De bästa sydkoreanska kryptobörserna rensar altcoins i sena kvällar

Av | juni 18, 2021


De bästa sydkoreanska kryptobörserna rensar altcoins i sena kvällar 101
Källa: iStock / PeopleImages

Flera sydkoreanska kryptobörser har gått på togenreningar och tagit bort ett brett utbud av altcoins från sina plattformar – och följt i kölvattnet av det marknadsledande börsen Upbit, som har öronmärkt 30 mynt till yxan.

Som tidigare rapporterats såg Upbits oväntade drag bort fem mynt och 25 andra fick en månadsperiod för att bevisa sitt värde eller ansiktsborttagning. Flytten såg den högsta finansiella tillsynsmyndigheten svara genom att beordra alla större börser att informera den om deras avnoteringspolicy.

Men nedslagningen verkar redan ha tagit fart. Per KBS och Etoday har 11 av de 20 börserna som har erhållit ISMS-certifiering som krävs för att registrera sig hos tillsynsmyndigheten börjat “trimma” sina tokenerbjudanden.

Upbits avnoteringsnyheter bröt ut på fredagen förra veckan, men den här veckan Coinbit har följt upp genom att “plötsligt” ta bort åtta tokens, med ytterligare 28 på listan för borttagning i ett tillkännagivande “mitt på natten”, enligt EToday. Rival APRObit är inställd på att ta bort 11 tokens från sin plattform med Flybit tar också bort handelspar. Huobi Korea och GDAC har följt upp genom att ta bort börsemitterade tokens.

Avnoteringskampanjen orsakar kaos för investerare, och många klagar på webbforum att det inte finns “någon rättslig grund för avnotering” och att många av rörelserna verkar vara “godtyckliga”. Istället har börser hävdat att tokens inte uppfyller “internt givna kriterier” eller tar bort för att öka “kundskyddet.”

Andra har klagat på att utbyten verkar medvetet göra sina avnotiseringsmeddelanden sent på kvällen, KST, med avnoterade tokens i vissa fall förlorade upp till 80% av sitt värde.

Donga citerade en icke namngiven utbytesanställd som antydde att regulatoriskt tryck kan ligga bakom rörelserna. Den anställde uppgav,

”Att ta bort icke-verifierade altcoins är ett problem som direkt kommer att påverka överlevnaden eller inte på annat sätt av kryptobörser. Vi följer avnotering av beslut baserat på exempel från utländska börser. ”

Men det verkar som om inte alla token-emittenter är glada att gå tyst in på natten. En token-emittent har redan överklagat att deras mynt tas bort. MBC rapporterade det AnimalGo, hade emittenten av Go Money 2-token (GOM2) överklagat en filial av Seouls tingsrätt över dess borttagande.

AnimalGo hade hävdat att projektet hade fått stöd av en investering på flera miljarder dollar Celsius-nätverket.

Domstolen upprätthöll dock beslutet efter att ha hört bevis från Upbit, som hävdade att Celcius hade sagt att det inte hade funnits någon sådan investering.
____
Läs mer:
– Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månader
– Koreanska börser som slutar på alternativ när fler banker säger nej till Crypto
– S koreanska regulatorn håller ett “betydelsefullt” möte med 20 Crypto-utbytenSource link