Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än USD 1


Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 101 USD
Källa: Adobe / BBbirdZ

Rallying dogecoin (DOGE) kan växa till att bli ett “sant” betalningstoken och att accepteras allmänt av återförsäljare – men för att priset ska växa måste tre relevanta villkor uppfyllas, enligt El Lee, grundare och Chief Operating Officer (COO) för huvudkontoret i Singapore Onchain depå (ONC), en leverantör av institutionella kvalitetssäkringstjänster.

Den här veckan fördubblades priset på DOGE och nådde nästan 0,7 USD. Från denna nivå skulle den behöva hoppa med mer än 40% för att slå 1 USD – inte en omöjlig uppgift eftersom den hoppade 50% på en dag tidigare i veckan. Även denna vecka översteg marknadsvärdet 80 miljarder USD, vilket gjorde DOGE till den fjärde största kryptotillgången enligt denna åtgärd. För att jämföra nådde det tredje största kryptoasset, binance-myntet (BNB), nästan 100 miljarder dollar den här veckan, medan BTC fortfarande ligger över 1 miljon dollar.

Men för att priset ska öka ytterligare är det inte tillräckligt med det starka samhället och legitimiteten från kändispåståenden. Det måste “förbättras på alla områden”, berättade Lee Cryptonews.com, med tre poäng som “verkligen skulle höja priset”:

  1. öka det totala marknadsvärdet för kryptotillgångar som ett utrymme;
  2. allmänna adoptions- och användningsfall: kändisar, varumärken och större företag som vill associeras med det, och Lee säger att några av dessa kommer att börja inkludera DOGE i sina betalningssystem;
  3. ännu mer godkännande, till exempel delvis betalande arbetare i DOGE.

”Och sådana användningsfall skulle effektivt höja priset, men vi pratar inte om 1 USD […] Jag tror att det förmodligen skulle pressa priset ännu högre än så, säger Lee, en tidigare investeringsbanker som tidigare haft roller på CIMB Group och JPMorgan Chase.

“Kultliknande” stöd

Enligt honom har den meteoriska prisökningen fått rika individer att göra förfrågningar om en kryptovaluta som tidigare inte ens var på deras radar.

“De senaste veckorna har vi definitivt sett en uppgång i förfrågningar från våra kunder (som inkluderar högvärdiga individer, familjekontor, stora fonder och andra) om att lägga till dogecoin i deras innehav. Jag är positiv till utsikterna för Dogecoin på grund av 1) positiv bild, 2) kändisar, 3) hälsosam adoption och 4) starkt samhälle, säger COO.

De yngre förmögna individerna (mitten av 20-40-talet) är mer öppna för DOGE, eftersom de förknippar sig med revolution och koppling till tankeledare som Elon Musk, medan den lite äldre förmögna gruppen (mitten av 40-talet och framåt) “håller sig borta staket om dogecoin, tillade han. De kan varken se inflationssäkringsegenskaper som BTC eller nyttan av Ethereum som driver dapps och [non-fungible tokens] NFT: er. De flesta köpte in krypto med uppskattning för Bitcoin och Ethereum. “

Vid denna tidpunkt, säger Lee, är DOGE “fångad på ett kultliknande samhällsstöd.” Trots att det började som ett skämt har det ett antal “mycket starka karaktärer” – kändisar – som stöder det, twittrar om det och diskuterar det på sociala medier. “Det kommer att vara den här typen av karaktärer som kommer att kunna driva på användningen av dogecoin”, säger Lee.

Och dessa kändisar som talar om att använda DOGE för att göra inköp eller möjliggöra rabatter när myntet används, ökar dess värde, eftersom folk uppskattar att det kommer att bli en starkare efterfrågan.

Dessutom finns det ett par känslomässiga effekter på köpare i spel. För det första är det billigare att äga en dogecoin än en bitcoin.

För det andra ses DOGE som ett roligt, coolt mynt, och dess hundsymbol är söt, igenkännlig och slagkraftig. Bilden innebär värme och lojalitet, och även om människor inte omedelbart känner igen namnet – som de gör med bitcoin – kommer de att associera det med bilden av memehunden. Denna omedelbara associering och erkännande är mycket relevant, enligt Lee.

En betalningstoken

Men denna söta Shiba Inu kanske biter på sina spekulanter.

  • “Enligt min personliga uppfattning är alla mynt mottagliga för någon form av manipulation”, säger Lee. “Det är bara en fråga om hur stor spelaren måste vara för att kunna manipulera priset.”

Enligt honom kan rätt regler hjälpa till att förhindra detta.

Medan DOGE idag ses som ett roligt betalningskort finns det inget som bevisar att detta inte kommer att förändras i framtiden, betonade Lee. Om det hypotetiskt skulle utvecklas till att bli det andra myntet genom marknadsvärde, “kan det bli ett slags bra bevis på värde vid den tidpunkten.” Och när marknadsvärdet växer blir det svårare och svårare att manipulera myntets pris.

I båda fallen ser Lee inte intresset för att myntet “kommer ner när som helst” och “tänker absolut[s]”Detaljhandeln kommer att börja acceptera DOGE och det kan vara ett riktigt betalningstoken, om det inte skulle vara så flyktigt.

Människor accepterar idag att BTC är en investerbar tillgångsklass, och vad som behövs är “något mer vanligt, som fungerar riktigt snabbt.” Det är här DOGE kommer in och har element som får det att fungera som ett betalningstoken kontra mynt som bitcoin, litecoin (LTC) eller bitcoin cash (BCH), till exempel – att skilja det ut som en av de största aktörerna. Till exempel är Dogecoins blocktid 1 minut, i motsats till Litecoins 2,5 minuter eller Bitcoins 10 minuter, så det är snabbare än båda.

Som rapporterats, i april, större kryptobetalningsprocessor BitPay sa att andelen BTC i deras betalningar nådde den lägsta nivån, eftersom altcoins som DOGE, får fart.

Dessutom statligt ägda lettiska lufttrafikföretag airBaltic lade till DOGE-stöd i mars. De Dallas Mavericks accepterar nu också dogecoin.

“Vi har valt att göra det för att ibland i affärer måste du göra saker som är roliga, engagerande och förhoppningsvis genererar mycket PR”, sa Dallas Mavericks ägare, Mark Cuban, i mars.

Frågan om stöd och efterfrågan

ONC själv har inte integrerat DOGE i sin plattform ännu.

”Vår ursprungliga strategi var att börja integrera från topp 20 och nedåt [but] dogecoin hoppade plötsligt till […] topp 10. Det överraskade oss också, hur snabbt marknadspriset bara exploderade. Så vi justerar om, säger COO.

Han tillade att sannolikt under nästa halvår i år kommer det att finnas några ändringar i tokens som ska listas på plattformen.

Att gå ombord på en token är “en sträng process”, sade Lee, och ledningsgruppen måste tro att token skulle ha kontinuerligt stöd och efterfrågan från användare / klienter. Och eftersom ett av elementen i processen är att kontrollera med försäkringsgivaren att symbolen är täckt, “Jag ser faktiskt ingen större risk så länge vi kan rensa ombordstartsprocessen för Dogecoin,” tillade han.

I båda fallen kommer enligt honom de kommande fem åren att “en massa nya tokens” kommer till scenen, med bitcoin och dogecoin som blir “gamla” mynt, men “det kommer alltid att finnas en plats för killar som bitcoin, dogecoin, ethereum ”- användarna kommer sannolikt att förändras, men det kommer att finnas olika användningsområden för mynten.
____
Läs mer:
– TikToker skapar skämt-SCAM-mynt – och människor köper det ihop
– Cuban & Musk Turn up the DOGE Again – Critics Ring Warning Bells (Again)

– ‘Det mest ärliga Sh * tcoin,’ Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin – analytiker
– Vem släppte DOGE-klonerna? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handel

– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?Source link