Cuban & Musk Turn up the DOGE Again – Critics Ring Warning Bells (Again)

Av | april 28, 2021


Cuban & Musk Turn up the DOGE Again - Critics Ring Warning Bells (Again) 101
Källa: Adobe / Pixel-Shot

Crypto-pundits har uppmanat försiktighet efter att en annan Elon Musk-driven dogecoin (DOGE) rally skickade token upp till randen av de fem bästa mynt per börsvärde.

DOGE testar nu vattnet under USD 0,33, med 24-timmars tillväxt på drygt 20% i skrivande stund (UTC 10:38). Det har ökat med 504% på en månad och 13 661% på ett år.

DOGE-pristabell idag:

Cuban & Musk Turn up DOGE Again - Critics Ring Warning Bells (Again) 102
Källa: coingecko.com

Och återigen verkar det vara de vanliga misstänkta – eller snarare deras Twitter-aktivitet – som har drivit tillväxten: nämligen Tesla VD Elon Musk och The Haj tank stjärna och Dallas Mavericks supremo Mark Cuban.

Kubanska fick bollen att rulla med ett framträdande i en tv-show som var värd för TV-personligheten Ellen DeGeneres, där han kallade DOGE ”mycket bättre” för ett investeringsalternativ än att köpa en lotterilot.

Mavericks-chefen har tidigare pratat med DOGE efter att ha meddelat att han skulle acceptera myntet som betalningsmedel för varor och biljetter. Han stook också Twitter-lågorna en dag innan med ett svar till ett inlägg där han lade till en kritik av handelsappen Robin Hood som bortfall och hävdade

”DOGE är det mynt som människor faktiskt använder för transaktioner. Vi tar många andra via BitPay. Men människor spenderar sin DOGE och det betyder att fler företag kommer att börja ta det. Den största hämmaren för tillväxten är att du inte kan spendera DOGE du köper på Robinhood. ”

Musk gick också in på lagen och hänvisade till symbolen lika mystiskt som någonsin med ett kort inlägg om hans kommande framträdande i den amerikanska hitprogrammet Saturday Night Live (SNL) – en vecka i lördags – där han är tänkt att vara värd för rättegångar.

Det verkar som om det var Musks tweet snarare än kubansk aktivitet som verkligen galvaniserade marknaden den här gången.

Men försiktiga kryptoveteraner hade några varningsord för de många DOGE-entusiasterna som har lagt pengar i token som ett resultat av Musks återkomst till dogecoin-razziaen.

Adam Back, VD för det stora blockchain-teknikföretaget Blockstream, tog till Twitter till varna:

”I alla fall spela om du vill, men du bör vara medveten om och villig att absorbera den risk du köper in. Särskilt nykomlingar. ”

Messari forskaren Mira Christanto gick ett steg längre och hävdade att DOGE “inte om krypto.” Snarare, menade hon, “Det är en satsning på sociala medier och den populistiska rörelsen.”

Och Eric Meltzer, grundare av Primitiva satsningar, en kryptoasset-fond, skrev att Musks “DOGE-sak” var “lågmäld” vilket gjorde honom ledsen.

han menade:

“Det är lätt att säga: ‘Vilken typ av idiot skulle få sina livsbesparingar att bli hundar bara för att Elon twittrade om det?’ Tyvärr är svaret: tusentals av dem. Därför skulle det inte vara ett bättre val att inte göra detta. ”

Under tiden är bitcoin (BTC) nästan oförändrad på en dag och handlas till 54,353 USD, medan ethereum (ETH) steg med 3% till 2,622 USD.
____
Läs mer:
– Bitcoin-dominans i betalningsfall mellan Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay
– Vem släppte DOGE? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handel
– Dogecoin’s Surge ett resultat av en Elon Musk-DogeDay-Crypto Popularity Mix
– Novogratz Varumärken Dogecoin a ‘Joke’, säger Mark Cuban to Steer Clear
– DOGE’s Rally har återupplivat Dogecoin-utvecklingen, men hur länge?

Source link