Det här är när MicroStrategy kan sälja Bitcoin enligt Arthur Hayes

Av | juni 11, 2021


Det här är när MicroStrategy kan sälja Bitcoin enligt Arthur Hayes 101
Källa: Adobe / Postmodern Studio

Tidigare VD för större kryptoderivatutbyte BitMEX, Arthur Hayes, diskuterade den enda gången den USA-baserade programvaruutvecklaren MicroStrategy (MSTR) kan tvingas sälja sin bitcoin (BTC), nu värd miljarder USD.

I sitt senaste bloggpapper noterade Hayes hur MicroStrategys VD Michael Saylor “tappade” 2020 att emittera 1,6 miljarder USD i obligationer och använda intäkterna för att köpa BTC.

Hayes fortsatte med att förklara att 0,75% kupongkonvertibel obligation förfaller i december 2025, och nollkupongobligation i februari 2027 och säger att:

“Om MSTR inte har kassaflödet för att betala tillbaka principen eller inte kan komma åt företagsobligationsmarknaden, då och först då skulle MSTR tvingas sälja tillgångar.”

Frågan om vilket avkastning skulle det vara oekonomiskt att refinansiera obligationen drivs av BTC: s resultat jämfört med tillväxten i USA: s penningmängd – vilket dikteras av Federal Reserve.

Om man observerar de historiska avkastningarna under de senaste fem åren skulle refinansieringsräntan för en femårig obligation behöva vara högre än 5 808% eller 1 162% per år. “I den takt stängs ett företag effektivt ut från företagsobligationsmarknaden.” Denna situation är dock “mycket osannolik” för MicroStrategy eftersom den har en livskraftig kassagenererande verksamhet.

“Det beror på att många institutionella obligationsinvesterare saknar sunt förnuft”, hävdade Hayes. “De följer en uppsättning investeringsmandat blindt.” Så de kan hata BTC “till sin kärna”, men om MicroStrategys företagspapper visar en attraktiv avkastning jämfört med deras riktmärke, kommer dessa investerare att “köpa emissionen upp till sina koncentrationsgränser.”

Med tanke på att MicroStrategy är ett stort, börsnoterat, granskat företag, måste dess emissioner ägas oavsett vad dess VD gör med intäkterna, skriver Hayes och beskriver detta som “den reflexiva kraften hos passiva indexinvesteringar” och tillägger:

“Det är ganska smart att använda det professionella investeringssamfundets slöhet för att investera i ett koncept som syftar till att distansera dem.”

Per Hayes kommer Saylor inte att lämna investerarna, fortsätta att leda portföljerna “genom det hårda havet” och kommer att fortsätta “gorging på billig företagsskuld så länge institutionella investerare investerar.”

När det gäller frågan om Saylor är oansvarigt eller ett geni sa Hayes att svaret vanligtvis beror på priset på BTC, eftersom VD har förvandlat sitt företag till “en pseudo-Bitcoin ETF” (börshandlad fond).

MSTR-prisdiagram:

Det här är när MicroStrategy kan sälja Bitcoin enligt Arthur Hayes 102
Källa: nasdaq.com

Som rapporterats erbjöd MicroStrategy nyligen 500 miljoner dollar i skräpobligationer för att finansiera sina ytterligare BTC-inköp och har enligt uppgift fått cirka 1,6 miljarder USD i order.

Företaget sa att det innehar mer än 92 000 BTC förvärvade för mer än 2 miljarder USD. Det här värdet är värd cirka 3,5 miljarder USD idag.

Klockan 10:51 UTC handlar BTC till 37 582 USD och sjunker med mer än 1% på en dag och 4% på en vecka. Det sjönk också med 34% på en månad, vilket minskade sina årliga vinster till 281%.
____
Läs mer:
– Fed kan ha indirekt investerat i MicroStrategys Bitcoin Drive
– Inga planer på att sälja Bitcoin ‘på kort varsel’, bekräftar MicroStrategys VD

– ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det också’ – Arthur Hayes
– BitMEXs Arthur Hayes övergav sig och släpptes som planeratSource link