DOGE Flips XRP, Ethereum och Bitcoin On Google, överträffar tether (UPPDATERAT)

Av | april 16, 2021


DOGE Flips XRP, Ethereum och Bitcoin på Google, överträffar tether (UPPDATERAD) 101
Källa: Adobe / Nikolay

Världens mest kända mememynt, dogecoin (DOGE), flyttade passera de största mynten i världen på Google Trends och vred fem stora altcoins för att gå djupare in i topp 10-listan. (Uppdaterad kl 13:50 UTC: uppdateras genom hela texten. Uppdaterad kl 14:32 UTC med en kommentar från Mati Greenspan. Uppdaterad kl 14:47 UTC med likvidationsdata och en ny reaktion. Uppdaterad kl 15:01 UTC med kommentarer från Michael Kamerman och David Kimberley.)

Sökintresset för doge har vänt det av fyra största mynt i världen genom marknadsvärde: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), binance mynt (BNB) och XRP.

DOGE Flips XRP, Ethereum och Bitcoin On Google, överträffar tether (UPPDATERAD) 102
Källa: trends.google.com

Men en annan vippning hände också – eller snarare, en serie vippor. En efter en överträffade DOGEs börsvärde litecoin (LTC), uniswap (UNI), polkadot (DOT), cardano (ADA) och tether (USDT).

den har skjutit de fem mynten in på den 6: e till den 10: e platsen – och tagit det femte för sig själv. Börsvärdet är nu 49,6 miljarder USD (13:43 UTC), jämfört med USDT: s 47,2 miljarder, ADA: s 44,4 miljarder, DOT: s 40,5 miljarder USD, samt UNI: s och LTC: s 18,6 miljarder USD. XRP ligger på fjärde plats med 71,5 miljarder USD.

DOGE: s pris ökade nyligen och steg med hela 197% på en dag och 544% på en enda vecka och nådde sin rekordhöga nivå för bara några minuter sedan. Sammantaget har den ökat 20 305% på ett år och handlas nu till nästan 0,397 USD – och stiger fortfarande just nu.

Myntets handelsvolym har också sett ett enormt hopp under den senaste veckan, särskilt de senaste två dagarna. Med utgångspunkt från cirka 1,26 miljarder USD den 9 april var antalet upp till 7,37 miljarder USD den 14 april – sedan upp till 19,6 miljarder USD nästa dag, vilket är en 165,8% ökning på en dag.

Dess 24-timmars volym per CoinGecko är nu 48 miljarder USD – mer än ens ethereums nästan 43 miljarder USD.

DOGE pristabell:

DOGE Flips XRP, Ethereum och Bitcoin On Google, överträffar tether (UPPDATERAT) 103
Källa: coingecko.com

“Med tanke på att Dow Jones Industrial Average har stigit mindre än 20% inom denna tid, är det säkert att säga att tonåringarna på TikTok bokstavligen krossar det i jämförelse. Även de kapitalförvaltare som är tillräckligt framåtblickande för att lägga till en rimlig fördelning till bitcoin i tid för att fånga denna tjur vid hornen kunde bara drömma om sådana avkastningar. På ett mycket verkligt sätt är de rumpan för detta skämt, “skrev Mati Greenspan, grundare av Quantum Economics i sitt nyhetsbrev idag.

Han pekade på Ironic Process Theory som kan hjälpa till att förstå detta massiva DOGE-rally. Teorin hänvisar till den psykologiska processen där avsiktliga försök att undertrycka vissa tankar gör dem mer benägna att dyka upp.

Per Greenspan hjälper det oss att förstå hur dogecoin har blivit topp i åtanke, “eller när det gäller investeringsvärlden, den bästa hunden.”

“Och ju mer ekonomer försöker skratta av det eller undertrycka det, desto mer kommer det att komma fram med hämnd. Det populära skämtmålet för dogecoin som fortsätter att komma upp är jättestora USD 1. Vi är exakt en tredjedel vägen dit nu, avslutade han.

Dessutom Michael Kamerman, VD för fintech-företaget Kompetens, berättade för The Independent, att DOGE flyttas av rubriker, tweets, kändisar eller företagsrekommendationer, “och även om det sannolikt förringas av” traditionella “investerare, är det det som leder massorna till kryptovalutor.”

Emellertid David Kimberley, en analytiker på UK investeringsapp Gratis byte, varnade för att dogecoins uppgång är ett klassiskt exempel på större idiotteori.

“Människor köper kryptovalutan, inte för att de tycker att den har något meningsfullt värde, utan för att de hoppas att andra kommer att stapla in, pressa upp priset och sedan kan de sälja av sig och tjäna snabbt pengar”, sa han till CNBC och tillade att bubblan måste så småningom spricka “och du kommer att lämnas kortväxlad om du inte kommer ut i tid.”

Under tiden likviderades över USD 700 miljoner i DOGE-terminspositioner under det senaste dygnet, per bybt.com-data.

Deja vu

I båda fallen är det inte riktigt klart vad som plötsligt har drivit myntet uppåt. När det gäller de senaste nyheterna kring det, amerikanskt mellanmål Smal Jim meddelat Doge Week, som publicerade många DOGE-relaterade tweets under de senaste dagarna, vilket ökade deras engagemang.

Dessutom lyxig nattklubb E11 även Miami meddelade att det skulle börja acceptera DOGE, och Dallas Mavericks ägare Mark Cuban twittrade att deras butik sålde mer än DOGE 122 000 (för närvarande 46 447 USD) i varor.

Under tiden, Robin Hood användare tycktes ha haft déjà vu som plattformen hade meddelat “problem med kryptohandel” på grund av “oöverträffad efterfrågan” mitt i DOGE-rally igen.

Vissa kommentatorer är dock argumenterar att DOGE inte är en bra investering, medan andra hävdar att det har värde.

____

Andra reaktioner:

__

__

__

____
Läs mer:
Dogecoin på topp 10-porten som kubanska, Musk Stoke sociala medieflammor
– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?
– Novogratz Brands Dogecoin a ‘Joke’, säger Mark Cuban to Steer Clear
– Crypto ATM-leverantör CoinFlip lägger till Dogecoin, ‘Validating Its Legitimacy’
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?

Source link