Crypto Market Sentiment Slips, Tether Wins, Bitcoin förlorar veckan

Av | maj 17, 2021


Crypto Market Sentiment Slips, Tether Wins, Bitcoin förlorar vecka 101
Källa: iStock / Nikada

Efter en rad stigningar, om än en kort, såg kryptomarknadssentimentet en nedgång under den senaste veckan, men en som inte var tillräckligt stor för att skjuta ut den från den positiva zonen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt sjönk till 6,21 jämfört med förra veckans 6,39, enligt uppgifterna från kryptomarknadsanalyswebbplats Omenics.

Förändringen märks genom att majoriteten av listan är röd nu, jämfört med bara ett enda mynt de senaste två veckorna. De tre gröna mynten såg relativt små uppgångar i sina respektive sentscores, men de som ändå placerade dem på vinnarlistan. Denna lista leds av tether (USDT) nästan 3%, och den följs av polkadot (DOT) s 0,6%.

Bland de röda mynten leder bitcoin (BTC) listan med en nedgång på 8%. Litecoin (LTC) följer det med nästan 6%, XRP är strax efter det med 5% och sedan kommer ethereum (ETH) med 4%.

Samtidigt sjönk EOS, cardano (ADA) och uniswap (UNI) mellan 2% och 3%.

Som förra veckan är sju mynt fortfarande i den positiva zonen, även om de har lägre sentscores. Medan BTC återfick sin långvariga plats 1 från ETH förra veckan förlorade den den igen under de senaste sju dagarna, med liten marginal. ETH är tillbaka på topp med den högsta sentscore på denna lista med 6,9, medan BTC nu har 6,8. Båda fick poäng över 7 för en vecka sedan.

Andra positiva sentscores ligger mellan 6 och 6,5, medan de tre mynten i den neutrala zonen – XRP, binance-mynt (BNB) och LTC – alla har poäng mellan 5,5 och 5,9.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Slips, Tether Wins, Bitcoin förlorar vecka 102
EOS minskar med cirka 10% på en vecka. Källa: Omenics, 11:44 UTC.

Sentscoresna som spelats in under det senaste dygnet, målar en dyster bild. Den totala 24-timmars sentcore för de 10 bästa mynten sjönk till 5,7 jämfört med 6,43 förra måndagen. Dessutom, jämfört med alla 10 förra måndagen, är bara 4 i den positiva zonen – och bitcoin är inte en av dem, för första gången på länge. Även om det är det enda myntet vars poäng är högre idag (med 2%), är BTCs sentscore fortfarande 5,8, det högsta bland 5-talet så att säga, men lägre än UNI: s 6, EOS: s 6.1, ETH: s 6.2, liksom myntet som “vred” både BTC och ETH – DOT’s 6.4. Dagens högsta nedgång är litecoins (8%), som också har lägst poäng på listan (5). Minsta nedgång är XRP (0,2%).

Daglig förändring av Bitcoin-poäng under den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment Slips, Tether Wins, Bitcoin förlorar vecka 103
Källa: Omenics

När det gäller mynten utanför topp 10 såg bara fem av de 21 spårade mynten den senaste veckan att deras sentscores ökade, och med relativt små procentsatser, varav den högsta sammansatta (COMP) 4%. Å andra sidan är den högsta nedgången 0x (ZRX) 11%, vilket pressade myntets poäng strax under betyget 5, vilket är det enda myntet i intervallet 4-4,9. Och medan de flesta myntens poäng faller inom 5-5,9-intervallet, har ett anmärkningsvärt antal dem sentscores på 6 och högre. Den högsta bland dessa är AAVEs 6.6.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment,” och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar ett allmänt perspektiv för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 31 kryptovalutor.Source link