De bästa vinnarna / förlorarna i april 2021; Månadens Dogecoin

Av | maj 3, 2021


Myntlopp: de bästa vinnarna / förlorarna i april 2021;  Månaden med Dogecoin 101
Källa: iStock / 36clicks

Glad krypto kan alla! Välkommen till ytterligare en månad som börjar grönt, men för att se hur vi kom hit måste vi gå tillbaka och titta på vad som hände månaden innan. April var inte alls en misslyckad månad (prisuppskattningsvis) för varken de 10 bästa mynten genom marknadsvärde eller majoriteten av de 100 bästa. Ändå var den inte lika grön som i mars, troligen orsakad av vissa stötar på tjurens väg.

Om man tittar på de två bästa mynten hade eterum (ETH) totalt sett en mycket bättre månadsprocent än bitcoin (BTC), med den förra ökade 59 procentenheter mer än den senare.

Detta kommer efter att ETH konsekvent har överträffat BTC under aprilmånaden. Bitcoin såg sin högsta tid den 14 april, nästan 65 000 USD, och den har inte nått den igen sedan. Istället såg det ett par droppar, rörde nivån på 47 000 USD och svävade sedan runt 54 000 USD innan den klättrade till 57 000 USD den sista dagen i månaden. Å andra sidan fortsatte eterum att stiga efter sina höga toppar i april, trots de kryptokarakteristiska mindre nedgångarna och volatiliteten, och stängde månaden med 2770 USD innan den skulle överstiga 3000 USD i början av maj.

(Vissa procentsatser i tabellerna nedan kan skilja sig något på grund av marknadsförändringar vid tidpunkten för att ta data.)

Topp 10 mynt i april

Myntlopp: de bästa vinnarna / förlorarna i april 2021;  Månaden med Dogecoin 102
Källa: coincodex.com, 1 maj, 03:20 UTC

Många av de tio bästa mynten efter börsvärde noterade betydande ökningar jämfört med föregående månad, men detsamma kan inte sägas för världens mest kända krypto – bitcoin, trots att månaden avslutades i grönt, hade den lägsta ökningen bland sina kamrater överlägset stigande 2%.

I andra änden är världens mest kända meme-krypto, dogecoin (DOGE), som uppskattade cirka 530% på en enda månad. DOGE började leda marknaden redan i mitten av april, med Dallas Mavericks ägare Mark Cuban och Tesla chef Elon Musk tillsatte snart bränslet till elden igen, i kombination med DogeDays “firande”. Under tiden kryptobetalningsprocessor BitPaySonny Singh rapporterade att andelen bitcoin i deras betalningar var den lägsta i slutet av april, eftersom altcoins som dogecoin fick dragkraft.

Den avlägsna andra platsen tas av XRP och dess 185% ökning. Som rapporterats, Krusnings chefer har varit på en intervju “turné”, kritiserar US Securities and Exchange Commission (SEC) behandling av företaget och XRP i det pågående rättsfallet. Detta följer efter SEC: s misslyckade försök att säkra personliga finansiella poster för VD Brad Garlinghouse och styrelseordförande Chris Larsen, men också finansiell jätte / långvarig Ripple-partner SBI hävdar att Larsen tittar på a Coinbase-stil börsnotering.

Binance-mynt (BNB) registrerade också en tresiffrig procentsats på 128%. Dessa följs av bitcoin-kontanter (BCH) nästan 100%, ethereums 61% och uniswap (UNI) 43%.

De återstående mynten, cardano (ADA) och polkadot (DOT), såg mindre ökningar jämfört med ovan nämnda: 13,5% respektive 11%. Det här är goda nyheter för ADA som befann sig på den röda listan i mars.

Toppvinnare i april

Myntlopp: de bästa vinnarna / förlorarna i april 2021;  Månaden med Dogecoin 103
Källa: coincodex.com, 1 maj, 03:20 UTC

Alla tio vinnare bland de 50 bästa mynten efter börsvärde såg tredelssiffriga ökningar under aprilmånaden.

Kanske inte förvånande leder Cryptoverse’s husdjur DOGE också denna lista. Men kanske något överraskande följer ethereum classic (ETC) det, efter att ha uppskattat nästan 220% i april. Det har gått ett tag sedan ETC nämndes på antingen vinnarlisten eller förlorarlistan. Utvecklingsuppdatering har tillhandahållits från ETC Mantis-projektet – den enda klienten som är skriven för Ethereum Classic. Utvecklingsföretag IOHK, som står bakom Cardano, har ett dedikerat Mantis-team för detta projekt, som redan har distribuerat ett fullt stöttat testnät ‘Sagano’.

Den tredje placerade XRP följs av en decentraliserad finans (DeFi) -token, pancakeswasp (CAKE), som ökade med 186%. Thorchain (RUNE) s 141,5% kommer därefter, liksom polygon (MATIC) s 131% och nämnda BNB.

De sista tre platserna på vinnarlistan togs av solana (SOL), vechain thor (VET) och NEO, som ökade mellan 124% och 128%.

De bästa förlorarna i april

Myntlopp: de bästa vinnarna / förlorarna i april 2021;  Månaden med Dogecoin 104
Källa: coincodex.com, 1 maj, 03:21 UTC

Av topp 50 slutade bara 6 månaden i rött – vilket fortfarande är två fler än i mars. Andelen är också relativt hög, särskilt jämfört med mars.

Klaytn (KLAY) sitter högst upp här med en nedgång på 38%. Den relativt avlägsna sekunden är kusama (KSM) med 21%.

De två följs av terra (LUNA) och theta token (THETA), som minskade med 11% respektive 10,5%. Crypto com chain token (CRO) kommer nästa, efter att ha sjunkit nästan 7%, medan nem (XEM) – som hade sett den största nedgången i mars – nu tar den sista platsen på den röda listan med en minskning på nästan 5%.

Intressant är att myntet med den minsta uppgången som följer den lägsta nedgången som nästa på listan – är bitcoin.

Vinnare och förlorare från topp 100

För de flesta av de 100 bästa mynten efter marknadsvärde har de senaste 30 dagarna varit framgångsrika. Toppen här har tagits av den privata kedjan (ARRR) och dess höjning på 2 103%. Sedan kommer de tre nämnda mynten: DOGE, ETC och XRP. Kucoin token (KCS) är nästa med en ökning med 160%, följt av SOL, bitcoinguld (BTG) och OKB, varav den sista var på den bästa förlorarlistan i mars. Tillsammans med VET och maker (MKR) uppskattade de alla mellan 142% och 154%. Den sista platsen på denna lista tas av MATIC.

Den röda listan är kortare och räknar endast 22 av 100. Den leds av KLAY, följt av bridge oracale (BRG) och omloppskedja (ORC), båda sjunker cirka 31,5%. Resten av listans priser minskade mindre än 20%. Detta inkluderar DENTs 17%, harmoni (ONE) s 17%, filecoin (FIL) s 13%, liksom nämnda CRO. Ikon (ICX), holo (HOT) och nära protokoll (NEAR) föll alla lite mer än 10%.

De bästa NFT: erna

Icke-fungibla tokens (NFT) fortsätter att fånga världens uppmärksamhet, både för krypto och för mainstream.

När det gäller de bästa NFT-baserade tokens, har de senaste 30 dagarna uppskattat, medan priset på tre har sjunkit.

Bland de gröna tar axie infinity (AXS) den vinnande platsen, efter att den ökade med 73%. I april, Axie Infinity tillkännagav att fas två av deras Ethereum-sidokedja, Ronin, är live och kräver migration av Axies och möjliggör insättningar av ETH, AXS och SLP till Ronin.

Decentraland (MANA) noterade också en betydande ökning jämfört med sina kamrater på denna lista, 43%. Chiliz (CHZ) ökar med 11%, följt av enjin-mynt (ENJ) 9% och slutligen originprotokoll (OGN) s 2%.

På andra sidan står de röda, med sandlådan (SAND) som leder listan och har sjunkit 15%. THETA är på andra plats, medan vax (WAXP) sjönk minst, 2%.

___
Läs mer:
– Bitcoins korrelation med Altcoins minskar igen. Vad betyder det?
– Ethereum går in i 3 000 USD
– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?Source link