Det är därför gamla modeller inte fungerar med Bitcoin enligt Raoul Pal

Av | februari 23, 2021


Det är därför gamla modeller inte fungerar med Bitcoin enligt Raoul Pal 101
Raoul Pal. Källa: en videoskärmdump, Youtube / Real Vision Finance

De gamla ekonomiska modellerna som används för att förstå olika tillgångsprisbubblor från det förflutna snedvrider vår syn på bitcoin (BTC) senaste prissteg, eftersom kryptovalutor bör betraktas som exponentiella trender som drivs av nätverkseffekter, enligt makroinvesteraren Raoul Pal. Detta beror på det unika med digitala tillgångar vars användare och ägare är desamma, vilket stimulerar en kraftfull nätverkseffekt, tillade han.

Med exemplet på silverbubblan 1980, Pal sa att, för dem som kämpar för att förstå bitcoins senaste uppgång, gamla ramar fördunklar deras bedömning, som “vi är utbildade i medelåterföring (dvs den här gången är inte annorlunda) av linjära trendtillgångar.”

Men digitala tillgångar är faktiskt ”exponentiella trender som drivs av nätverkseffekter. Dessa är kraftfulla långsiktiga sekulära skift [that] är väldigt olika till linjära trender. Som investerare har vi verkligen inte erfarenhet av detta i allmänhet. Så vi tillämpar vårt gamla bubbelramverk och det fungerar inte, säger VD och grundare av Real Vision.

Enligt honom orsakar denna snedvridning många erfarna investerare att hoppa av sådana trender i sina tidiga faser och söka baisseartade resultat.

”Men exponentiella trender återgår till deras exponentiella glidande medelvärde, inte prisutveckling. Detta är avgörande för att förstå. Eftersom BTC är nätverkseffekten av pengar blir det spekulativt och överskott och korrigeras till 300 veckor [exponential moving average]innan de stiger igen, sa investeraren.

Med det totala kryptomarknadsvärdet som ligger långt över USD 1 miljon, prognostiserar Pal att det finns utrymme för en hundra eller till och med två hundra gånger ökning under de kommande tio åren, markerad av en rad upp- och nedgångar under vägen.

I april 2020 förutspådde han att BTC skulle kunna nå ett pris på USD 1 miljoner inom de närmaste åren.

Som rapporterad, över 2 miljarder USD i BTC-handelspositioner har likviderats under det senaste dygnet, eftersom alltför optimistiska handlare använde marginalhandel för att öppna stora positioner i hopp om att BTC skulle fortsätta att rally.

I skrivande stund (11:54 UTC) handlas BTC till 45 651 USD och minskar med 16% på en dag och nästan 6% på en vecka. Det sjönk med 21% från det högsta resultatet på 58 641 USD, som nåddes under söndagen.
____
Läs mer:
– MicroStrategy höjer “gratis” USD 1B för att köpa mer Bitcoin när det träffar USD 1T Market Cap
– Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream – JPMorgan
– Bondkungen går från “Bitcoin är en lögn” till BTC “Kanske stimulanstillgången”
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Bitcoin Wheel kan inte stoppas
– Analytiker dekonstruerar Bitcoin mot Ethereum-debatt när alster överträffar

Source link