Den tyska tillsynsmyndigheten vägrar att röra sig i tvist om Binance

Av | maj 6, 2021


Den tyska tillsynsmyndigheten vägrar att röra sig i Binance Stock Token Dispute 101
Källa: Instagram, Binance

De Federal Financial Supervisory Authority (BaFin), den tyska tillsynsmyndigheten för finansmarknader, har avslagit en grund från kryptobörsjätten Binance för att ta bort varningar om aktie- eller lagerpengar – mynt som är avsedda att representera aktier i amerikanska börsnoterade företag.

BaFin publicerade förra månaden varningar på sin webbplats om eventuella överträdelser av värdepapperslagar i samband med tokens och hävdade att sådana erbjudanden måste åtföljas av dokumentation som godkänts av investeringsprospektet.

Binance måste antingen lyckas med att ändra BaFins uppfattning före nästa veckas deadline, ta bort tokens – eller möta böter. Börsen kan behöva dela upp 6 miljoner USD eller 3% av de senaste årliga intäkterna. Det kan också behöva täcka investerarnas förluster, varnade BaFin.

Enligt Financial Times berättade källor som är bekanta med saken att Binance hade försökt övertyga BaFin att tillsynsmyndigheten hade “missförstått” arten av erbjudandet och därmed borde ta bort varningarna. BaFi verkar dock vara beslutsam i frågan och hävdar att avsaknaden av medföljande dokumentation utgjorde ”ett brott”.

Binance berättade enligt uppgift till BaFin att dess aktietoken inte är “värdepapper”, eftersom de handlas via en tredjepartsmäklare och därför inte får överföras till andra kunder eller börser.

Financial Times citerade emellertid BaFin som påstod att det faktum att poletterna handlades på Binance “i sig var tillräckligt för att få poletterna att representera en säkerhet eller en finansiell investeringsprodukt.” Och därmed, avslutade tillsynsmyndigheten, krävdes fortfarande ett godkänt prospekt.

Binance sa att man inte ville kommentera ärendet men noterade att det var “åtagit sig att följa lokala reglerings krav överallt där vi arbetar.”

Brittiska tillsynsmyndigheter kan försöka följa efter. Som rapporterats, britterna Financial Conduct Authority bekräftade i april att det också undersöktes av Binances aktier.
____
Läs mer:
– Bitpanda styr det tokeniserade andelståget i en framväxande trend
– Binance Chain är på ‘a Parabola’, som överträffar Ethereum i flera mått

– BNB tappar när binance brinner nästan 600 miljoner dollar i mynt
– Brittiska banker blir tuffa för Bitcoin, men AML-regler är det verkliga problemet

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignoreraSource link