DeFi-transaktioner kostar en arm och ett ben – men inte för länge

Av | maj 19, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

bitcoin

Transaktionsavgifter kan lätta alla kryptovalutor eller blockchain-nätverk med lätthet. Ingen gillar att spendera tvåsiffriga avgifter för att flytta pengar eller komma åt specifika produkter och tjänster. För små användare är gasavgifter ett problem, medan valar inte bryr sig för mycket. Det är av yttersta vikt att hitta en lösning på dessa gasavgifter.

Det aktuella tillståndet för gasavgifter

Eftersom de flesta DeFi-aktiviteter äger rum på Ethereum måste nätverket tillhandahålla acceptabla transaktionsavgifter när användare utför uppgifter. Tyvärr är det långt ifrån fallet idag. Aktuella gasavgifter räckvidd från $ 13,37 till $ 43,79, beroende på vilken uppgift man strävar efter att slutföra. Att använda Uniswap och andra decentraliserade börser för att lägga till eller ta bort likviditet är nästan tre gånger så dyrt som en traditionell överföring.

Att upprätthålla denna kostnadsnivå är inte till nytta för någon. Vanliga användare betalar en arm och ett ben för att utföra mycket grundläggande uppgifter i ett nätverk som projicerar sig själv som “nästa generations blockchain”. Även om de kommande skalningsförbättringarna kommer att hjälpa till att lindra dessa kostnader, hjälper det inte människor som använder Ethereums blockchain idag.

I kryptovalutan störs inte “valarna” – som kontrollerar stora mängder kryptotillgångar – av höga avgifter. Om de syftar till att köpa eller sälja en tillgång kommer en prislapp på 40 USD att göra mycket liten skillnad. Stora investerare har råd att betala höga gasavgifter och manipulera det bredare nätverket medan de gör det. Inte bara bidrar de till gasavgiftsfrågan, men de kan också påverka tillgångspriserna direkt medan normala användare inte är villiga att göra beställningar på grund av höga transaktionskostnader.

För att hantera dessa problem kommer det att krävas en helt annan metod för blockchain-teknik. Layer 2-lösningar får fart på grund av effektivitet och hastighetsförbättringar. Om Defi, DApps och andra blockchain-baserade trender ska få mainstream-dragkraft måste höga transaktionsavgifter tas bort från ekvationen.

Vem har lösningen?

Även om det finns många Layer två-projekt på marknaden, strävar Celer efter att ge en lösning på alla befintliga och framtida DeFi-protokoll. Att genomföra transaktioner till en bråkdel av kostnaden kommer att visa sig fördelaktigt. Med sin avancerade samlade teknik delas gasavgifterna mellan flera användare på ett icke-vårdnadsfullt sätt. Det är bara ett exempel på hur effektivt nätverket kan vara, vilket ger fördelar för vanliga användare och valar.

Kärnan, Celer Network specialiserat sig på transaktioner utanför kedjan som går utöver traditionella betalningar. Utvecklare kan också använda sin lösning för smarta kontrakt utanför kedjan. Ännu viktigare, vem som helst kan enkelt bygga, driva och använda konkurrenskraftiga decentraliserade applikationer. Ett viktigt steg framåt på vägen mot att uppnå massanpassning för blockchain-teknik.

De Layer2.finansieringslager kommer att föra fler användare till DeFi-protokoll på Ethereum blockchain. Med en minskning av kostnaderna upp till 100 gånger och inget krav på kedjemigrering finns det ingen anledning för operatörer att inte integrera detta lager. Den första iterationen av mainnet är redan live, vilket ger användarna chansen att spara transaktionsavgifter idag. Med tanke på de aktuella avgiftsfrågorna på Ethereum kommer lösningar som dessa att vara mycket efterfrågade.

För närvarande stöder Layer2.finance-lagret tre viktiga DeFi-protokoll. Förenade, AAVE och Curve-användare kan dra nytta av en mycket lägre transaktionskostnad samtidigt som de drar nytta av samma funktioner som dessa plattformar vanligtvis erbjuder. Andra protokoll som stöds senare inkluderar Cream. DODO, SushiSwap, Uniswap och många andra. Detta transportnätverk för DeFi kan låsa upp många nya dörrar över tiden.

Celer

Avslutande tankar

Det är uppenbart att det finns mycket utrymme för förbättringar i det decentraliserade finansutrymmet. Nuvarande gasavgifter är för överdrivna för att skapa övertygande användningsfall för alla andra än valar och svåra kryptoentusiaster. De höga kostnaderna kommer så småningom att hindra tillväxten i denna industri, vilket är kontraproduktivt. Istället är det viktigt att skapa lika villkor för alla och sänka de totala transaktionskostnaderna.

Vad Celer tillhandahåller är ett viktigt steg i rätt riktning för att göra DeFi mer inkluderande. Det är viktigt att tillgodose de som inte ingår i kryptovalutans ekosystem. Just nu ser majoriteten av dessa människor höga gasavgifter och går helt enkelt vidare. Med detta DeFi-transportnätverk utbyggt kan den berättelsen förändras till det bättre.Source link