Death Cross visas på Bitcoin-diagram, men det kan inte betyda någonting alls

Av | juni 22, 2021


Death Cross visas på Bitcoin-diagram, men det kan inte betyda någonting alls 101
Källa: Adobe / rahwik

Både krypto- och icke-kryptosfärer diskuterar ett “dödskors” som dök upp på bitcoin (BTC) -diagram, vilket av vissa handlare ses som en baissignal som indikerar lägre kommande priser. Det verkar emellertid inte finnas något faktiskt bevis på att dödskors betyder eller “bekräftar” allt som är på väg att hända, utan visar istället det som redan har startats.

Media, handlare, stadgar, analytiker och andra insiders håller koll på sjökorten, efter att bitcoin har bildat ett dödskors – vilket innebär att dess genomsnittspris under de senaste 50 dagarna sjönk under priset på sitt 200-dagars glidande medelvärde (MA).

Medan ett gyllene kors påstås indikera en prisrörelse av tjurar, är dödskorset ett tekniskt diagrammönster som, som vissa tror, ​​indikerar potentialen för en större försäljning. Namnet kommer från X-formen som skapas när det kortvariga glidande genomsnittet sjunker under det långsiktiga glidande genomsnittet.

Detta följer ett antal meddelanden från Kina som kan visa sig vara skadliga för kryptoindustrin. Kinesiska centralbanken sa att alla landets största kommersiella banker, liksom jätten Alipay, har kommit överens om att hjälpa det att genomföra en kraftigare insats mot krypto, medan många större gruvgårdar i den viktiga provinsen Sichuan också kommer att stängas.

Jeffrey Kleintop, chef för global investeringsstrateg för Charles Schwab & Co., citeras av Bloomberg som säger att detta tillslag “kanske tar bort en del av [BTC’s] glans, “och tillade att det verkligen kan skapa viss volatilitet.” Ingen är säker på omfattningen av kraftåtgärden och Kina är en viktig aktör på Bitcoin-marknaden, “sa han.

Som sagt, detta dödskors kanske inte signalerar så mycket smärta att komma alls.

“Det har varit mycket tal om” dödskorset “eftersom BTC 50-dagars glidande medelvärde korsar under sitt 200-dagars glidande medelvärde, men det finns inga statistiska bevis eftersom denna händelse är en säljsignal,” skrev Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) i USA-baserade investeringsföretag Arca.

Enligt Financial Markets Operator på Kvantekonomi, Imran Yusof, dödskorset “antar inte någonting”, inklusive början på en nedåtgående trend. Han hävdar att MA är eftersläpande indikatorer, medan MA-övergångar – som är mycket viktiga för vissa, särskilt vanliga finansiella nyhetsmedier – bara är eftersläpande indikatorer för eftersläpande indikatorer. En eftersläpande indikator, till exempel det enkla glidande genomsnittet, är en finansiell signal som uppträder först efter att förändringar i det underliggande priset redan hade hänt.

Därför sade Yusof,

“Detta betyder att eftersläpande indikatorer endast tjänar till att bekräfta en trend som redan pågår. De förutsäger inte trender.”

En annan anledning till att glidande medelövergångar inte är så användbara, per Yusof, är att olika börser och kartläggningstjänstleverantörer har sina egna källor för prisdata, och dessa uppsättningar data kan leda till en liknande form på diagram under samma tidsperiod men när MA inte korsar samtidigt – så vilket diagram är det man ska titta på?

Dessutom, enligt Matt Maley, Chief Market Strategist för Miller Tabak + Co.Som nämnts av Bloomberg stiger det 200-dagars glidande genomsnittet fortfarande, och det skulle vara mer övertygande när det börjar sjunka.

Dessutom, medan BTC handlade lägre en månad efter ett dödskors i november 2019, markerade det också ett dödskors i mars 2020, som sedan bildade ett gyllene kors två månader senare.

Meawnhile, per a CoinShares rapport, under veckan som slutade den 21 juni förblev den baisseartade känslan inriktad på bitcoin.

“Investeringar i digitala tillgångar såg en tredje vecka i rad med utflöden på totalt 79 miljoner USD i det som nu är den längsta björn som körs i utflöden sedan februari 2018”, säger rapporten. Fokus för utflöden är fortfarande bitcoin som såg sin sjätte på varandra följande vecka med utflöden på totalt 89 miljoner USD samt 487 miljoner USD i år.

11:28 UTC handlas BTC till 31 713 USD och sjunker med 1% på en dag och 22% på en vecka. Det sjönk också med 51% från den högsta tiden på 64 805 USD (per Coingecko), som nåddes i april i år. Priset stiger också med 239% på ett år.

Under den senaste veckan ökade BTC-dominansen, eller procentandelen av det totala kryptomarknadsvärdet, från 43% till nästan 47% per Coinmarketcap-data, eftersom många andra mynt tappar sitt värde mot BTC.

___

Andra insikter

____

Läs mer:
Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia – Panteras VD
– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD

– DeFi Spectacular returnerar ohållbart på lång sikt – Forskning
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik

Source link