Dalio tappar dollarskuld, men varnar regeringar kan rikta sig mot Bitcoin och guld

Av | mars 16, 2021


Dalio tappar dollarskuld, men varnar statsmakter kan rikta sig mot Bitcoin och guld 101
Ray Dalio. Källa: en videoskärmdump, YouTube, TED

Superstjärnainvesteraren och bitcoin (BTC) kommentator, grundare av det stora globala värdepappersföretaget Bridgewater Associates Ray Dalio har inlett ett stickande angrepp på regeringen och andra former av dollarskuldköp i form av obligationer, och märkt praxis som “dum” – och uppmanar anhängare att köpa “saker” som ger en säkrare satsning mot inflation.

Dalio publicerade ett långformat inlägg på sin LinkedIn-sida, där han menade att “ekonomin med att investera i obligationer” liksom “de flesta finansiella tillgångar” har “blivit dum”, och tillade:

“Snarare än att få betalt mindre än inflationen varför inte istället köpa saker – några saker – som kommer att motsvara inflationen eller bättre?”

Han nämnde specifikt BTC och menade som många andra sent att regeringar sannolikt skulle komma och kräva tillgångsklasser som krypto (möjligen med hjälp av en av dessa strategier). Dalio skrev,

”Politiker som saknar pengar kommer att höja skatterna och gillar inte dessa kapitalrörelser från skuldtillgångar och in i andra lager[s] av förmögenhetstillgångar och andra skattedomäner. Så de kan mycket väl införa förbud mot kapitalrörelser för andra tillgångar (t.ex. guld, bitcoin, etc.) […]. Dessa skatteförändringar kan vara mer chockerande än förväntat. ” (Läs mer: G7-taxman kommer för dina kryptovinster)

Han upprepade också sina påståenden om att “kontanter är och kommer att fortsätta att vara papperskorgen” och rekommenderade att upplåning var bättre än att hålla fiat, och tillade att det var ett klokare drag att köpa “högre avkastningstillgångar, icke-skuldinvesteringar”.

Han drog slutsatsen att tillgångar i “mogna utvecklade reservvalutaländer” skulle “underprestera” mot “asiatiska (inklusive kinesiska) tillväxtländers marknader och tillade att” man borde vara medveten om skatteförändringar och möjligheten till kapitalkontroll, och skriva,

”Miljön kan bli ogästvänlig för kapitalister som får dem att springa från mindre gästvänliga platser till mer gästvänliga platser. Jag tror att detta är det nya paradigmet. ”

På Twitter, den frispråkiga MicroStrategy chef och bitcoin-tjur Michael Saylor signalerade att han var delvis överens med Dalio, men tog återigen tillfället i akt att sjunga beröm av BTC, en tillgång som hans företag har köpt upp i en takt av knop.

han skrev att Dalio med rätta menade att obligationer inte längre fungerar som en statlig tillgång, utan tillade,

“Med respekt är bitcoin den uppenbara lösningen och mycket mer praktisk än” en väldiversifierad portfölj av icke-skuld- och icke-dollartillgångar “på” asiatiska tillväxtmarknader. “”

Under tiden anses inflation nu vara den största svansrisken, Jeroen Blokland, Senior Portfolio Manager på Robeco, en internationell kapitalförvaltare, sade och citerade amerikanska bankens Global Fund Manager-undersökning.

“Globala fondförvaltare tror att vaccinering äntligen kommer att leda oss till återupptagande och att den extremt lösa penningpolitiken i tider av ekonomisk återhämtning inte är utan risk. Jag tycker att det är för tidigt att vara orolig för inflationen,” sade Blokland i ett blogginlägg.

Enligt honom förblir inflationen i många områden såsom euroområdet och Japan långt från centralbankens mål.

“Riskerna för överskridande är låga. I USA är inflationsriskerna högre, men ännu inte tillräckligt för att spåra aktiemarknaderna”, tillade han.

Dalio tappar dollarskuld, men varnar regeringar kan rikta sig mot Bitcoin och guld 102
Källa: robeco.com

___
Läs mer:
– Bridgewaters Ray Dalio skickar starkare Bitcoin-signal
– Kommer Joe Bidens stimulansplan att göra att den amerikanska ekonomin överhettas?
– En skulddriven ekonomisk kris och bitcoin: vad kan man förvänta sig?
– Oupptäckt inflation: Dina Fiat-pengar minskar snabbare än du tror
– Det är därför som ‘Hedge Against Inflation’, Bitcoin, tappade på inflationsfear
– Beviset ligger i negativa räntepolicyer
– Den globala osäkerheten sjunker men ligger fortfarande 50% över det historiska genomsnittet
– Davos Watch: ‘Ta inte saker för att beviljas för de kommande decennierna’
– Regeringar förlamade av pandemi och politik är bullriga för krypto
– Crypto 2021: Bitcoin för att rida samma våg av makroekonomiska problem

Source link