Crypto Market Sentiment Rises, Bitcoin Reclaims Throne, Polkadot Wins Week

Av | maj 10, 2021


Crypto Market Sentiment Rises, Bitcoin Reclaims Throne, Polkadot vinner vecka 101
Källa: iStock / xijian

Den senaste veckan medförde ytterligare en ökning av marknadssentimentet och flyttade det djupare in i den positiva zonen – medan världens främsta mynt genom marknadsvärde återkrävde tronen. Den genomsnittliga 7-dagars rörliga kryptomarknadssentimentpoängen (sentscore) för tio stora mynt ökade från 6,1 registrerad för en vecka sedan till 6,39 registrerad idag, enligt de uppgifter som tillhandahålls av krypteringsmarknadsanalyswebbplatsen Omenics.

Precis som förra veckan är bara ett mynt av de tio i rött, men den här gången är det tether (USDT), som sjönk 3,5% – tillräckligt för att skjuta ut det från den nyligen uppnådda positiva zonen och tillbaka strax under den nedre raden.

De övriga nio mynten är alla gröna, och märkbart återvände bitcoin (BTC) sin långvariga plats som myntet med högsta sentscore på listan, vilket pressar ethereum (ETH) tillbaka till andra plats. Som sagt, båda har poäng över 7.

Dessutom har bitcoin den näst högsta ökningen under de senaste sju dagarna, på 12%, medan den föregås av polkadot (DOT) 14% och följt av cardano (ADA) 9%. Ethereums sentscore ökade minst och registrerade 1,4%.

Förutom BTC och ETH finns också fem andra mynt i den positiva zonen, dessa är DOT, ADA, uniswap (UNI), litecoin (LTC) respektive chainlink (LINK).

Binance Coin (BNB), XRP och USDT, är alla precis vid gränsen till den positiva zonen, med en poäng på 5,9 vardera.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten *:
Tolka sentscore-skalan:
– 0 till 2,5: mycket negativ
– 2 till 3.9: något negativ zon
– 4 till 5.9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon.

Crypto Market Sentiment Rises, Bitcoin Reclaims Throne, Polkadot vinner vecka 102
Källa: Omenics, 13:00 UTC

Att zooma in de senaste 24 timmarna hittar vi ett ganska grönt fält. Inte bara är sentscore återigen högre än det var förra måndagen – 6.43 jämfört med 6.38 – utan alla tio mynt är i den positiva zonen. Bitcoin leder med 7,6, medan eterums nedgång resulterade i en poäng på 6,9. Andra mynt har sentscores mellan XRP’s 6 och DOT’s 6.5. Med detta sagt ökade bara fyra myntpoäng faktiskt den senaste dagen, trots deras höga antal. LINK, ADA, DOT och LTC ökar mellan 4% och 1%, respektivt. BTC är oförändrad, medan de återstående fem poängen föll mellan 4% (ETH) och 1% (XRP).

Daglig Bitcoin-resultatpoängsförändring den senaste månaden:

Crypto Market Sentiment Rises, Bitcoin Reclaims Throne, Polkadot vinner vecka 103
Källa: Omenics

Genom att zooma tillbaka in i 7-dagarsperioden, men den här gången när vi observerar de 22 mynt utanför topp 10-listan, som också klassificerats av Omenics, finner vi att sentscores på bara två är nere och med små procentsatser: monero (XMR) med – 2% och förening (COMP) med -0,5%. OMG-nätverket (OMG) såg den högsta ökningen av sin sentscore på 20%, tätt följt av REN: s 19%. Den minsta ökningen är AAVEs 3%. Under tiden är tretton mynt nu i den positiva zonen, jämfört med sju förra veckan, med kosmos (ATOM) s 6.8 som leder listan. Alla andra mynt ligger för närvarande i intervallet 5.4-5.9.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentscore, som sammanställer sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamental baserat på deras egna algoritmer.
Som deras webbplats förklarar, “samlar Omenics trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg i sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållssentiment”, och tillägger senare, “Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med tre ytterligare vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar ett allmänt perspektiv för varje mynt. ” För närvarande betygsätter de 32 kryptovalutor.Source link