Cryptoverse får ytterligare en enhörning trots nedgången på marknaden

Av | juni 21, 2021


Cryptoverse får ytterligare en enhörning trots nedgången på marknaden 101
Källa: Adobe / s_lena

Riskkapitalister häller fortfarande hundratals miljoner i cryptoverse-infrastrukturen, i hopp om att hela den framväxande industrin kommer att växa ytterligare trots en nyligen skarp korrigering på marknaden.

Amber Group (AG), ett asiatiskt kryptohandels- och teknikföretag, är nu det senaste exemplet på den här trenden och den senaste krypto-enhörningen, eller företaget som nådde en värdering på 1 miljard USD före pengar. Det hände efter att AG samlat in USD 100 miljoner i serie B-finansiering, ledd av Kina renässans, med deltagande från Tigermäklare, Tiger Global Managementoch andra nya investerare. Dess befintliga investerare, såsom Pantera Capital, Coinbase Venturesoch Blockchain.com har också gått med i omgången.

År 2019 uppgav AG att det höjde 28 miljoner USD till en värdering på 100 miljoner USD.

Företaget har nu sina kontor i Hongkong, Taipei, Seoul och Vancouver och planerar att utöka sin globala verksamhet, utveckla nya, ospecificerade “marknadslösningar”.

Enligt Michael Wu, grundare och VD för Amber Group, står företaget nu för 2% -3% av de totala handelsvolymerna på spot- och derivatmarknaden medan deras kumulativa handelsvolymer har fördubblats från USD 250 miljarder sedan början av året till över 500 miljarder USD.

“Vi har varit lönsamma sedan starten, och med växande intäkter inom alla affärsområden, årar vi nu 500 miljoner USD i intäkter baserat på siffror från januari till april 2021”, citerades Wu i ett tillkännagivande.

Amber Group grundades 2017 och erbjuder både institutioner och privatinvesterare huvudalgoritmisk handel, elektronisk marknadsföring, högfrekvenshandel, receptfri handel, upplåning och utlåning, derivat och andra strukturerade produkter. Företaget hävdar att det har mer än 100 000 registrerade användare av sin Amber-app, som lanserades under Q3 2020.

Företaget säger att det har över 330 anställda och under de kommande månaderna kommer AG att tillkännage ytterligare tillägg till sitt team, huvudsakligen från teknik och traditionella finansföretag som banker och marknadsskapande företag.
___

Läs mer:
– Blockchain.com värderas till 5,2 miljarder dollar eftersom det höjer 300 miljoner dollar
– BlockFi värderat till USD 3 miljarder efter USD 350 miljoner

– Europa får sin nya Crypto Unicorn, Bitpanda
– eToro lägger till 6 miljoner användare på väg att bli ett offentligt företag på 10 miljarder USD

– BitDAO som bybit-backar tillkännager en finansieringsrunda på 230 miljoner USD till bränsleutveckling
– Solana rally på USD 314 miljoner investeringsnyheterSource link