DOGE sjunker med marknaden medan Musk skrattar av SEC Investigation Rykt

Av | februari 26, 2021


DOGE sjunker med marknaden medan Musk skrattar på SEC Investigation Rykt 101
Källa: Adobe / asiraj

Myntet som mycket väl kan vara memest av alla memecoins, dogecoin (DOGE), fortsätter att simma i det röda havet idag tillsammans med resten av marknaden. Under tiden, Tesla supremo och marknadsföraren Elon Musk verkar ganska road av ett rykte om en US Securities and Exchanges Commission (SEC) utredning.

09:46 UTC handlar DOGE, rankad 14 efter marknadsvärde, till 0,051 USD och sjunker med mer än 6% på en dag, på samma sätt som de flesta andra mynt i topp 20-klubben. DOGE sjönk med 16% på en vecka och minskade dess massiva månatliga vinster till 512%. Dessutom är det 1 937% högre jämfört med där det var för ett år sedan.

Och Musk placeras ofta i detta specifika sammanhang som den vars tweets drivit DOGE-rallyet, även om det kan komma tillbaka för att bita honom. Medan dess ursprung för närvarande är oklart började ett rykte cirkulera Cryptoverse om att den amerikanska regulatoriska SEC kanske vill undersöka Musk för sina inlägg relaterade till DOGE. Nyhetstjänsten First Squawk citerad “källor som är bekanta med saken.”

De SpaceX chef verkar inte frukta en sådan möjlighet – istället beskrev han en potentiell utredning av det slaget som “fantastisk”.

Musk är välkänd för sin serie tweets relaterade till DOGE, som att kalla det “folkets krypto”, ändra sin Twitter-bio till Doge, men också säga att hans skämt om det bara är skämt, och att han måste vara försiktig när talar om kryptovalutor eftersom hans ord kan flytta marknaden. Han fortsatte att twittra ändå.

DOGE, har ökat under den senaste månaden och har till och med hittat sin väg till topp 10 genom marknadsvärde vid ett tillfälle. Enligt Blockchain Research Lab (BRL), vissa Musks Twitter-aktiviteter utlöser onormala handelsvolymer och dubbelsiffriga avkastningar.

Detta skulle inte heller vara första gången Musk och SEC går in på den juridiska arenan. De två historia är redan långa, och Musk har inte gömt sin ovänliga hållning gentemot regulatorn, så att säga. 2020, han kallad dem “den korta anrikningskommissionen” och sa att E i SEC står för ‘Elon’s’.

Bland flera Musk-SEC-insatser är troligen den mest kända en SEC-stämningen över Musks “finansierade säkra” tweet relaterade till att ta Tesla privat under 2018. Bedrägerierna avgjordes, vilket krävde att Musk avgick som Teslas ordförande, och Musk och Tesla skulle betala 40 miljoner USD i påföljder.

____
Läs mer:
– Robinhood misstänks vara en valhval när den planerar nya kryptotjänster
– Elon Musk erbjuder att ‘betala faktiskt $’ om hundvalar tömmer sina plånböcker
– GameStop och Dogecoin visar hur Memes kan flytta marknader
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?

Source link