De bästa vinnarna / förlorarna i maj; BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10

Av | juni 1, 2021


Coin Race: Toppvinnare / förlorare i maj;  BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10 101
Källa: iStock / mihtiander

Mars var mega grön, april var riktigt grön och maj var … ja, låt oss ta en titt.

Månaden präglades verkligen av den dramatiska försäljningen, följt av den förväntade konsolideringen. Bitcoin (BTC) handlade mellan 31 000 och 40 000 USD under andra halvan av månaden, medan ethereum (ETH) studsade tillbaka över 2 000 USD efter det korta doppet under denna nivå, och fortsatte handel mellan cirka 2 200 USD och 2 600 USD.

Efter att ETH konsekvent hade överträffat BTC under aprilmånaden hade det också en mycket bättre månad procentvis än bitcoin i maj – även om båda har sjunkit under de senaste 30 dagarna, står BTC på den högre nedgångssidan, så att säga, medan ETH står på den lägre.

Båda såg också betydande minskningar från sina högsta tider: BTC sjönk 43% från 64 804 USD som nåddes den 14 april och ETH 39% från 4 356 USD träffade den 12 maj (per CoinGecko).

Medgrundare och VD för Digital kapitalförvaltningRichard Galvin noterade att maj var den näst värsta månaden på bitcoin, samtidigt per MessariMira Christanto, det var den värsta månaden hittills. Hon tillade att “förutom överskjutande hävstång (har sedan dess normaliserats) pekar allt fortfarande på en tjurmarknad.”

Analytiker och kommentatorer i stort pekade på ett brett spektrum av möjliga orsaker bakom försäljningen. Detta inkluderar överhettningsmarknad, stora likvidationer av hävstångspositioner, Elon Musks tweets om bitcoin och Musk-run biljätten Tesla stoppa de nyligen aktiverade betalningarna i den här valutan, miljöhänsyn som genomsyrade mycket av Bitcoin-konversationen, liksom den stramare regleringen om kryptogruvbrytning och handel i Kina. Dessutom finns det några signaler om möjliga skärpta regler också i USA.

Kombinationen av dessa hade lett till att en hel del nya investerare fick panik och gick in i säljläget.

Samtidigt, när Ethereum driver mot EIP-1559, verkar en av Bitcoins största uppgraderingar, Taproot, nu vara i sikte med en möjlig framgång för Speedy Trial-aktiveringsmetoden.

Men låt oss titta närmare på toppmyntens prestanda under de senaste 30 dagarna.

Topp 10 mynt i maj

Coin Race: Toppvinnare / förlorare i maj;  BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10102
Källa: Coincodex.com, 07:37 UTC

De 10 bästa mynten efter börsvärde, det är säkert att säga, hade inte en bra månad. Med ett undantag.

Eftersom priserna sjönk åt vänster och höger uppskattade Cardano (ADA) 29%. När det gäller den senaste utvecklingen, IOHK meddelat en ERC-20-omvandlare, som de sa kommer att tillåta Ethereum-tokens att köras på vår proof-of-stake blockchain, lägger till att det kommer till testnätet i juni. När Alonzo hårdgaffel och Plutus smarta kontrakt har distribuerats kan användare migrera ERC20-tokens till Cardano.

Dessutom Cardano utvecklingsföretag IOHK utvecklar en serie Marlowe-produkter för att “demokratisera finansiering och möjliggöra enkel tillgång till finansiella avtal”, sa de.

Under tiden sjönk resten av de 10 bästa mynten mellan 6% och 44%. Den röda ledaren här är binance mynt (BNB), vars pris sjönk 44% under maj månad.

Den relativt nära andra platsen tas av polkadot (DOT) 38%, följt av bitcoins 35%.

Mellan 30% och denna bitcoins andel är också XRP och uniswap (UNI).

Minst att tappa är dogecoin (DOGE) med nästan 8% och ethereum med nästan 7%.

Toppvinnare i maj

Coin Race: Toppvinnare / förlorare i maj;  BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10 103
Källa: Coincodex.com, 07:37 UTC

Att ha en sådan försäljning som maj hade, är det inte förvånande då att vi skulle ha väldigt få mynt som kom ut ur månaden grönt. Ändå har vi några – bara fem av dem bland de 50 bästa genom marknadsvärde.

Vinnaren är shiba inu (SHIB), som uppskattade 397% under den senaste månaden. SHIB befann sig i centrum för uppmärksamheten förra månaden och kallade sig DOGE-mördaren, med en hel del kommentatorer som hävdade att det var en bluff. Teamet hade dock lagt 50% av SHIBs totala utbud i plånboken till Ethereums grundare Vitalik Buterin, som sedan brände nästan alla SHIB-tokens i hans ägo och donerade resten. Maj månad gav också en hel del listor på börserna.

Nästa i rad är polygon (MATIC), som ökar med 130%, följt av ethereum classic (ETC) s ökning på 67%. Båda dessa var bland vinnarna också i april.

Vid ett tillfälle överträffade Polygon Ethereum i antalet transaktioner och har diskuterats som en möjlig konkurrent till Binance Smart Chain (BSC). Teamet tillkännagav också Polygon Software Development Kit (SDK), och miljardärinvesteraren Mark Cuban lade till plattformen i sin lista över stödda företag.

Och vad gäller ETC, som nämnts förra månaden, har IOHK ett dedikerat team som arbetar med ETC Mantis-projektet – den enda klienten som är skriven för Ethereum Classic. I slutet av maj, detta team meddelat att utvecklare nu kan distribuera smarta kontrakt på Sagano-testnätet med Truffle, en utvecklingsmiljö, testramverk och tillgångspipeline för Ethereum.

Dessa följs sedan av ADA, liksom celsius-nätverk (CEL) med en prisökning på nästan 18%. Bland andra meddelanden gjorde Celsius ett exklusivt partnerskap med Brooklyn Nets‘stjärna Spencer Dinwiddie i slutet av maj “syftade till att skapa medvetenhet om värdet av att tjäna och låna ut på blockchain och främja kryptovaluta som framtidens tillgångsklass”, som de sa. Dinwiddie betalas helt i CEL för att delta i kampanjer och medieevenemang. Teamet också meddelat att användare snart kommer att kunna tjäna avkastning på sin BNB i Celsius-appen, samtidigt som de samarbetar med B21 Crypto, de lanserade Earn-funktionen för användare att tjäna upp till 18% APY på alla sina kryptotillgångar.

De bästa förlorarna i maj

Coin Race: Toppvinnare / förlorare i maj;  BTC, ETH i rött, Cardano Led Top 10 104
Källa: Coincodex.com, 07:37 UTC

Vi har kanske inte haft många gröna mynt att visa den senaste månaden, men vi har verkligen många röda – en fullständig lista över de 10 högsta fallen, alla tvåsiffriga och ingen lägre än 40%.

Överst på listan finns terra (LUNA), vars pris sjönk 62%.

Det följs av en förra månadens vinnare (faktiskt några på denna lista var vinnarna förra gången) – pancakeswap (CAKE), som sjönk 57%. Även inom 55% -området är filecoin (FIL) och OKB.

De återstående myntens droppar ligger alla i intervallet mellan bittorrent token (BTT) nästan 48% och lavin (AVAX) 44%, med den lägsta är den nämnda BNB: s nedgång.

Vinnare och förlorare från topp 100

Zooma ut för att kolla situationen bland de 100 bästa mynten efter börsvärde … och det är inte mycket bättre. Och även när vi utvidgar listan har vi fortfarande inte en fullständig lista med tio gröna vinnare.

Listan vi har leds också av SHIB, följt av telcoin (TEL): s prisökning på nästan 220%. Sedan har vi nämnda MATIC, ETC, ADA och CEL. Fei-protokollet (FEI) och gatechaintoken (GT) tar de två sista platserna här och uppskattar 4% respektive 2%.

På den röda sidan leds listan av LUNA, med fantom (FTM) 58% på andraplatsen, och siacoin (SC) följer den nära med 57%. Sedan kommer de nämnda CAKE, FIL och OKB, samt digibyte (DGB), diagrammet (GRT) och chiliz (CHZ), med de senare tre som faller mellan 50% och 55%. De sista på listan är BTT och IOTAs 47%.

De bästa NFT: erna

Icke-svampbara tokens (NFT) har varit absolut överallt inom och utanför Cryptoworld – man kunde inte gå en dag utan ett överflöd av NFT-lanseringsmeddelanden – men det kom också med möjlighet till övermättnad. NFT-tokens börsvärde vid skrivandet på tisdag morgon (UTC) är USD 17,2 miljarder, med en total handelsvolym på USD 1,7 miljarder under det senaste dygnet.

Som sagt, de 10 bästa NFT-baserade tokens, under de senaste 30 dagarna, har alla sjunkit mellan ungefär 30% och 60%.

Alien worlds (TLM) såg det största fallet bland de tio vi tittar på – 58%, och det följs relativt tätt av ecomi (OMI): s 57% och flow (FLOW): s 55%. Axie infinity (AXS) sjönk också drygt 50%.

I nästa kategori, det av 40-procenten, är chiliz (CHZ), decentraland (MANA), vax (WAXP) och enjin-mynt (ENJ), med droppar mellan 50% och 40%.

Minst att tappa bland de tio är theta-nätverket (THETA) med 36% och bakeryswap (BAKE) med 34%.
___
Läs mer:
– DeFi Spectacular returnerar ohållbart på lång sikt – Forskning
– Weeks Of Sideways Trading Ahead as Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers

– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD

Source link