Daymak är inställd på att sätta Bitcoin, Ethereum Mining Electric Cars on the Roads

Av | juni 2, 2021


Daymak är inställd på att sätta Bitcoin, Ethereum Mining Electric Cars on the Roads 101
Källa: daymakavvenire.com

Kanadensisk tillverkare av lätta elektriska fordon (LEV) Daymak tillkännagav Spiritus – den kommande elbilen som kommer med sin egen omfattande kryptoinfrastruktur.

Modellen ska stödja vissa kryptoperationer, inklusive gruvdrift bitcoin (BTC), ethereum (ETH), cardano (ADA) och dogecoin (DOGE) under laddning. och kommer att debutera 2023, uppgav företaget.

Daymak Spiritus kommer med Daymak Nebula, Daymaks kryptosvit som inkluderar Nebula Miner och Nebula Wallet, som kommer att förvandla sina fordon till “miljövänliga kryptomineringsnoder – en aldrig tidigare skådad milstolpe i den snabba utvecklingen av blockchain-teknik”, som företaget sa. Priset på bilen börjar från 18 495 USD.

Nebula Miner kommer att utrustas med branschledande grafikbehandlingsenhet (GPU), som låter bilägarna tjäna pengar medan de är parkerade, medan Nebula Wallet syftar till att vara en all-in-lösning för dagliga kryptobehov.

”Vi ser för oss en framtid där din vägtull, din parkering och din genomresa betalas direkt med krypto. Dina onlineräkningar och din bank kan hanteras via samma programvaruplattform som betalas i krypto. Och medan de flesta fordon försämras medan de sitter i ditt garage, kommer Nebula Miner att tjäna pengar medan din Spiritus är parkerad. De potentiella ansökningarna är obegränsade, säger Aldo Baiocchi, President för Daymak.

Baiocchi tillade att när Spiritus släpptes 2023 kommer “alla att betala med krypto”, så företaget bygger sina fordon med det i åtanke.

“Vi arbetar också med en mängd olika börser för att erbjuda leasingbetalningar via krypto,” vilket är “en annan aspekt av kryptointegration där Daymak Spiritus är banbrytande”, citerades han.

Medan kryptoinfrastrukturen är patentsökt kommer tekniken att finnas tillgänglig för licensiering till andra elfordonstillverkare också, enligt företaget.

Spiritus är erbjudandet i Daymak Avvenire-serien, som “har överträffat 350 miljoner dollar i förbeställningar på mindre än 60 dagar.”

Tillkännagivandet tog inte mycket tid att bli märkt i kryptosamhället. Det har väckt några roliga, skeptiska och entusiastiska svar.

__

__

____

Läs mer:
– BMW, Ford, Honda för att samarbeta på Blockchain-driven Car Damage History Platform
– Ford tilldelades patent för kryptotransaktioner mellan bil och bil

– BMW lanserar blockchain-driven Token Rewards-plattform i Sydkorea
– IOTA arbetar med Jaguar och andra på IOTA Access för delade enheter

Source link