DeFi Sandwich Traders får ‘Salmonella’

Av | mars 23, 2021


DeFi Sandwich-handlare får 'Salmonella' 101
Källa: Adobe / liveonsea

En näringsidkare bestämde sig för att testa ett experiment i exploatering som en varningsberättelse för alla decentraliserade finansdeltagare (DeFi) och vinna mer än ETH 100 (168 560 USD) i vinst från sandwichhandelskontrakt.

“Sandwichhandel är mycket roligt, men det är inte riskfritt” sa Nathan Worsley, grundare och teknologichef för icke-vårdnads marknadsplats LocalCoinSwap, pekar på en skrivning av hans “senaste alfa-upptäckt:” Salmonella “.”

Sandwichhandel är en strategi genom vilken någon gör en handel före – och även efter – ett offerhandel, för att utnyttja den resulterande glidningen eller skillnaden mellan det förväntade priset på en handel och det pris till vilket handeln utförs. “I lekmanns ordalag ser du att någon kommer att köpa en tillgång, så du köper den först för att artificiellt blåsa upp priset, innan du säljer efteråt med vinst”, säger Worsley.

Och det har skett en förändring nyligen, kombinerat med två innovationer som har gjort denna strategi säkrare:

  • en ökning av mineraltjänster (MEV) -tjänster såsom FlashBots som gör det möjligt för handlare att skapa “smörgåsbuntar”, där antingen alla 3 transaktionerna utförs, eller ingen av dem gör det, så handlare skulle inte ha kvar påsar med värdelösa tokens
  • och en ökning av minerhandelslag, som bryter smörgåsbuntarna direkt i sina block.

Men enligt Worsley “är ingenting riskfritt i blockchain och exploaterande handelsstrategier som sandwichhandel och front-running ökar faktiskt risken ju mer ingenjören försöker generalisera sin förmåga att fånga möjligheter.”

Worsley bestämde sig för att demonstrera “riskerna med att spela i mempool” via en ny handel alfa han kallade ”Salmonella” – varigenom den allmänna karaktären av frontuppsättningar avsiktligt utnyttjas. Han lade till,

“Målet med smörgåshandel är att utnyttja glidningen av oavsiktliga offer, så denna strategi vänder bordet till exploaterarna.”

Ethereum gruvpool Ethermine valdes som det “ursprungliga målet” eftersom det var ansvarigt för huvuddelen av sandwichhandeln, och Worsley skapade sedan sitt Salmonella-kontrakt – en vanlig ERC-20-token som uppförde sig normalt i vanliga användningsfall, men med förmågan att upptäcka när andra handlare än den angivna användaren gör det. Vid den tiden returnerar den bara 10% av det angivna kontot, samtidigt som det visas händelseloggar som matchar en handel av hela beloppet.

Skaparen utplacerade sedan sitt Salmonella-kontrakt, skapade en Uniswap-pool med salmonella och eterum, skapade en serie betetransaktioner som såg ut som “saftiga möjligheter” för smörgåshandlare och möjliggjorde sedan snabbt att avbryta affärer, ändra gaspriser och återställa fällan Avaktivera poolstatus.

Några timmar senare, säger Worsley, “skopade” han mer än ETH 68 från smörgåshandlarnas “försök att förstöra mitt bete”, följt av ytterligare ETH 35. Men det var inte allt, eftersom Worsley sa att,

“Jag tittade tillfälligt på mitt Salmonella-smarta kontrakt, bara för att upptäcka att jag hade tömt cirka 17 andra Sandwich-handelsavtal under mitt experiment, för mycket mindre värden än Ethermine förstås.”

Worsley drog slutsatsen att medan han fortsatte experimentet i ett par dagar, justerade handlarna så småningom för att upptäcka de “giftiga tokens”.

Under tiden, vissa kommentatorer argumenterade om gruvpooler som meddelar att de kommer att utvinna MEV från användare är “gruvarbetare hämnas på samhället för 1559.”

Bitfly, operatör av Ethermine, meddelat förra veckan sedan att “för att kompensera den kommande minskningen av gruvbelöning som orsakats av antagandet av EIP-1559 har vi lanserat vårt MEV-betaprogram.”

Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 är ett mycket efterlängtat förslag, som förväntas ge automatisk inställning av avgifter och token burn-mekanism för varje transaktion. Det kommer att inkluderas i Londons nätverksuppgradering, som beräknas i juli i år. Men en grupp gruvarbetare har varit starkt emot den, och vissa tillkännagav “en maktuppvisning” för den 1 april.

____

Läs mer:
– Misinfo över Gemini Bitcoin Inflow påminner till DYOR
– Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– S koreansk lagstiftare vill kriminalisera kryptomanipulation
– Forskare ‘Trap’ Frontrunning Bots som spionerar på Ethereum-transaktioner
– Forskare hittade ett sätt att fånga Altcoin Pumpers och Dumpers tidigt

Source link