‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen

Av | maj 11, 2021


'DOGE Killer' Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen 101
Källa: Adobe / Africa Studio

Shiba Inu (SHIB) -token har tagit över Cryptoverse, kallat sig dogecoin (DOGE) mördaren och uppmanat många att väcka larm. Samtidigt deponeras 50% av SHIB: s totala tillgång till plånboken för Ethereum (ETH) medgrundare Vitalik Buterin, medan Ethereum-avgifterna skjuter upp ännu en gång och DOGE fick ytterligare en boost från Elon Musk.

DOGE har blivit ett så utbrett fenomen både inom Cryptoverse och utanför det, att det är lite överraskande att vi ser projekt som försöker dra nytta av dess image / likhet.

Och idag tog Elon Musk till Twitter ännu en gång för att tända flammorna, frågar om Tesla bör acceptera myntet – med 77% av nästan 1,24 m röster som säger “ja” och 22 timmar kvar.

'DOGE Killer' Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen 102
Källa: Elon Musk / Twitter

DOGE hoppade med cirka 14% på en halvtimme och handlas nu (10:10 UTC) till 0,519 USD. Priset är oförändrat på en dag och stiger med 19% på en vecka.

Men ett digitalt “hundmynt”, som lanserades i augusti 2020, är ​​stadens samtal idag. Kallas SHIB, det hänvisar till Shiba Inu-hundrasen, som har varit så starkt kopplad till DOGE att det är dess första förening.

Kanske skulle det inte finnas något mycket att prata om SHIB har sitt pris inte hoppat den senaste månaden, spekulationerna är att det fångade kinesiska investerares öga, förutom att vara noterat på större börser Binance, OKExoch Huobi – alla populära bland kinesiska handlare.

Binances tillkännagivande den 10 maj beskriver det som “ett experiment i decentraliserad samhällsbyggnad och ett annat mememynt som liknar Dogecoin [and] den första token som listades och användes som ett incitament för att använda ShibaSwap, ett decentraliserat börs. “Det tillägger också att tre plånböcker rymmer 60,5% av myntets totala utbud.

Binance snart upphängd alla uttag samma dag, och vissa tyder på att det berodde på SHIB-handelstrafiken.

VD Changpeng Zhao (CZ) sa också att “ett stort antal användare” krävde SHIB.

“SHIB-token tillåter användare att hålla miljarder eller till och med biljoner av dem,” anges OKEx meddelande.

Shiba Token-webbplatsen lägger till allt detta att SHIB har smeknamnet ‘DOGECOIN KILLER’ och att det är en ERC-20 endast token som “kan förbli långt under ett öre och fortfarande överträffa Dogecoin på en liten tid.”

50% av det totala utbudet är låst Uniswap och nycklarna kastades, sa de, medan “de återstående 50% brändes till Vitalik Buterin och vi var det första projektet som följde den här vägen, så alla måste köpa på den öppna marknaden och säkerställa en rättvis och fullständig distribution där devs ‘t eget team tokens de kan dumpa på samhället. “

“Woofpaper” förklarar vidare att grundaren, kallad Ryoshi – som hävdade att han ogillade centraliserade börser – valde Ethereum som ett “säkert och väletablerat” nätverk som möjliggör decentralisering och tillväxt, medan hälften av det totala utbudet skickas till Ethereum co- grundarens plånbok eftersom “det finns ingen storhet utan en sårbar punkt och så länge VB inte täcker oss, kommer SHIBA att växa och överleva.”

Så teamet gav Buterin de mynt som han inte bad om att göra som han vill, men hans drag kan potentiellt sänka priset om han någonsin bestämmer sig för att sälja dem.

Per CoinGecko klockan 7:43 UTC ökar myntets pris 120% på en dag, 1 944% på en vecka och 39 205% på en månad och handlas nu till 0,00003249 USD. Det maximala utbudet av token är 1 kvadrillion, medan cirkulationsutbudet och börsvärdet förblir under ett frågetecken. Enligt CoinMarketCap är dess börsvärde 11,95 miljarder USD och rankas 18: e enligt detta mått.

SHIB-pristabell:

'DOGE Killer' Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen 103
Källa: coingecko.com

De bakom SHIB lanserade också LEASH, vars syfte var “att tämja DOGE [in a way that, every day] priset på LEASH kommer att återfasas till 1000/1 priset på DOGE. “Nu har det släppts lös och kommer inte att återfasas, tillade webbplatsen och meddelade nästa token som heter BONE Dogecoin Killer, med detaljerna som ska avslöjas tillsammans med ShibaSwap.

De hävdar också att en procentandel av inköpen med Amazon Smile går till en ideell organisation Shiba Inu Rescue Association.

Ethereum-avgifter skyrocketande

På tal om Ethereum-nätverket – medan det sjönk något i början av månaden, började Ethereums median transaktionsavgift stiga den 2 maj och hoppade sedan den 7 maj, totalt sett en 684% ökning på åtta dagar. Den 10 maj uppgick antalet till 31 USD.

Detta jämförs med Bitcoin (BTC) medianavgift på 8,25 USD samma dag, medan den högsta den senaste månaden var 28 USD – fortfarande lägre än Ethereums senaste hopp.

'DOGE Killer' Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen 104
Källa: bitinfocharts.com

Detta, tycker vissa, kan också vara SHIB: s arbete.

Varningar och bekymmer i massor

Och medan vissa krav att mycket pengar kan göras med en portfölj som helt består av mynt med hundtema, med den plötsliga ökningen av SHIB, ungefär som det som hände med SafeMoon i slutet av april, kom många varningar mot att köpa myntet.

Många kallar det också bluff, likning det till den berömda Bitconnect lurendrejeri.

För andra finns det ingen skillnad mellan ‘hundmynt’ eller andra som beskrivs som bedrägerier. Medan alla är fria att göra vad de vill, “saker som DOGE, SHIB, SafeMoon tar bort strålkastaren från den decentraliserade framtid som vi försöker bygga”. argumenterade analytiker Michaël van de Poppe och tillade att “90% av folket kommer att förlora pengar på det.”

“Du kan tjäna mycket pengar på kort sikt på memecoins, men stanken sitter kvar på dig ett tag om du vill hålla fast och bygga,” twittrade Messari VD Ryan Selkis.

Per CZ, “verkar det som att människor inte bryr sig om användningsfall längre. Vi är förmodligen på en tjurmarknad.”

Pierre Rochard, en Bitcoin-strateg på Kraken utbyte, kallade hela situationen absurd:

_____

Andra reaktioner:

__

__

__

__

____
Läs mer:
– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat
– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD

– Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?

Source link