Crypto Ransomware på G7, Bottlepays Bitcoin-erbjudande, MicroStrategys Move + Fler nyheter

Av | juni 8, 2021


Crypto Ransomware på G7, Bottlepays Bitcoin-erbjudande, MicroStrategys Move + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / ayax

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Politik nyheter

 • “Så en av de saker vi skulle vilja se ut ur G7 är början på en handlingsplan som täcker ett antal kritiska områden, “som inkluderar” hur man hanterar kryptovalutautmaningen, “som ligger” i kärnan “för hur ransomware-transaktioner spelas ut, Jake Sullivan, USA: s president Joe Bidens Nationell säkerhetsrådgivare, sade under en pressmöte igår. (Läs mer: Ny Crypto FUD Round Inkommande som US Gunning för Ransomware Crackdown)
 • De Internal Revenue Service behöver mer auktoritet från kongressen för att reglera kryptovalutaindustrin och kräva mer rapportering om sina användare, rapporterade Bloomberg med hänvisning till kommissionär Charles Rettig.

Antagande nyheter

 • Den Lightning Network-drivna betalningsappen Bottlepay sa att det idag rullar ut över hela Europa, vilket gör det möjligt för användare över hela kontinenten att göra gränsöverskridande betalningar med euro och bitcoin (BTC). “Bottlepay-användare kan göra transaktioner med så lite som ett öre eller skicka pengar där mottagarna kommer att få 100% av betalningen”, sa de i ett meddelande per e-post.
 • En takvåning med fyra sovrum på Miami Beach såldes för 22,5 miljoner USD och betalades helt i kryptovaluta, säger en rapport på Forbes.com och tillägger att köparen och den specifika kryptovalutan förblir anonyma på grund av sekretessavtal.

Utbyter nyheter

 • De Ontario Securities Commission (OSC) hävdar att KuCoin är “ansvarig för att bortse från Ontario värdepapperslag.” “KuCoin är föremål för Ontario-värdepapperslagstiftning eftersom kryptotillgångsprodukter som erbjuds på KuCoin-plattformen är värdepapper och derivat. KuCoin har ändå inte uppfyllt kraven för registrering och prospekt enligt Ontario-värdepapperslag,” sa OSC.

CBDC-nyheter

 • De Hongkongs monetära myndighet har tillkännagett mer forskning om både detaljhandels- och grossistcentralbankens digitala valutor (CBDC). Studien kommer att titta på användningsfall, fördelar och relaterade risker med en Hong Kong Dollar CBDC, medan myndigheten samarbetar med Folkets Bank of China för att stödja den tekniska testningen av deras egna CBDC.

Investeringar nyheter

 • MicroStrategy har ökat storleken på en försäljning av skräpobligationer för att finansiera köp av mer BTC med 100 miljoner USD, nu riktat till 500 miljoner USD, rapporterade Bloomberg och citerade en person med kunskap om saken.
 • Blockdaemon, en blockchain-infrastrukturplattform, sa att den har stängt 28 miljoner USD i sin serie A-finansieringsrunda, ledd av Greenspring Associates, med deltagande från Goldman Sachs, BlockFi, Warburg Serres, Vidmakthålla, Voyager Digital Ltd., Illuminate Financial, Hård Yakaoch befintliga investerare. Per Konstantin Richter, VD för företaget, kommer den här rundan att göra det möjligt för dem att utöka sina nodinfrastrukturtjänster, öka sitt team och stärka sin närvaro på tillväxtmarknader.
 • Tim Wu, en av USA: s president Joe Bidens teknologrådgivare och antitrustexperter, enligt uppgift innehar 1 miljoner USD – 5 miljoner USD i BTC, enligt Politico. Detta innehav är det största i hans finansiella portfölj, och han har också 100 000 USD – 250 000 USD i filecoin (FIL), men på grund av hans ekonomiska intresse för kryptoassets kan han inte ge råd om dessa frågor, sa en namnlös tjänsteman i Vita huset.
 • Revolut sa att det har lagt till stöd för dogecoin (DOGE) till deras app, som en del av deras nya kryptolanseringsprogram som heter Token Tirdays. Användare kommer att kunna köpa myntet när appen har uppdaterats till den senaste versionen med en avgift på 3% för både köp och försäljning.
 • Kryptofond BlockTower Capital har slutfört köpet av rivaliserande fond Gamma Point Capital, även om villkoren förblir oupptäckta, enligt Bloomberg. Gamma specialiserade sig på att använda säkringar för att göra vinst oavsett marknadssentiment.

NFTs nyheter

 • En icke-fungibel token-kampanj (NFT) lanserades av Binance kommer att visa upp 100 skapare av tillgångarna från hela världen, enligt ett pressmeddelande. Kampanjen kommer endast att bjudas in och startar den 24 juni, samtidigt som Binance NFT Marketplace, börsens egen plattform för dessa tillgångar, lanseras.

Karriär nyheter

 • Teknik- och e-handelsjätten Amazon letar efter en Blockchain Head of Product för deras Amazon Managed Blockchain (AMB) -tjänst, enligt en jobbannons. AMB är en helt hanterad tjänst som påskyndar kundernas förmåga att skapa och utnyttja skalbar blockchain för affärsanvändningsfall inom decentraliserad finansiering (DeFi), försörjningskedja, finansiella tjänster, identitet och andra. Den valda personen skulle ha ansvaret för tjänsten och dess vidare tillväxt, så någon med betydande erfarenhet av blockchain-ramar och teknik föredras, liksom i applikationer inklusive Ethereum (ETH) och Hyperledger Fabric.
 • Hunter Merghart, chef för kryptobörsen BitstämpelUSA: s avdelning, sa han lämnar denna position för att gå med i en tidig fas kryptofond Castle Island Ventures. Hans nya position kommer att vara Executive in Residence och Venture Partner, vilket gör det möjligt för honom att utforska investerarens och entreprenörssidan i krypto närmare, sa han.

___
(Uppdaterad kl 16:56 UTC med ett stycke om MicroStrategy.)

Source link