Diem Launch, Deutsche CELO, Binance.US VD, BlockFi: s Crypto Dad + Fler nyheter

Av | april 20, 2021


Diem Launch, Deutsche CELO, Binance.US VD, BlockFi: s Crypto Dad + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Ascannio

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Stablecoin nyheter

 • De Facebook-backad Diem Association (förr Vågen) siktar på att starta en pilot med en enda stablecoin som är knuten till USD 2021, rapporterade CNBC, med hänvisning till en okänd person som är bekant med saken. Piloten kommer att vara liten i skala och till stor del fokusera på transaktioner mellan enskilda konsumenter, och det kan också finnas ett alternativ för användare att köpa varor och inköp.

Investeringar nyheter

 • Stort tyskt telekommunikationsföretag Deutsche Telekom har indirekt gjort “ett betydande köp” av CELO, det ursprungliga myntet i det likvärdiga open-source blockchain-ekosystemet. Det blir det första telekommunikationsföretaget som går med i det globala Celo Alliance för välstånd, uppgav pressmeddelandet. Deutsche Telekom kommer att driva infrastruktur i hela Celo-ekosystemet via sitt dotterbolag T-Systems MMS, som kommer att fungera som en validator som använder Open Telekom Cloud (OTC).
 • Inflöden till investeringsprodukter för digitala tillgångar tredubblades nästan till 233 MUSD förra veckan, det största inflödet sedan början av mars, enligt det digitala kapitalförvaltningsföretaget CoinShares. Bitcoin (BTC) såg det största inflödet på 108 miljoner USD, ethereum (ETH) fortsatte att se stora inflöden i förhållande till dess marknadsvärde på 65 miljoner USD, bitcoin kontanter (BCH) såg 4 miljoner USD, polkadot (DOT) 5 miljoner USD, binance mynt (BNB) ) USD 3 miljoner, tezos (XTZ) USD 7 miljoner och multi-tillgångar USD 6 miljoner, medan XRP såg ett inflöde per vecka på 33 miljoner USD, vilket nästan fördubblade sina tillgångar under förvaltning (AUM) till 83 miljoner USD. Denna förnyade aptit för digitala tillgångar beror på en kombination av ökande acceptans från institutionella investerare, rädsla för inflation och prismoment, enligt CoinShares.
 • Aleo sa att det har samlat in 28 miljoner USD för att bygga nästa generations plattform för decentraliserade, privata applikationer. Rundan leddes av Andreessen Horowitz (a16z) med deltagande från Platshållare VC, Galaxy Digital, Variantfondoch Coinbase Ventures bland andra.

Karriär nyheter

 • Den tidigare amerikanska tillförordnade valutakontrollern Brian P. Brooks går med Binance.US som verkställande direktör, med verkan från och med den 1 maj 2021. Ofta kallas i media “den första fintech Comptroller” och “Crypto Comptroller”, Brooks ledde regeringens ansträngningar för att tillhandahålla tydlig reglering av stallmynt, digital tillgångsförvaring och utveckling av blockchain betalningsnät, och beviljade den första federala bankcharteren till ett kryptovalutaföretag, sa tillkännagivandet. Han var också medlem i styrelsen för Federal Deposit Insurance Corporation, en röstberättigad medlem i Rådet för finansiell stabilitet, och Chief Legal Officer för Coinbase Global, bland andra roller.
 • Christopher Giancarlo, den tidigare ordföranden för US Commodity Futures Trading Commission (CFTC), känd som “Crypto Dad” för sin tidiga omfamning av digitala tillgångar, gick med i styrelsen för kryptovalutagivare BlockFi, Rapporterade Bloomberg Law. Giancarlo ledde CFTC när Chicago Board Options Exchange och CME Group Inc. först erbjöd bitcoin-terminskontrakt, medan han förespråkade en “gör ingen skada” -reglerande ställning gentemot blockchain-produkter i sitt vittnesmål om kongressen i februari 2018.

Antagande nyheter

 • Inför börsnoteringen, flexibel rymdleverantör Vi jobbar sa att det kommer att börja acceptera BTC, ETH, USD-mynt (USDC), paxos standard token (PAX) och flera andra kryptovalutor som betalning för sina erbjudanden, via kryptovalutan betaltjänstleverantör BitPay. Företaget hävdar att det också kommer att hålla valutan i balansräkningen. Coinbase kommer att vara den första WeWork-medlemmen som använder kryptovaluta för att betala för sitt WeWork-medlemskap. WeWork kommer också att betala hyresvärdar och tredjepartspartner i kryptovalutor där så är tillämpligt genom detta utbyte.
 • Förgylld, en B2B-betalnings- och redovisningsplattform för kryptovaluta, meddelade idag tillgången på Mass Pay, en fullservicelösning som lovar att göra det möjligt för företag att betala upp till 500 anställda på en gång i Ethereum-baserade tokens som stablecoins.

DeFi-nyheter

 • API3, en oracle-leverantör och en decentraliserad autonom organisation (DAO), har meddelat ett tioårigt partnerskap med Öppet bankprojekt, en API-leverantör (Application Programming Interface) för bankbranschen. Partnerskapet kommer att ansluta över 400 bank-API: er och Web 3.0-världen via API3: s Airnode, vilket gör det möjligt för banker att skicka data direkt till blockchain-nätverk, vilket ger tredjeparts decentraliserade applikationsutvecklare möjlighet att börja prototypa blockchain-lösningar som drivs av öppen bankdata. Potentiella användningsfall inkluderar säkra och decentraliserade databaser för dataverifiering mellan banker och auktoriserade tredje parter, överbryggning av öppen bankinformation till blockchain-infödda system som decentraliserad finansiering (DeFi) och själv suveräna identiteter, och datamarknadsplatser och dataorganisationer som möjliggör bankkunder. för att tjäna pengar på sina privata finansiella data.

Gruvnyheter

 • Blockchain infrastrukturföretag Bitgårdar har meddelat ett avtal med en privat kraftproducent i Argentina för 210 megawatt bitcoin mining-datacenter till 0,022 USD / kWh under de första fyra åren. Den ursprungliga löptiden för kontraktet är åtta år. Företaget arbetar med att slutföra ett tekniskt upphandlings- och byggkontrakt i syfte att bryta bitcoin i början av 2022 vid den nya anläggningen.

Altcoins nyheter

 • Fundraising plattform BSCstarter tillkännagav lanseringen av WSB-token genom ett Initial Dex Offering (IDO) på BSCstarters startplatta som gick live idag och via ett partnerskap med WallStreetBets DApp, beskrivet av tillkännagivandet som en decentraliserad tillämpning av underreddit WallStreetBets. Enligt pressmeddelandet har WallstreetBets DApp skapats av den “ursprungliga grundaren och en av [the] moderatorer “av WallStreetBets,” en anläggning bakom den globala rörelsen mot det nuvarande finansiella systemet, finansinstitut och Wall Street. “De nuvarande moderatorerna för subreddit kallade detta dock en” bluff “av” den patetiska och vanärade grundaren “borttagen i 2020, som inte har något att göra med gruppen, och att de är “starkt anti-monetarisering.”Source link