De bästa schackspelarna tävlar för 100 000 USD i Bitcoin

Av | maj 18, 2021


De bästa schackspelarna tävlar för 100 000 USD till ett värde av Bitcoin 101
Källa: Adobe / bizoo_n

Kommande online schack-turnering FTX Crypto Cup är planerad för att tappa världens tio bästa spelare mot varandra, vilket gör att den globala schackeliten kan tävla om $ 100.000 dollar i bitcoin (BTC), tillhandahållet av evenemangets sponsor och kryptoderivatutbyte FTXoch 220 000 USD kontant.

Några av stormästarna som ska delta i cupen, som beskrivs som världens första bitcoin-prisschackturnering, inkluderar Norges Magnus Carlsen, världens högst rankade schackspelare, och Rysslands Ian Nepomniachtchi, världens nummer fyra. Tävlingen kommer att föregå deras 14-match världsmästerskapsmatch som är planerad att äga rum i november-december i Dubai.

Evenemanget, som är en del av årets Meltwater Champions Chess Tour, kommer att hållas mellan 23 och 31 maj, vilket gör det möjligt för fans att spåra prisets pottvärde i realtid och dess fluktuationer, sade arrangörerna i ett uttalande.

FTX har också ingått ett långsiktigt avtal med Spela Magnus Group, som är cupens arrangör, att bli dess officiella kryptoutbytespartner.

“Både schack online och digital finansiering växer snabbt”, säger Sam Bankman-Fried, VD och grundare av FTX.

Skulle Carlsen säkra kryptobonusen skulle det tillåta spelaren att diversifiera sin spirande investeringsportfölj ytterligare. I en tweet den 29 april erkände stormästaren att ha vågat handla online sex månader tidigare.

”Strategisk planering och forskning är också nycklarna här. Inga genvägar! ” Carlsen sa.

Specialpublikation Chess24.com hävdar att den kommande cupen “kan vara den starkaste schackturneringen genom tiderna, med 16-spelarefältet inklusive den kompletta Topp 10 på klassificeringslistan FIDE i maj 2021,” med hänvisning till Internationella schackförbundet(FIDE) globala ranking.

Evenemanget, som kommer att sändas på tv- och onlinestreamingsplattformarna Twitch och YouTube, garanterar vinnaren en plats i turnens final i San Francisco i september.

I ett annat exempel på hur krypto- och schackvärlden korsar varandra, i november förra året, deltog Ethereum (ETH) medgrundare Vitalik Buterin i en live-streamed face-off mot Alexandra Botez, en FIDE-erkänd Woman FIDE-mästare och fem gånger Kanadensisk nationell flickamästare. Buterin, som är en amatörschackspelare, checkades in över en minut.
____
Läs mer:
– UFC tar kampen till NFT, planerar enligt uppgift sin egen kryptoasset
– MLB: s Oakland A säljer hel säsongsvit för Bitcoin

– Spanska fotbollsklubben säger att den har gjort världens första Crypto Pro-överföring
– Bitcoin kommer äntligen in i NASCAR, 6 år efter Dogecoin

Source link