Crypto Market Sentiment Up; Tether vinner vecka, Bitcoin förlorar dag

Av | april 19, 2021


Crypto Market Sentiment Up;  Tether vinner vecka, Bitcoin förlorar dag 101
Källa: iStock / Nikada

Marknadssentimentet har fortsatt att göra små steg uppåt sedan förra måndagen och potentiellt slå ett rekord i antalet enskilda mynt i den positiva zonen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt är för närvarande 6,36, jämfört med 6,27 som vi såg förra veckan, per data som tillhandahålls av krypteringsmarknadsanalyswebbplats Omenics.

Nio av de tio stora mynten befinner sig i den positiva zonen – upp från åtta förra veckan. Även om det är ett annat litet steg är det första gången sedan Cryptonews.com startade denna veckoserie tillbaka i februari 2019 att ett så stort antal mynt med en poäng på 6 och högre har registrerats. Specifikt har de flesta sentscores mellan 6 (XRP och chainlink (LINK)) och 6.6 (polkadot (DOT)).

Under tiden har bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) poängen 7,6 respektive 7. Bitcoins mindre uppgång räckte för att skjuta poängen något upp jämfört med förra veckan, men ethereum var inte.

Även om alla i den positiva zonen har sentscores av tre mynt minskat under den senaste veckan, dessa är DOT och LINK, liksom binance mynt (BNB). DOT: s nedgång, även om den är relativt liten, är den högsta bland de tre.

En intressant sak inträffade emellertid bland de gröna mynten – medan poängen på sju är uppe är man otvetydigt vinnaren: tjudret (USDT) ökade med 10,6% och ökade det till sentscore på 5,4, upp från förra veckans 4,9 . Som jämförelse ökade den andra placerade uniswap (UNI) med 5%, medan cardano (ADA) och litecoin (LTC) ökade med cirka 2%.

Detta tether hopp är anmärkningsvärt eftersom det har varit det enda (ibland ett av två) mynt med en poäng under 5 i veckor, ofta faller tillbaka under den nivån även när det hade lyckats nå något över. Dessutom är det inte ovanligt att USDT flyttar mellan den största vinnaren och den största förlorartiteln, även om det är något ovanligt att det leder med så stor marginal.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Up;  Tether Wins Week, Bitcoin förlorar dag 102
Källa: Omenics, 10:26 UTC

Att zooma in för att observera 24-timmars sentscore för dessa topp 10-mynt, finner vi att situationen är väldigt annorlunda – och till det värre, vilket återspeglar helgens försäljning. Jämfört med förra måndagens 6.3 är den totala sentscore ner till neutrala 5,85. Alla mynt är röda och bitcoins poäng sjunker mest: 14,4%. Det följs av ADAs 11,9% och DOTs 10,8%. Resten har fallit mellan 9,1% (BNB) och 1,9% (LINK), med eterums 6,4% som står någonstans i mitten. Dessutom är BTC, ETH och DOT de enda tre som finns kvar i den positiva zonen – de två första faller från 7-nivån till 6,5 vardera, och den senare står vid gränsen till den positiva zonen med poängen 6.

Inget mynt är dock i den negativa zonen, eller till och med under 5. Deras poäng varierar mellan cardanos 5,3 och – igen, något överraskande – tjudrarnas 5,9. Detta indikerar att USDT tidigare hade haft en positiv 24-timmarspoäng, upp från bara 4,7 sett förra måndagen.

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden

Crypto Market Sentiment Up;  Tether Wins Week, Bitcoin förlorar dag 103
Källa: Omenics

Ändå var veckan snäll mot de 25 mynten utanför topp 10-listan också, med poängen att bara 9 av dem sjönk – och med relativt små procentsatser. Det högsta fallet är 3,5% sett av zcash (ZEC), vilket inte räckte för att skjuta ut det från den positiva zonen. Ökningarna har inte varit särskilt höga heller, med den högsta som QTUM hävdade med 5,5%. Med detta sagt är 14 i den positiva zonen, jämfört med förra veckans 8, med den högsta bland dem är algorand (ALGO) s 6.6. Dessutom har inget mynt poäng under 5,4.

____

* – Metod:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, viraltrender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikter för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptovalutor.Source link