Deutsche Telekom lanserar Celo-driven Mobile Pay Network

Av | juni 22, 2021


Deutsche Telekom lanserar Celo-driven Mobile Pay Network 101
Källa: Adobe / Postmodern Studio

Globala telekommunikationsföretag växer alltmer intresserade av blockchain-teknik – som Tyskland och Europas största telekomleverantör Deutsche Telekom (DT) meddelade att de har gått ihop med den finansiella industrins tungvikt Andreessen Horowitz (AH) i en ny affär som involverar Celo blockchain-nätverket.

I ett pressmeddelande som delas med Cryptonews.com, uppgav företagen att de har träffat ett avtal som kommer att se CELO-tokens och skapa ett nytt blockchain-driven mobilbetalningsnätverk. (Celo stöds av både DT och AH, bland andra investerare som Coinbase Ventures, Polychain Capital, och andra.)

De förklarade att de “byggde en global betalningsplattform som kan användas av alla med mobiltelefon.”

DT, det tidigare statliga monopolet, gör steget genom sitt T-Systems MMS dotterbolag till digitala innovationer. Företaget avslöjade inte investeringsstorleken, men i april i år tillkännagav att det hade “investerat i den decentraliserade finansiella ekonomin (DeFi)” och kallade dess token-köp “betydande”.

Storleken på Andreessen Horowitzs stav avslöjades inte heller. Men tillade det tyska företaget att både Andreessen Horowitz och T-Systems nu kommer att försöka sätta sina mynt till samarbetsvilliga validerare i nätverket.

T-Systems sa att detta skulle hjälpa det att “bidra till infrastrukturen” i Celo blockchain-nätverket, och skulle använda sin Open Telekom Cloud-plattform, som den hävdade, “uppfyller de strängaste säkerhetskraven.”

T-Systems tillade att det “ersätts av nätverket” med hjälp av en USD-pegged stablecoin på Celo blockchain.

Katie Haun, en allmän partner på Andreessen Horowitz, citerades som att “en varierad uppsättning globalt distribuerade validerare är avgörande för att upprätthålla ett blockchain-nätverk som är säkert och tekniskt robust.”

10:23 UTC handlar CELO, rankad 151 efter marknadsvärde, till 1,77 USD och sjunker med nästan 17% på en dag och 42% på en månad. Det är nästan oförändrat på ett år.

DT privatiserades 1995, men regeringen behåller en andel på över 30% i företaget.

T-Systems har också stöttat Flow blockchain-nätverket och DeFi-spelaren Chainlink (LINK).

I Sydkorea kastade landets största telekomjättar sina hattar i blockchainringen för flera år sedan, med några som redan skördade vinsten.

Tidigare i år, KT publicerade en ”sjufaldig” ökning av blockchain-relaterade vinster. Företaget driver sitt eget blockchain-nätverk och har tillhandahållit tekniken för ett stort antal av landets mest framgångsrika lokala stablecoin-projekt.

Dess närmaste rival SK är också aktiv i blockchain-världen, och förra året slutade en affär med Samsung att vara banbrytande i världens första decentraliserade ID (DID) -lösning för mobiler.

De två företagen och den tredje största telekomleverantören i landet, LG U +, arbetar också med att utöka räckvidden för Sydkoreas blockchain-drivna körkortplattform.

Under tiden, i Ryssland, det statliga telekomföretaget Rostelecom har utvecklat en blockchain-driven röstningsplattform som redan har använts i en rad val – inklusive de senaste primärerna för landets största politiska parti.
____
Läs mer:
– Fallet med mobila pengar i Ghana
– Peking Telekomleverantörs senaste företag för att gå med i Digital Yuan Pilot
– Kinesiska, internationella telcos Utforska ‘Blockchain + 5G’ paradigmSource link