Crypto Regulatory Moves i USA och EU, banker hjälper Binances konkurrenter + fler nyheter

Av | juli 8, 2021


Crypto Regulatory Moves i USA och EU, banker hjälper Binances konkurrenter + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Feng Yu

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Regulationsnyheter

 • I ett brev till säkerhet och utbytesprovision (SEC) Ordförande Gary Gensler, amerikanska senatorn Elizabeth Warren sa att hon behövde svar från Gensler senast den 28 juli om SEC: s myndighet för att skydda konsumenter som investerar och handlar med kryptovalutor, och avgöra vilka framtida kongressåtgärder som behövs, rapporterade Reuters. (Läs mer: ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av US Senator)
 • Europeiska unionen kommer att föreslå en ny byrå för att bekämpa penningtvätt och nya regler för öppenhet för överföringar av kryptotillgångar, rapporterade Reuters med hänvisning till EU-dokument. EU: s verkställande europeiska kommission föreslår en ny myndighet mot penningtvätt (AMLA) som kommer att bli “mittpunkten” i ett integrerat övervakningssystem som också består av nationella myndigheter, tillade det.
 • SEC har utvidgat sin granskning av SkyBridge Capitalansökan om en bitcoin (BTC) börshandlad fond, enligt en arkivering den 7 juli. Tillsynsmyndigheten har förlängt den första 45-dagars granskningsperioden till 25 augusti.
 • De Parlamentet för den västafrikanska statens ekonomiska gemenskap (ECOWAS parlament) har uttryckt oro över användningen av kryptovalutor i underregionen med avseende på de riskfaktorer som är inblandade, enligt Leadership. Samtidigt som de lyfter fram utsikterna för kryptovalutor som underlättar investeringar i västafrikanska länder, varnade de fortfarande att den kraftiga nedgången i bitcoins pris de senaste veckorna visar dess volatilitet och inneboende fara.

Banknyheter

 • amerikanska banken (BofA) skapade ett nytt team dedikerat till att undersöka kryptoassets och tekniker kopplade till digitala valutor, rapporterade Bloomberg med hänvisning till ett internt memo. Alkesh Shah, som gick med i banken 2013 och tidigare ledde sitt globala teknologispecialistteam, kommer att leda denna nya insats, tillade den.
 • UK-baserade Santander Bank bekräftad som börjar idag kommer de att vara slutar betalningar från Santander-konton till Binance “där det är möjligt.” Per bank, “följer detta beslut [Finacial Conduct Authority (FCA)’s] senaste varningar till konsumenter för Binance Markets Limited och den bredare Binance Group, “och” är att skydda dig mot bedrägerier. “(Läs mer: Barclays Binance-kunder som letar efter alternativa appar, banker och länder)

Utbyter nyheter

 • Under tiden har FCA: s kraft mot Binance gynnat ett antal av sina konkurrenter, inklusive Bitstämpel, Krakenoch Gemini. Från och med tisdag hade Bitstamp sett sina kunder växa 138% sedan FCA utfärdade sitt meddelande om Binance den 25 juni, enligt rapporten. Kraken sa att den procentuella andelen registreringar från Storbritannien har fördubblats ungefär de senaste veckorna jämfört med registreringar på Krakens andra ledande marknader.
 • Kazakstan-baserade Eurasian Space Ventures (ESV) har lanserat Biteeu, som syftar till att vara världens första rymdkryptoutbyte, med hjälp av rymdtekniken i SpaceX Falcon 9 raket och i samarbete med SpaceChain satellitnät, enligt Astana Times. Biteeus huvudsakliga fördel marknadsförs som en daglig säkerhetskopia av drift- och kunddata i låg jordbana, tillade den.
 • Gemini sa att de vill utvidga sig mer till Asien-Stillahavsområdet efter ett års närvaro i Singapore. Nya kontor kommer att omfatta Australien och Hong Kong, men inga specifika datum har fastställts än.
 • Crypto tillgångsplattform Crypto.com har fått en EMI – licens (Electronic Money Institution) från Malta Financial Services Authority (MFSA), vilket gör det möjligt att utfärda kort och erbjuda banköverföringar direkt till konsumenterna. Detta gör företaget till den första kryptorelaterade plattformen som får denna licens.

Investeringar nyheter

 • Kryptoaffärer MobileCoin har samlat in mer än 75 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering till en värdering på 1 miljarder dollar, rapporterade informationen och citerade personer som är bekanta med saken. Denna värdering är mer än tio gånger högre än vid den senaste finansieringen i mars, tillade de.
 • Blockchain-baserade kapitalmarknadsföretag Chintai sade att det har samlat in USD 7,5 miljoner i såddfinansiering från investerare som Block.one, Cryptology Asset Group, Kollektivt kapital, och andra. Fonderna kommer att användas för att möjliggöra kompatibel tokenisering av traditionella finansiella tillgångar i dess blockchain-nätverk.
 • USA: s senator Pat Toomey har köpt mellan 1 000 och 15 000 USD vardera Gråskala Ethereum Trust (ETHE) och Gråskala Bitcoin Trust (GBTC), enligt en finansiell information. Senatorn köpte dessa aktier i mitten av juni.

Karriär nyheter

 • Stablecoin-emittent Tjudra (USDT) letar efter en rykteansvarig, enligt en jobbannons. Jobbet innebär att engagera sig i Tether-relaterad diskurs på sociala medier, implementera en proaktiv process för att fånga lojala kundrecensioner online och identifiera och rapportera hot och möjligheter i användargenererat innehåll som omger företaget.

NFTs nyheter

 • Filmen “Zero Contact”, tidigare kallad “92”, av Enderby Entertainment och med Anthony Hopkins i huvudrollen kommer att ha premiär på den nya icke-fungibla token (NFT) plattformen Vuele senare i sommar rapporterade deadline. Vuele låter användare köpa exklusiva filmer i begränsad upplaga och samlarinnehåll för att titta på, samla in, sälja och handla på plattformen, medan människor kan betala för filmen med kryptovaluta eller kreditkort.

CBDCs nyheter

 • De Nya Zeelands reservbank sa att den kommer att spendera resten av 2021 med omfattande samråd om frågor som är “nyckeln till framtiden för hur Nya Zeelanders betalar och sparar.” De efterföljande tidningarna kommer att se centralbanks digitala valutor (CBDC: s) potential att arbeta tillsammans med kontanter som statsstödda pengar och i frågor som uppstår från andra kryptotillgångar, inklusive bitcoin och stablecoins.

Blockchain nyheter

 • Småboende kaffe- och kakaobönder och deras kooperativ i Honduras använder blockchain för att komma åt nya marknader och fatta affärsbeslut IBM Food Trust och IBM Watson Decision Platform for Agriculture, arbetar med Heifer International och CATIE. Blockchain kommer att ge transparens längs försörjningskedjan för att ge kaffeköpare en bättre förståelse för sina produktförsörjningskedjor och göra det möjligt för jordbrukare att säkra högre priser, sa de.
 • Gemenskap för digitala varor Gitcoin har integrerat proof-of-stake blockchain Tezos (XTZ) och kommer att starta bounties på plattformen för utvecklingsprojekt inklusive infrastruktur, verktyg och applikationer som stöder Tezos ekosystem. Gitcoin kommer också att hålla en hackathon som heter ‘NFT Me, You Can DAO It’, från och med 21 juli, med totalt 75 000 USD i priser i XTZ fördelat på 10 vinnande bidrag.
 • Decentraliserat infrastrukturföretag Diagrammet (GRT) har lanserat decentraliserad curation, en form av samhällsstyrning för att säkerställa kvalitet och noggrannhet i informationen, enligt ett e-postmeddelande. Dessutom har den överträffat 30 miljarder frågor bara i juni.
 • Free TON-nätverket, ett blockchain-protokoll baserat på det nu övergivna Telegram TON-nätverket, har tillkännagett en prispott på USD 36 miljoner för validerare i en testtävling. Enligt Forklog kommer omröstningen att betala ut i protokollets inbyggda tokens och validerare kommer att ha till uppgift att stresstesta nätverket. Telegram har tidigare avskilt sig från projektet och varnat investerare för att hålla avstånd från det – även om utvecklarna hävdar att de fortsätter i andan av det ursprungliga TON-initiativet.
 • Blockchain-drivna inteckningar är planerade att rulla ut i Kazakstan nästa år. Över gränsen i Ryssland, den Centralbank har testat ett liknande projekt. Men nu, per LS, “utför det kazakiska ministeriet för digital utveckling” tekniskt arbete “som kommer att se det koppla blockchain-nätverk till det nationella fastighetsregistret, med teknisk pilotprojekt pågår nu. Testerna kommer att avslutas i slutet av året, tillade ministeriet och hävdade att “under första halvåret 2022 kommer medborgare i Kazakstan att kunna ta en inteckning med blockchain-teknik.”
 • En grupp japanska investerare kommer att stämma ett sydkoreanskt kryptoföretag, med advokater som representerar 100 japanbaserade kunder som hävdar att de inte kan ta ut sina medel från ett “kryptoinvestering” -projekt baserat över havet till väst. Per MBC hävdade Tokyo-baserade investerare att de lockades till projektet efter att ha läst “blogginlägg från kända investerare” och läst om “garanterad avkastning” och “introduktionsavgifter” för att övertala nya investerare att gå med. En kvinna investerade enligt uppgift cirka 26 000 USD i fiat under sin man och hennes fars namn.
 • Israels Nationella byrån för finansiering av terrorism utfärdat ett beslagsbeslut mot 84 krypto-adresser som tros tillhöra Hamas, den palestinska militanta gruppen som styr Gaza, eller som “på annat sätt används för att finansiera terrorism.” Enligt blockchain och kryptoanalytikerföretag Elliptiskhar dessa adresser fått mer än 7,7 miljoner USD i krypto. Emellertid kanske inte alla dessa medel är förknippade med terrorism.

Source link