Crypto Market Sentiment tappade före rally idag

Av | april 26, 2021


Crypto Market Sentiment tappade före rally idag 101
Källa: iStock / da-kuk

Kryptomarknaderna var inte det enda som hade sjunkit under den senaste veckan – marknadssentimentet kraschade och lämnade den positiva zonen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt föll från förra veckans 6,36 till 5,84 som registrerades idag, då marknaden återhämtade sig kraftigt, enligt kryptomarknadsentimentanalyswebbplatsen Omenics.

En hel del saker skiljer sig väldigt mycket från förra veckans bild. Det första som märktes direkt är att bara två mynt är i den positiva zonen nu – ner från rekord nio. Och även dessa två – bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) – sjönk under poängen 7.

Resten av mynten är i den neutrala zonen, med den lägsta är cardano (ADA) sentscore på 5,2.

Dessutom är alla mynt utom ett rött den här gången. Dropparna leds av cardanos 19,5%, bitcoin 15% och polkadot (DOT) 14%. Dessa följs därefter av uniwsap (UNI), binance coin (BMB) och XRP, med droppar runt 11%, medan de lägsta minskningarna i poängen ses av litecoin (LTC), chainlink (LINK) och ethereum, mellan 7% och 5%.

Det enda myntet som är grönt är det som hade varit i den förlorande änden med den lägsta poängen ganska länge innan förra veckan – nu spelade in sin andra vinst i rad över sina kamrater. Tether (USDT) ökade med ytterligare 11%, vilket gjorde ytterligare ett steg mot den positiva zonen och sitter nu vid sin yttersta kant.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativ
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment tappade före rally idag 102
Källa: Omenics, 10:31 UTC

24-timmars sentscore för de 10 bästa mynten är ännu lägre än det var förra måndagen: 5,48 jämfört med 5,85. Under det senaste dygnet har hälften av listan varit grön, den andra hälften röd, båda med relativt små procentsatser. På den gröna sidan leder XRP listan med 6,5% ökning, medan ETH och BNB har de minsta ökningarna, mer än 1% vardera. På den röda sidan är LINKs den största nedgången, fallande 4%, medan den minsta är UNIs 1%.

Men kanske den mest intressanta förändringen är att – vänta på det – BTC är inte toppmyntet från sentscore. Efter att ha stått på lika villkor förra måndagen har BTC blivit “vippad” så att säga – dess poäng är nu inte bara under 7, men det är 6,3, det lägsta det har varit på månader. ETH reglerar nu listan med 6.8.

De återstående mynten har poäng på 5-5,8, förutom ADA, som nu är det enda myntet under poängen 5 (4,8) – ungefär som USDT hade varit i flera veckor.

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment tappade före rally idag 103
Källa: Omenics

De 25 mynten utanför topp 10, som också rankas av Omenics, har varit mycket röda under de senaste sju dagarna. Endast två av dem, USD-mynt (USDC) och monero (XRM), har sett en ökning av sina poäng på 6,5% respektive 3,6%. Å andra sidan är dropparna betydande. De högsta bland dessa är EOS: s och OMG-nätverk (OMG): s mer än 20%. Det lägsta fallet är tillverkarens (MKR) 3%. Det är också ett av de tre mynten i den positiva zonen, ned från fjorton förra veckan, de andra två är monero och algorand (ALGO). Bland de övriga, medan de flesta mynt ligger i intervallet 5-5,9, ligger REN, NEM och OMG under 5 (4,5-4,7).

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” senare tillägger “Omenics kombinerar de 2 sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar ett allmänt perspektiv för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 35 kryptovalutor.Source link