DeBio Anonym-första plattformen för genetikdata med Kilt-protokollet

Av | maj 6, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

debio

För att ytterligare stärka användare och genetiska laboratorier har DeBio implementerat Kilt Decentralized Identity Protocol. Detta nya protokoll är utformat för att säkerställa strikt anonymitet och integritet mellan användare, laboratorier och den genetiska data som lagras på plattformen.

Innovativt Blockchain-protokoll för att säkerställa anonymitet, integritet och genetisk datasäkerhet

DeBio, tidigare känd som Degenics, samarbetar med Kilt-protokollet team för att starta ett unikt, helt decentraliserat nätverk med fokus på integritet och dataskydd. Med hjälp av Kilt Decentralized Identity Protocol kommer DeBio att tillhandahålla anonym, decentraliserad provinsamling, betalning, datalagring och rapportdistribution för genetisk testning.

Utvecklat av BOTLabs är Kilt-protokollet ett blockchain-protokoll med öppen källkod, en del av Polkadot- och Kusama-ekosystemen och bygger på Parity Technologies ‘substrat ram för utveckling. Det är ett ramverk för digital identitet som kan utfärda själv suveräna, anonyma, decentraliserade identifierare och validerade referenser med hjälp av Web 3.0-standarder.

Vem som helst kan utveckla applikationer ovanpå KILT-protokollet och licensiera dem för pengar eller erbjuda betalda tjänster. DeBio tillhandahåller redan många gentestningstjänster, allt från provinsamling, datalagring till generering av rapporter. Och med Kilt Protocols underliggande teknik kan plattformen säkerställa anonymitet, datasäkerhet och integritet.

Ingo Rübe, grundaren av KILT Protocol, tillägger: ”Genom att bygga en anonym första plattform förändrar DeBio Network medicinska interaktioner för konsumenterna – verkligen en Web3-strategi, vilket är viktigt för att driva digitaliseringen av vårdsektorn. Att integrera verifierbara referenser via KILT ger användarna den anonymitet som behövs för sådana personuppgifter och lägger till ett förtroendeskikt som ger användarna kontroll över sin hälsoinformation. ”

Återställa kontrollen över dina personligt identifierbara uppgifter

Medan DeBio snart kommer att lansera flera tjänster för dina personliga medicinska behov, kommer det att börja med genetik. Teamet syftar till att demokratisera direkt-till-konsumentgenomik med en integritetsbevarande, anonym-första plattform som körs på en helt decentraliserad, autonom infrastruktur.

Det är ett unikt koncept som möjliggör synergi mellan Biomed-laboratorier i alla skalor och samtidigt garanterar användarens anonymitet och suveränitet i varje steg i genomforskningsarbetet. Det kommer att fungera som bryggan mellan genetiska laboratorier och användare och smidigt koppla samman både de fysiska och digitala aspekterna av genetisk testning.

DeBio-ekosystemet, som drivs av Kilt Protocol, sätter stopp för användningen av KYC för genetiska tester. Användare kan skapa en DeBio-plånbok och välja en biomedicinsk testprodukt från flera Biomed dApps integrerade på plattformen. Genom ett smart kontrakt låser plattformen det antal tokens som krävs för att betala och ger användaren adressen till labbet och en delbar offentlig nyckel.

Användare kan sedan samla prover och skicka dem till adressen de fick, inklusive den offentliga nyckeln. Efter mottagandet av paketet testar laboratoriet provet och genererar rapporterna. De kan sedan kryptera rapporterna med användarens offentliga nyckel och ladda upp dem på DeBios distribuerade lagring.

När rapporterna är klara kan endast användaren komma åt dem med sin ihopparade privata nyckel. Som ett resultat förblir användarens data helt suverän, utan någon parad KYC eller identitet.Source link