för att “lura” honom för att tillhandahålla likviditet

Av | juli 20, 2021


Dogecoin-fan stämmer Coinbase för att
Källa: Adobe / FellowNeko

En Dogecoin (DOGE) fan stämde den ledande amerikanska kryptobörsen Coinbase för påstådd ”vilseledande” tävlingskampanj. I grupptalan begärs skadestånd på 5 miljoner USD för käranden och andra påstådda bedragna Coinbase-användare.

David Suski, Coinbase-användare bakom klagomålet, uppgav att han var vilseledd att handla 100 USD i DOGE-tokens för ett erbjudande på 1,2 miljoner dollar vid utbytet. Kampanjen, som heter “Trade Doge, Win Doge”, lanserades i juni, strax efter att DOGE noterades på börsen. I dokumentet hävdar käranden att han lurades att handla DOGE eftersom börsen inte tydligt avslöjade förfarandet för att delta i tävlingen utan att behöva handla DOGE, nämligen genom att skicka ett indexkort med deltagarens namn, adress och födelsedag .

Enligt honom var tävlingsannonsen avsiktligt utformad för att dölja avsnittet som beskriver krav på fri entré så att användare ökar DOGE-likviditeten på Coinbase. Dokumentet tillade också:

”Käranden såg inte Sweepstakes” regler och detaljer ”förrän efter att han redan hade gett sina pengar till Coinbase. Detta beror på att svarandens annonser var särskilt kända och utformade av svarandena för att lura och förvirra käranden och de flesta andra lekmänskonsumenter till att tro att de skulle behöva handla DOGE på Coinbase för att komma in i tävlingen och för att ytterligare få dem att betala Coinbase på det falskt förevändning innan de sannolikt skulle se Sweepstakes officiella ”regler och detaljer” motsatsen. ”

Här är en kopia av annonsen som visas i klagomålet:

Dogecoin-fan stämmer Coinbase för att
Källa: Classaction.org

__

Dogecoin-fan stämmer Coinbase för att
Källa: Classaction.org

Enligt amerikanska tävlingsregler och regler är alla legitima tävlingar gratis och av en slump, och det är olagligt att kräva att deltagare köper eller betalar för att delta eller öka oddsen för att vinna.

Cryptonews.com har kontaktat Coinbase för kommentar.

Oavsett hur fallet kommer att bli har Dogecoin redan tappat mer än hälften av sitt värde sedan det noterades på Coinbase.

11:41 UTC handlar DOGE, rankad 8 efter marknadsvärde, till 0,165 USD och sjunker med nästan 8% på en dag och 21% på en vecka.
____
Läs mer:
– ‘Locked-Out’-användare stämmer Coinbase för norr om 5 miljoner USD
– Dogecoin Wannabes översvämmer marknaden med pumpar och dumpar

– Dogecoin medskapare Anti-Crypto Twitter Rant mötte skepticism
– BitClout-investerare Coinbase & Blockchain.com intensifierar sina shilling-ansträngningar

Source link