‘Den mest ärliga Sh * tcoin,’ Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin

Av | maj 6, 2021


'Det mest ärliga Sh * tcoin', Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin - analytiker 101
Källa: Adobe / BBbirdZ

En av de äldsta kryptovalutorna, skapade som ett skämt, dogecoin (DOGE), fortsätter att rally, med finansiella tjänster företag Galaxy Digital forskare tillskriver det delvis sin ärlighet, enkelhet och självmedvetenhet.

I sin rapport med titeln ‘Dogecoin: The Most Honest Sh * tcoin’ skriver Galaxy Digital Research att en tjurkörning i kombination med ”detaljhandelsmanier som drivs av mobila handelsappar och Reddit-burna handelsidéer ”, ledde DOGE till att framstå som den bästa prestanda-hittills (YTD).

Men Dogecoins överklagande har alltid varit dess ärlighet, sa de. Dess enda syfte är att vara världens roligaste valuta – den söker inte eller låtsas vara något annat. Det finns ingen affärsutveckling eller marknadsinfrastruktur eller ens en seriös långsiktig berättelse.

Trots sina brister har Dogecoin “anmärkningsvärt starka grundläggande och kraftfulla krafter som stöder dess uppgång” – en äkta ursprungshistoria, livslängd och ett växande samhälle, sa de och tillade:

”DOGE har en lång historia av självmedvetenhet och enkelhet som gör det till ett attraktivt verktyg för att uttrycka en krånglig cynism om världens tillstånd. Myntet erbjuder en viss ärlighet som resonerar i en komplicerad värld och ett ofta duplicerat kryptovalutaekosystem. De flesta tillgångar kan inte konkurrera med den ärligheten, och Dogecoins livslängd säkerställs så länge en sannhet kvarstår: människor älskar ett bra skämt. ”

2021 har DOGE blivit den bäst presterande digitala tillgången YTD; fler människor än någonsin äger det; det finns ett rekordantal adresser som interagerar med Dogecoin blockchain; det har avräknat ett rekordvärde; och det är den mest lönsamma tiden någonsin att bryta den.

9:26 UTC är DOGE det fjärde största myntet efter börsvärde till mer än 86 miljarder USD. Det har ökat med 35% på en dag, 95% på en vecka, liksom 1 051% på en månad och 26 395% på ett år. Priset är nu 0,666 USD. Den senaste rekordhöga tiden var tidigare idag och uppgick till 0,686 USD (per Coingecko).

DOGE pristabell:

'Den mest ärliga Sh * tcoin', Dogecoin, kommer att överleva vid sidan av Bitcoin - analytiker 102
Källa: coingecko.com

Handelsvolymerna har också ökat och uppgick till 75,8 miljarder US dollar den 16 april. Den 5 maj är detta antal nästan 56 miljarder USD, jämfört med 68 miljarder USD för bitcoin (BTC) och USD 75 miljarder för ethereum (ETH).

“DOGE är tillräckligt flytande för att stödja betydande investeringar”, säger forskarna.

Det 30-dagars glidande genomsnittliga antalet aktiva adresser passerade 100 000 adresser för andra gången 2021, och cirka 115 000 dagliga aktiva adresser sågs den 4 maj. Det finns cirka 3,6 miljoner adresser som innehåller någon mängd DOGE.

Under det senaste året har mer än 60% av myntens totala utbud flyttats, vilket tyder på en betydande överföring av mynt från äldre innehavare till nyare aktörer, heter det i rapporten.

Mycket av Dogecoins kärnarkitektur ärvs från Bitcoin. Trots dess “brist” jämfört med Bitcoin, utan någon pre-mining eller initial mynt (ICO), placerar Dogecoins “rättvisa lansering” det närmare Bitcoin än de flesta andra projekt i rymden, vilket säkerställer att ingen dold grupp insiders står för att dra oproportionerligt av dess uppgång, ”noteras rapporten.

Medan dess volatilitet drivs av mani, “kommer DOGE sannolikt att leva så länge Bitcoin lever, och så länge skämt är roligt”, avslutade de.

Mycket motsatta åsikter, wow

Galaxy Digital VD Mike Novogratz kommenterade på denna “väldigt balanserade” rapport och erkände: “Jag hade varit för baissär. Glad att jag inte är kort.”

Detta kommer efter att han hade rekommenderat folk att inte köpa myntet i slutet av april och efter att han hade sagt att Mark Cuban gjorde ett “misstag” när han lät Dallas Mavericks fans betalar för biljetter och varor i DOGE.

Den 4 maj utbyte av krypto Gemini meddelade att användare kan sätta in dogecoin på sina konton. “Dogecoin är folkets pengar”, sa de. “Det är organiskt, vördnadsfullt och roligt. Det tvingas inte på oss av en regering eller någon annan central myndighet, det är valt av oss, för oss – av folket, för folket. Wow.” En annan stor plattform, eToro, har också börjat stödja DOGE-handel den här veckan.

På en fråga om dogecoins historia är “en triumf för en FU till kryptosamhället”, Anderson Kill Partner Preston Byrne svarade “både.”

Medan Guardian Circle grundare Mark Jeffrey sa att han inte förstår DOGE och inte kommer att “röra” det som att försöka tid det verkar farligt, Arcane tillgångar”Chief Investment Officer Eric Wall anges han “underskattade vilt i vilken utsträckning människor unironicically köper dogecoin”, och näringsidkaren Alex Krüger argumenterade att “Dogecoin ska se till att ingen lyssnar på en effektiv marknadsförare någonsin igen.”

Blockstream ingenjör Grubles hade en annan uppfattning om myntet:

Myntstatistikdatavetenskapsmannen Kevin Lu noterade att trots att vissa insiders ser ner på DOGE, bör det inte glömmas bort att krypto är skrämmande för nykomlingar. “Dogecoin kan fortfarande fungera som en lättsam introduktion till krypto, och den har några av de renaste principerna för något mynt,” sa Lu.

Det finns faktiskt de som sa att de kom in i Cryptoverse genom DOGE, som de hävdar har sålt för “en bra vinst”, och nu vill de också investera i andra kryptoassets.

Vissa kommentatorer säger dock att investera i DOGE är “fruktansvärt” och att det är en gigantisk bubbla som leder till en gigantisk dumpning.

Och när det gäller den eviga frågan om “kommer DOGE att nå USD 1”, några föreslå att det nu kan vara möjligt.

___

Andra reaktioner:

__

__

__

__

__

__

__

__

____
Läs mer:
TikToker skapar skämt “SCAM” -mynt – och människor köper det i kör
– Cuban & Musk Turn up the DOGE Again – Critics Ring Warning Bells (Again)

– Bitcoin-dominans i betalningsfall mellan Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay
– Vem släppte DOGE-klonerna? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handel

– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?

Source link